Čo užívate ako prevenciu proti chrípke v tehotenstve?

katrin79
2. dec 2008

Chcem sa vas opytat, ci uzivate nieco na prevenciu proti chripke aj v tehotenstve...totiz ja mam dost slabu imunitu a obavam sa, ze chripka ma neminie, vsade okolo mna su chori ludia, najhorsie ze aj v praci, kde som s nimi velku cast dna a obavam sa, ze to dostanem tiez. Ked som nebola tehu, tak som si davala echinaceu - kvapky, tie mi vzdy zabrali ako prevencia, lenze som citala, ze sa v tehu nesmu brat, tak neviete, ci existuju nejake homeopatika na prevenciu, ktore vam zabrali a nedostali ste chripku?

janca.k
2. dec 2008

Ahoj zkus Oscillococcinum to je homeopatikum a nebo Preventan, ten jako těhotná můžeš taky, jinak samo se vyhýbat nemocnicím a nemocným lidem, bacha na návštěvy, slušně každému říct, že pokud je nachlazený ať k vám raději nechodí, to stejné společenské akce kde je moc lidí.
Ale bohužel i s prevenci se nachladit můžeš. Na chřipku by ti zabralo leda očkování, ale to by tě museli naočkovat před otěhotněním, takže jakmile začne chřipková epidemie doporučuji vzít si dovču nebo neschopenku a raději být doma. U chřipky jsou dost vysoké horečky, které mohou miminku ublížit. U nachlazení tak vysoké horečky nejsou ale je u něho většinou rýma a kašel. Na rýmu můžeš v těhu: Sinupret-tbl, Vincentku, mořské vody ve spreji, chvíli i běžné kapky do nosu. Na bolest v krku Septisan a na kašel Jitrocelový sirup, opět Vincentku, ty jsou na odkašlávání a pokud by to byl suchý kašel tak Robitussin, ale vždy je lepší poradit se alespoň po telefonu s doktorem. A hlavně vždycky v lékárně řekni že jsi těhu i když už to na tobě jde vidět, moc dobře znám, když se pacientky zeptám jestli není těhu a ona je bohužel jenom silnější... je to trapné 😀 takže držím pěsti ať se ti letos všechny nemoci vyhnout.

Ufff, jsem se nějak rozepsala 😀

ajka30
2. dec 2008

ahoj, ja odprucam tiez Oscillococcinum. Do nosa mozes kvapky Pinosol. Mna ked boli hrdlo tak kloktam s Florsalminom. A treba sa vyhybat chorym a dobre sa obliekat ... Drz sa 🙂

katrin79
autor
2. dec 2008

janca, dakujem za podrobne vysvetlenie 🙂 no ja sa vyhybam chorym ludom, ale najviac ma trapia kolegyne v praci, ktore pridu chore do roboty, to ma fakt vytaca, ale s tym nic nenarobim, musim len dufat, ze to neschytam...tak skusim si kupit ten oscillococcinum, ako dlho to mozem brat?

janca.k
2. dec 2008

To Oscillo, můžeš brát celou zimu, je to homeopatikum takže nemá žádné vedlejší účinky, je dobré ho brát každý týden jednu dávku.Ale v lékárně ti poradí jak to užívat. No s Florsalminem bych byla opatrnější, obsahuje šalvěj, takže raději vybírat něco bez šalvěje a taky je v tom alkohol, takže lepší uvařit heřmánkový čajík. Jo a k tomu Oscilu si klidně kup i ten Preventan, můžeš obojí dohromady. Kdyby jsi někdy něco potřebovala klidně mi písni do IP, dělám v lékárně, takže ráda poradím 🙂

zuzkaprofant
2. dec 2008

ja papam vela ovocia kedze a vyhybam sa chorim aj ked je niekto prechladeny ma knam zakaz vstupu 😀 ja mam velmi slabu iminutu takze nechcem riskovat takze teplo sa obliect , chodit castejsie vonku na prechadzky ak sa da ale teplo oblecena a obuda ziadne modne vystrelky a kedze jaa teraz zboznujem mandarinky, ananas a pomarance tak mam si myslim dostatok vitaminu C 😉

vilocka
2. dec 2008

katrin, uplne ta chapem, ako ta hnevaju tie chore kolegyne, bohuzial si neuvedomuju, ake to moze byt pre teba nebezpecne. Pride im to az ked same budu cakat babo. Tiez sa snazim robit co sa da, aby som v tehu neochorela. Mam velmi dobre skusenosti s tym oscilococcinom. Mozes ho brat aj ako prevenciu, jednu tobolku za tyzden. Aspon tak to pisu v navode. Ja uz som si dala tento tyzden druhu. Mam prave choreho manzela...co teda tiez nie je vyhra.

celine
2. dec 2008

aj mne velmi chutia pomarance a mandarinky, ale tie sa vraj velmi nemozu, lebo ked sa jedia casto, sposobuju u deticiek alergie. mam jednu znamu, ktora jedla citrony a syn mal po narodeni velke problemy s atopickym ekzemom. ja si ich popravde z casu na cas dam, lebo mam na ne stale velku chut, ale hned mi je po nich tazko od zaludka.

andrea311
26. jan 2010

ahoj vyskusaj toto pi vela caju s medom a citronom, nakrajaj si cibulu na jemno a nechaj postat nech ti pusti stavu a to si davaj 3x denne na hrdlo je dobra kacacia mast robit si obklady a naparovat sa nad harmancekom treba vyskusat mne to pomaha

johankat
27. jún 2010

Ahoj, ja mam taky dobrou zkusenost s Preventanem, nekolikrat me zachranil... Jako jedne z mala pripravdku se muze brat i v tehotenstvi (krome 1. trimestru) a pri kojeni.

zuzana.dry
19. okt 2011

Ahojte...ja mozem napisat moju skusenost...v tehotenstvach som sa vzdy liecila homeopatikami...neverila som, ze mozu zabrat...ale neskutocne...dokonca sa nimi liecim doposial a berie ich aj cela rodina...coryzalia na nadchu...homeogene na hrdlo a najma oscillococcinum...to mi zabralo aj teraz...v nedelu som sa citila zle...tak ako pred chripkou, virozou...zimnica a pod...brala som oscillo kazdych 6 hodin a v pondelok...normalne v pohode som fungovala...este ma to nesklamalo...fakt odporucam...mate aj ine take dobre skusenosti? Pocula som na homeopatika zatial len chvalu...este podotykam, ze gyndos mi pocas tehotenstva povedal, ze pocas choroby nemozem brat nic...je smutne, ze nevedia aj o takychto alternativach...

edko22
8. dec 2014

@katrin79, @ajka30 , @janca.k, @zuzana.dry

Strucny navod na vyrobu domaceho Oscillococcinum:
1 diel vytazku z kacacej pecene/srdca zried so 100 dielmi vody. Z takejto koncentracie vezmi jeden diel a opat zmiesaj so 100 dielmi vody... toto opakuj 200 krat (v letaku mas uvedene 200CH). Finalne to daj do pastilky s cukrom a tusim aj alkoholom.
Obsah lieciva vo finalnej koncentracii 1:10na 400 je priblizne ako jedna molekula v celej slnecnej sustave.

Ak sa ti to nechce vyrobit doma tak si urcite kup vyhodne rodinne balenie za 24Eur a nezabudni klepat na celo vsetkym co kupuju komercne lieky a podporuju nenasytne farmaceuticke firmy.

emamaj
12. dec 2017
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Na prevenciu uziva cela moja rodinka produkty od karibskej Moringy. Odkedy som produkt videla v Telerane, povedala som si, že to risknem a oplatilo sa. Zatial nikto z nas nebol počas celej zimy chory.

janinamojka
12. dec 2017

Daj si. Oscillo,davkovanie mas tam,preventivne 1 krat v tyzdni,ked ta uz niecomam chytilo tak kazdy denden..aj ja som si teraz davala ..

emamaj
5. jan 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre