icon

Príznaky menopauzy a ich rozlíšenie od tetánie

janka1224
30. júl 2025

Ahojte, aké máte príznaky menopauzy. Teraz mám 44 rokov užívam antikoncepciu kvôli predčasnej menopauze, ale posledné mesiace to ide všetko dolu vodou, Časté výkyvy nálad, návaly do tváre, veľká únava , bolesti svalov až také štípanie doslova, veľká chuť na sladké, prerušovaný spánok. Neviem či to môžu byť prejavy. Mám aj neurogénnu tetániu, tak už neviem či je to tetánia alebo menopauza.

anonym_342c36
30. júl 2025

@janka1224 mala som všetky tieto príznaky ba aj oveľa viac, tetaniu isto nemám. Užívam 4roky tablety ladybon a po pár týždňoch sa skoro všetky príznaky vyparili

rebcav
30. júl 2025

@janka1224 ahoj, presne tieto všetky príznaky mám. Mám 49 rokov, podľa mňa je to prechod. Nemám potvrdenú tetániu, aj keď asi teraz mesiac, dva mám pocit, že ju mám. Som podľa mňa v prechode. Začala mi blbnúť menštruácia.

janka1224
autor
30. júl 2025

Ďakujem za odpovede, ja si už niekedy myslím že aké všetky diagnózy môžem mať. Ešte pred pár mesiacmi som bola aktívna, cvičila a všetko zvládala a teraz som už ráno unavená a tie nohy mám neskutočne slabé. Dokonca aj MR vyšetrenie mám kvôli podozreniu na sklérozu multiplex ale to sa našťastie nepotvrdilo.

anonym_605dd3
30. júl 2025

Ja mám aj, aj. Dokonca aj rovnaký vek. Myslím, že jedno s druhým súvisí. Mne napr. potvrdili zvýšený kortizol asi štyri roky dozadu, keď mi aj určili dg tetánia. Po dlhom študovaní a pátraní čo s tým, som narazila na článok, kde sa písalo o vyššom kortizole a v zápätí nižšom progesteróne. Čoraz častejšie sa u mňe prejavovali prejavy typické pre predmenopauzu, až mi raz vynechal cyklus. A vtedy mi to všetko docvaklo.