Prírodné riešenia na prvé príznaky perimenopauzy
Ahojte dievčatá, prosím o radu, máte overené niečo prírodné čo zmierňuje prvé príznaky perimenopauzy? Mám takmer 45 rokov, menštruáciu mám síce pravidelnú zatiaľ ale veľmi slabú a trvá tak 3 dní zvykla byť pomerne silná a 7 dní, občas sa v noci zobudím a hodinu -2 nespím aj keď som sa večer nevedela už dočkať postele, cholesterol už dosiahol hodnoty na lieky a myšlienky na sex ma už tiež opúšťajú a o posvovej suchosti škoda hovoriť 🥺....a pritom na svoj vek vôbec nevyzeram, zdravo sa stravujem a športujem a dovolím si povedať,že som v najlepšej forme za život....
Ja mam 41, tiez citim ze sa v tomto smere so mnou nieco zacalo diat. Nocne potenie, nervozita. Nasadila som si z cinskej mediciny Shatavari a teda mozem len a len odporucit 👍
Však skoč ku gyn., urobím ti hormonálny profil a povieš že nech to niečo predpise
Však skoč ku gyn., urobím ti hormonálny profil a povieš že nech to niečo predpise
@pribinak o mesiac idem na kontrolu tak sa určite spýtam na možnosti či už prírodné riešenie alebo niečo na predpis
Kotvičník, na potenie šalviovy čaj. A tiez su fajn vitamíny Menoa od Dr. MAX.
Ja mam 41, tiez citim ze sa v tomto smere so mnou nieco zacalo diat. Nocne potenie, nervozita. Nasadila som si z cinskej mediciny Shatavari a teda mozem len a len odporucit 👍
@mamalen pozerám,že dostať od rôznych výrobcov, ktorý presne doporucujes? Ďakujem
@mirokub hormony nemozem brat kvoli trombofylii, ziadne, hematolog absolutne zakazal, aj gestageny. Trombozu som mala 2x. Cize odporucajte produkt na prirodnej baze.
@mirokub samozrejme, že užívam, avšak napriek tomu mám prísny zákaz hormonálnej liečby v plnom rozsahu od hematológa, žiadna forma.
@mirokub " Akékoľvek produkty na prírodnej báze schopné ovplyvniť hormóny budú mať na trombózu rovnaký účinok ako umelé hormóny... " s týmto nesúhlasím
@pribinak mne odmietol dat hormonálny profil. Kym mam menzes, tak mi ho nespravi.
Najdi v svojom okoli bylinkarku, ktora ti pripravi zmes na ,,mieru,, a uvidis ci ti bude potom vyhovovat.
@mirokub HP sa robí 2 až 5 deň menš cyklu
Hormonálny profil zahŕňa testovanie hladín:
Pohlavné hormóny: ako estradiol a progesterón.
Regulačné hormóny hypofýzy: konkrétne folikulostimulačný hormón (FSH) a luteinizačný hormón (LH).
Prolaktín: hormón zodpovedný za laktáciu a reprodukciu.
Hormóny štítnej žľazy: vrátane tyreotropného hormónu (TSH) a voľnej frakcie fT4.
@pribinak mne odmietol dat hormonálny profil. Kym mam menzes, tak mi ho nespravi.
@betulinka1 Hm, veď hormonálny profil je úplne bežne vyšetrenie pri rôznych problémoch
@betulinka1 no to je pravda, mne tiez povedal, ze kym mám pravidelnu menstruaciu, tym padom mam dost progesteronu
Mne pomáha pravidelné cvičenie. Perimenopauza od 39. Bez menzesu od 42. Okrem občasných návalov tepla som bez akýchkoľvek problémov.
Na suchosť Vagisan krém, na spanie si dávam melatonín, plus dodržiavanie spánkovej hygieny. S cholesterolom neviem, ten mám úplne v poriadku. Návaly tepla nemám. A ms len trojdňovú mám už asi 4roky aj keď pravidelne

@anonym_autor žiaľ nie, ja som už 3tí r v PMP, mám 45 r, vyskúšala som snad 6 či 7 doplnkov a nič, abs nič nula bodov nula účinok