Príznaky a diagnostika rakoviny prsníka
Ahojte väčšinou čítam že pri rakovine prsníka sa na to prišlo nahmatanim hrčky alebo na sono či mamografii.
Nájde sa tu niekto komu ju zistili lebo mu bolo hrozne zle? A v akom štádiu ste to už mali? Mne je na zvracanie, hori mi celé telo znútra a preto mi na to prišli len ešte nemám za sebou biopsiu.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Horis a je ti na zvracanie od nervov a stresu co prezivas
@zuzap33 práveže takto zle mi bolo aj pred tým ako sa na to prišlo.
Nic to nema s pripadnou rakovinou prsnika.
Nic to nema s pripadnou rakovinou prsnika.
@zuzap33 ďakujem za odpoveď ukludnila si ma ze možno to bola len náhoda ze mi bolo zle aj pred nálezom je to male takže dúfam ze to nebude katastrofa 11x4mm
A ako si teda spojili to ze ti je zle s rakovinou prsnika? Ved to je taky nespecificky priznak... Nechapem
A ako si teda spojili to ze ti je zle s rakovinou prsnika? Ved to je taky nespecificky priznak... Nechapem
@maranta_leuconeura googlila som navaly horucavy bez možnej menopauzy a vyšlo mi ze to môže byt rakovina prsnika. Išla som na sono a našli ju.
Autorka, navaly horucavy mozu byt hocico... Takze to bola naozaj len nahoda
Autorka, navaly horucavy mozu byt hocico... Takze to bola naozaj len nahoda
@maranta_leuconeura ale som rada ze ju našli ešte takú relatívne malú aj ked by som bola najradšej keby tam nebolo nič.
Neboj sa, v skorom stadiu je to dobre liecitelne, drzim palce. Tie priznaky co mas s tym vobec nemusia suvisiet, ale ved uvidis, moze to byt aj stitna zlaza alebo celkovo rozhadzane hormony
Neboj sa, v skorom stadiu je to dobre liecitelne, drzim palce. Tie priznaky co mas s tym vobec nemusia suvisiet, ale ved uvidis, moze to byt aj stitna zlaza alebo celkovo rozhadzane hormony
@maranta_leuconeura hormony mi robili kompletne vysetrenie tiež si to mysleli a na štítnu som bola v apríli všetko mi nechali nastavene ako bolo euthyrox 75. Tiež hľadali dôvod toho ze mi je stale zle a mam pocit na odpadnutie napína ma a vnutorne horim. Myslela som si ze keď mam takéto priznaky ze uz mam aj pokrocilu tu pliagu v tele. Preto sa pýtam ci to aj iné tak mali.
@maranta_leuconeura ďakujem za podporu 🙏
Toto nie je určite priznak rakoviny prsníka .Mne raz dávno môj gynekoloģ povedal Mala som fibroadenóm a dosť rýchlo rástol aj ma bolel prsník a mala som ísť na Biopsiu. Pochopiteľne som sa bála.Moj lekár (primár) mi nato povedal" nemáte sa čoho báť, budebto v poriadku. Rakovina nebolí. To je najhoršie, že je nenápadná a naozaj nebolí. A dopadlo to dobre. Bola som viac krát a vždy chvalabohu v poriadku. Nestresuj.
Ešte nemáš biopsiu, takže nevieš, či je to benígny nádor alebo nie. Takže za mňa - nerob si stresy vopred. Ak biopsia potvrdí benígny nádor, potom bude dosť času na stres. Ale poviem ti tak - zažila som nečakanú diagnózu (maternica), prvý dojem bol hrozný, ale potom som si povedala, že mám nového muža, mám dcéru ktorá končí VŠ, ani za nič ma to nepoloží. Síce to bolo chvíľami brutálne ťažké a nevládala som, prežili sme to. Neriešila by som na tvojom mieste takéto diskusie, kto čo mal, nemal, k čomu ti to pomôže? Psychika je absolútne podstatná v liečbe. Ak máš deti, venuj sa im, ak nemáš, venuj sa tomu, čo ťa baví a ak príde k tomu, že to bude benígne, tak budeš bojovať. Držím palce, nech výsledok z biopsie bude pozitívny.
Ešte nemáš biopsiu, takže nevieš, či je to benígny nádor alebo nie. Takže za mňa - nerob si stresy vopred. Ak biopsia potvrdí benígny nádor, potom bude dosť času na stres. Ale poviem ti tak - zažila som nečakanú diagnózu (maternica), prvý dojem bol hrozný, ale potom som si povedala, že mám nového muža, mám dcéru ktorá končí VŠ, ani za nič ma to nepoloží. Síce to bolo chvíľami brutálne ťažké a nevládala som, prežili sme to. Neriešila by som na tvojom mieste takéto diskusie, kto čo mal, nemal, k čomu ti to pomôže? Psychika je absolútne podstatná v liečbe. Ak máš deti, venuj sa im, ak nemáš, venuj sa tomu, čo ťa baví a ak príde k tomu, že to bude benígne, tak budeš bojovať. Držím palce, nech výsledok z biopsie bude pozitívny.
@melanta benígny je nezhubný...mala si iste na mysli malígny...to znamená zhubný.
@anonym_autor mne ma to prišli kvôli tomu ze som si všimla ze mam vtiahnutu bradavku a niekedy ma tam pichalo..doktorka mi najprv nasadila antibiotika pretože sa to javilo na Sone ako zapal.Tie nezabrali tak som išla na mamografiu a biopsiu až tam mi potvrdili ze je to zhubný nádor a ma 3cm.Teraz po biopsii mam pocit ze vnútri horim ale v mojom prípade to je pravdepodobne len stresom

Horis a je ti na zvracanie od nervov a stresu co prezivas