icon

Pribúdajú mi 4 kg pred menštruáciou

25. jún 2025

Ahojte, viem, že je normálne mať tesne pred a počas menštruácie mierne zvýšenú váhu, ale u mňa je to už tretí mesiac týždeň pred menštruáciou plus 4 kg ( vážim sa v rovnakom čase, mám to odskúšané na dvoch rôznych váhach) . Nie je to už veľa? Sa cítim aj vyzerám ako slon. Čím to môže byť a ako tomu predísť? Nie je to príjemné.

viestta
25. jún 2025

hormony a zadrziavanie vody v tele, je to uplne bezne

smiling89
25. jún 2025

Mne pribudaju 2kg a odidu v 3.-4.den menstruacie. V tomto obdobi mam aj velky hlad, zvysenu chut na sladke, nafuknute brucho a zle sa citim...tym chutiam sa tazko odolava, velmi su silne a zial radu nemam.

spanielka44
25. jún 2025

No podľa mna je 4kg hrozne veľa. Mne vyskočí hore max kilo a vraj je strop 2kg, skús sa opytat gynekologa

viestta
25. jún 2025
@spanielka44

No podľa mna je 4kg hrozne veľa. Mne vyskočí hore max kilo a vraj je strop 2kg, skús sa opytat gynekologa

@spanielka44 ed mas 60 kil, tak 2 kg su akurat, ale pri vyssej vahe je aj tej zadrzanej vody viac.

michaela329
25. jún 2025

Voda, úplne normálne. Paradoxne treba viac piť, pridať bielkoviny a ubrať cukor. A niekedy sa môžeš aj na hlavu postaviť a pribudne pár kg. Skús aj forfeminu alebo agnucaston - zmierňujú PMS.

autor
25. jún 2025
@viestta

@spanielka44 ed mas 60 kil, tak 2 kg su akurat, ale pri vyssej vahe je aj tej zadrzanej vody viac.

@spanielka44 tiež si myslím, že 4kg je moc, tento mesiac je to dokonca 4,5 -to je naozaj masaker . A dole to ide až keď mi skončí menštruácia.

@michaela329 ďakujem, skúsim tie doplnky, lebo strava ,pohyb aj pitný režim mám dostatočný. Chudnem ešte po pôrode a toto sa mi začalo diať teraz, tak je to mierne deprimujúce.

@viestta no ale ja nemám vyššiu váhu.

viestta
25. jún 2025

Tak potom to ries s lekarmi

cukroska
25. jún 2025

Tak mne vždy váha skáče plus, mínus 2kg celé roky. Aj keď som v menopauze. Ale +4kg to si neviem predstaviť.
Pri predstave, ze to niekto nevie za mesiac zhodiť je masaker.

michaela329
26. jún 2025

No tak po pôrode to môže ešte byť všelijaké, držím palce