icon

Prevencia proti kvasinkám

denisapisarcikova
19. jún 2017

Ahojte, chcem sa opýtať, čo používate ako prevenciu proti kvasinkám, hlavne teraz v lete, keďže som na tieto veci dosť náchylná a čo vám v prípade, že ich už máte najviac pomáha? 🙂 ďakujem

moonlight1210
19. jún 2017

@denisapisarcikova vaginalne tablety + krem. Ale hned pri prvom pocite, ze ich mam. Inak uz nezaberu a musim ku gynekologicke.

A nosit bavlnene spodne pradlo. Cipku a umeliny (aj ked to byvaju pekne kusky 🙂 ) len obcas.

A este dobre aspon mne ako prevencia pomaha lactacyd gel (fialovy) pri sprchovani. V ziadnom pripade nie mydlo ani iny gel.
Kedysi som mala obdobie asi tristvrte roka, ked som sa ledva z jedneho zapalu dostala a o tyzden som mala dalsi. Islo ma porazit.
Pomohlo obmedzit cukor, stres a jest viac pribuotika. Plus to hore menovane.
Teraz mam uz vyse dvoch rokov pokoj. Ziadna infekcia.

denisapisarcikova
autor
19. jún 2017

@moonlight1210 ďakujem, a aké tablety konkrétne, lebo doktor mi vždy nejaké predpísal, niekedy krém a nikdy to nejako nezabralo, akoby experimentoval, tak fakt neviem...Raz som použila Canesten gyn combi a pomohlo, len tá jedna tableta mi prišla málo ☹

moonlight1210
19. jún 2017

@denisapisarcikova hej, pouzivam canesten. Ale kupujem 6ks balenie.
Treba vsak uzivat rozumne a podla navodu.
A ak infekcia len slabne a neustupuje, popripadne sa coskoro po odzneni zas zopakuje, tak uz je to pripad pre lekara, nie na samolicbu. Ta by len potlacala priznaky ( obcas za tym mozu byt trebars chlamydie a to sa uz musi preliecit).

A skus este pit kazde rano salku alchemilkoveho caju. Vie to pomoct s roznymi gynekologickymi vlečúcimi sa problemami.

stankadu
20. jún 2017

Ahojte, Canesten tabl. na 1 deň obsahuje 500mg liečivej látky a tie na 6 dní majú každá len 100 mg. V tom je rozdiel. Ja som zvykla používať vag. čapíky Gyntima probiotika, pri prevencii sa dávajú 2x týždenne. Alebo sa popýtaj v lekárni. Najhoršie je, ked to vyteká a treba stále nosiť "ochranu prádla" 😉 Mne môj doktor poradil, že si od spodu mám dávať biely jogurt. Ale počula som aj o čapíkoch, ktoré sú na ochranu a dávajú sa vtedy ked sa ideš kúpať, aby si niečo nechytila, no nemám skúsenosti a ani ako sa volajú.

mischelin89
21. jún 2017

@denisapisarcikova ja som najskor vzdy pri naznakoch uzivala hnedhnedcanesten canesten...ale potom to zistil moj lekar, ze to nie je dobre a zatrhol to, neustale do seba pchat lieky (lebo ja som tieto problemy mavala velmi casto)

Presla som na probiotika floragyn ovuli...najskor som si davala vzdy po rizikovej situacii, potom len obcas...a potom vobec...uz asi rok som nemala ani jeden jediny zapal alebo diskomfort. Cize za mna tieto probiotika top 🙂