icon

Pribratie a obnova menštruácie: Skúsenosti z diskusie

6. jan 2024

Ahojte, chcem sa len poradit s niekym, kto mozno ma podobnu skusenost. Mam problem s cyklom, od druheho porodu sa to so mnou vlecie. schudla som pod svoju povodnu vahu a som teraz pod limitom normalnej hmotnosti. priberanie mi vsak nejde, nechcem priberat, i ked uz viem,ze zrejme ina cesta nebude. gynekolog mi odporucil zvysit hmotnosť, kedze mi ani injekcia - vyvolavacka nefunguje, bola som na nej uz viackrat a zabrala len raz a potom uz dlho zasa nic. zrejme ma caka hormonalna liecba, dr mi odporuca antikoncepciu ktoru ja ale nechcem. Tak sa len chcem opytat niekoho kto musel tiez pribrat na obnovu cyklu, ze za aky dlhy cas potom prisli kramy,ked ste sa uz dostali na normalnu vahu... dakujem, a prosim, kto by sa chcel do mna navazat, nech si to radsej necha pre seba. dakujem ❤

vanilkovazmrzka
6. jan 2024

Podla bmi si v kategorii chuda? Alebo co znamena, ze si pod limitom normalu? Lebo podla mna zeny bezne nestracaju cyklus preto, ze su chudsie nez “normalna” vaha… 🤷‍♀️

autor
6. jan 2024

@vanilkovazmrzka ano, podla bmi mam podvahu

januska12323
6. jan 2024

Mierna podvaha nebýva problém až extrémna.

deti95060810
6. jan 2024

stresy nemáš ? ...u mńa to bolo aj stresmi, ale akonáhle som išla s váhou pod 50 kg tak tiež som mala problém s menzesom...

vanilkovazmrzka
6. jan 2024

No neviem pokial nie si chorobne podvyzivena, podla mna pribrat 5 kil nespravi zazrak. Asi v tom bude aj nieco ine. A kedy si mala ten druhy porod?

denkabemommy
6. jan 2024

Ja som s týmto mala problém. Ak podváha vznikla na základe nízkeho kalorického príjmu, tak sa cyklus obnoví, keď začneš prijímať viac stravy, lebo vtedy mozog vyšle signál, že telo nie je v ohrození života a vie zdravo fungovať. Cca na ďalší mesiac by ti mohla prísť potom MS.

mikadooo
6. jan 2024

Kojíš? Ja som počas kojenia vôbec nemala menzes a váha mi klesla že som bola veľmi miernučko pod normálom. Viem že dr na preventívke krútila hlavou ale povedala len že uvidíme za dva roky. Keď som dokojila, nabehol aj menzes. Síce všelijako ale nabehol. Teraz už ho mám normálny, ale tak nekojím už vyše 4r.

autor
7. jan 2024

Dakujem vsetkym. Uz rok nekojim, od druheho porodu su to dva roky. Aj stresy robia svoje, asi teda kombinacia vselicoho.

plnenapaprika
7. jan 2024

Je absolutne normalne, ze cyklus za strati pri velkej podvahe. Mne sa stratil na pol roka, potom sa vratil ked som pribrala. Teraz zase hapruje ked som schudla, tak uvidim ci pribratie zas pomoze. Mam to potvrdene od gynekologa ako pricinu.

autor
7. jan 2024

@plnenapaprika a kolko ste museli pribrat, ak sa mozem opytat, aby sa cyklus obnovil? z akej vahy na aku?