icon

Prírodné riešenia na prvé príznaky perimenopauzy

4. sep 2025

Ahojte dievčatá, prosím o radu, máte overené niečo prírodné čo zmierňuje prvé príznaky perimenopauzy? Mám takmer 45 rokov, menštruáciu mám síce pravidelnú zatiaľ ale veľmi slabú a trvá tak 3 dní zvykla byť pomerne silná a 7 dní, občas sa v noci zobudím a hodinu -2 nespím aj keď som sa večer nevedela už dočkať postele, cholesterol už dosiahol hodnoty na lieky a myšlienky na sex ma už tiež opúšťajú a o posvovej suchosti škoda hovoriť 🥺....a pritom na svoj vek vôbec nevyzeram, zdravo sa stravujem a športujem a dovolím si povedať,že som v najlepšej forme za život....

Strana
z2
stellarstar
4. sep 2025

@anonym_autor žiaľ nie, ja som už 3tí r v PMP, mám 45 r, vyskúšala som snad 6 či 7 doplnkov a nič, abs nič nula bodov nula účinok

mamalen
4. sep 2025

Ja mam 41, tiez citim ze sa v tomto smere so mnou nieco zacalo diat. Nocne potenie, nervozita. Nasadila som si z cinskej mediciny Shatavari a teda mozem len a len odporucit 👍

pribinak
4. sep 2025

Však skoč ku gyn., urobím ti hormonálny profil a povieš že nech to niečo predpise

mamalen
4. sep 2025
@pribinak

Však skoč ku gyn., urobím ti hormonálny profil a povieš že nech to niečo predpise

@pribinak pyta sa na prirodny produkt 😉

autor
4. sep 2025
@pribinak

@pribinak o mesiac idem na kontrolu tak sa určite spýtam na možnosti či už prírodné riešenie alebo niečo na predpis

barka1
4. sep 2025

Kotvičník, na potenie šalviovy čaj. A tiez su fajn vitamíny Menoa od Dr. MAX.

autor
4. sep 2025
@mamalen

Ja mam 41, tiez citim ze sa v tomto smere so mnou nieco zacalo diat. Nocne potenie, nervozita. Nasadila som si z cinskej mediciny Shatavari a teda mozem len a len odporucit 👍

@mamalen pozerám,že dostať od rôznych výrobcov, ktorý presne doporucujes? Ďakujem

pribinak
4. sep 2025
@mamalen

@pribinak pyta sa na prirodny produkt 😉

@mamalen aký máš problém ?!

mamalen
4. sep 2025
@pribinak

@mamalen aký máš problém ?!

@pribinak 😂

mamalen
4. sep 2025
@anonym_autor

@mamalen pozerám,že dostať od rôznych výrobcov, ktorý presne doporucujes? Ďakujem

@anonym_autor od Planet Ayurveda

mirokub
Odpoveď bola odstránená
stellarstar
4. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub a čo ľudia kt nemôžu hormóny?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
osky
Autor odpoveď zmazal
osky
Autor odpoveď zmazal
namina
4. sep 2025
@osky
Odpoveď bola zmazaná

@osky robot ?

anonym_8a0c5c
4. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub hormony nemozem brat kvoli trombofylii, ziadne, hematolog absolutne zakazal, aj gestageny. Trombozu som mala 2x. Cize odporucajte produkt na prirodnej baze.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_8a0c5c
4. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub samozrejme, že užívam, avšak napriek tomu mám prísny zákaz hormonálnej liečby v plnom rozsahu od hematológa, žiadna forma.

stellarstar
4. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub " Akékoľvek produkty na prírodnej báze schopné ovplyvniť hormóny budú mať na trombózu rovnaký účinok ako umelé hormóny... " s týmto nesúhlasím

betulinka1
4. sep 2025
@pribinak

@pribinak mne odmietol dat hormonálny profil. Kym mam menzes, tak mi ho nespravi.

levantinka
4. sep 2025

Najdi v svojom okoli bylinkarku, ktora ti pripravi zmes na ,,mieru,, a uvidis ci ti bude potom vyhovovat.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_1db3f3
4. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub HP sa robí 2 až 5 deň menš cyklu

Hormonálny profil zahŕňa testovanie hladín:
Pohlavné hormóny: ako estradiol a progesterón.
Regulačné hormóny hypofýzy: konkrétne folikulostimulačný hormón (FSH) a luteinizačný hormón (LH).
Prolaktín: hormón zodpovedný za laktáciu a reprodukciu.
Hormóny štítnej žľazy: vrátane tyreotropného hormónu (TSH) a voľnej frakcie fT4.

pribinak
4. sep 2025
@betulinka1

@pribinak mne odmietol dat hormonálny profil. Kym mam menzes, tak mi ho nespravi.

@betulinka1 Hm, veď hormonálny profil je úplne bežne vyšetrenie pri rôznych problémoch

zobaka
4. sep 2025
@betulinka1

@betulinka1 no to je pravda, mne tiez povedal, ze kym mám pravidelnu menstruaciu, tym padom mam dost progesteronu

mirokub
Odpoveď bola odstránená
martinka13
5. sep 2025

Mne pomáha pravidelné cvičenie. Perimenopauza od 39. Bez menzesu od 42. Okrem občasných návalov tepla som bez akýchkoľvek problémov.

sense
5. sep 2025

Na suchosť Vagisan krém, na spanie si dávam melatonín, plus dodržiavanie spánkovej hygieny. S cholesterolom neviem, ten mám úplne v poriadku. Návaly tepla nemám. A ms len trojdňovú mám už asi 4roky aj keď pravidelne

Strana
z2