Príznaky menopauzy
Ahojte mamičky.
Menštruáciu mávam pravidelne, od prvého razu.....meškala iba keď som bola tehotná 🙂
Rok neberiem antikoncepciu, menštruácia v pohode....niekedy prišla o dva dni skôr, niekedy neskôr (počas toho roku), žiadne problémy. Teraz mi mešká týždeň, tehotná niesom, bolí ma brucho, ale menštruácia nikde. Môžem byť už v prechode? Mám volať doktorke, nech ma pozrie?
Zabudla som napísať, že mám 46 rokov
týždeň 🤦♀️ skús o dva mesiace. pokiaľ nie si tehotná teda…
@biba_18 tehotna niesom....test je negativny
môže to byť perimenopauza...
@biba_18 za 30 rokov mi menzes nemeškal....neviem čo má znamenať ten smajlík, ktorý sa chytá za hlavu
Počkaj ešte týždeň dva a keď ms nepríde zavolaj lekárovi. Inak test na menopauzu si vieš kúpiť aJ v lekarni
@sense dakujem....
meškajúci menzes môže byť z hocičoho. okrem tehotenstva a perimenopauzy aj stres, lieky, choroba… týždeň je nič… ak si v perimenopauze, môže sa to prejavovať krvácaním každý druhý mesiac…
@biba_18 stres ma stale 🙂 lieky, choroba nic.....mna skor zaujimalo, ža či mám volať lekárke....
ja by som nevolala. ale či ty máš volať? chodíš na prehliadky raz ročne? test si si robila? bolí ťa niečo? cítiš sa zvláštne? vypadávajú ti vlasy? dva týždne to nevydrží do ďalšieho menzesu? neviem. ak máš pocit že nevydrží, tak volaj…
@biba_18 na prehliadky chodim, cca dva týždne ma pobolieva podbruško....ako keby to malo prísť....test som si robila....negatívny....
jedine čo ma metie je tá bolesť brucha.....a menzes nechodí
no a to môže byť aj zápal…
Mne moja gynekologicka povedala,ze naznak menopauzy nie je len par tyzdnov vynechanie meznezu ,ale az mesiace...v tvojom pripade moze ist o nieco ine a oneskorenie len ako zapal,prechladnutie ..zmena zivotospravy,stress atd
V tom veku už samozrejme l môže začať perimenopauza .Ale môže to byť aj hocičím iným. Ako prechladnutie, stres,cysty,myomy ..to už vie povedať len doktor po vyšetrení. Ale keď ťa bolí brucho tak zrejme príde.
Nemusíš byť v menopauze aj môžeš počkaj ak neprídu týždeň dva smer Dr.
@alenamihal Súhlasím mne vynechala mesiac, až potom som to riešila .Vyvolávačka chvíľu pokoj potom 2 mesiace nič a potom naopak dlhé a extrémne silné krvácanie, ktoré trvalo 4 roky. Každopádne som to riešila už od 42 .r. zmeny v cykle a 6. rokov trvalo kym nastala menopauza.
@cukroska brucho ma pobolieva už dva týždne, tak mi je to čudné....hovorím, že za 30 rokov mi nikdy nemeškala....tak uvidím....zavolám doktorke a čo povie....
@cukroska mne chodili ako hodinky.....ziadny problem....volala som sestricke, ak nepride do pondelka menzes, tak mam prist hned v pondelok
Tak nech je všetko v poriadku .

Ak ťa bolí brucho, tak zrejme ti len pre niečo mešká