icon

Príznaky menopauzy po štyridsiatke

5. máj 2025

baby, mam po 40tke
kramy mi hapruju no posledny mesiac ma kazdy den bolia prsia
toto je normalne?
k lekarke pojdem aj krv si dam vysetrit
prosim stretli ste sa stym pri menopauze?
a zaroven som za posledny mesiac nabrala 4kg tiez nechapem, akoby voda sa zadrziava.
strava pohyb mam stale rovnaky ako predtym

Strana
z2
zobaka
5. máj 2025
@luccija

@zobaka tiež som včera nad tým rozmýšľala, že stále niečo hormonálne výkyvy, nálady, kojenie, pms hojdačka emócií mesiac čo mesiac.Chlapi to majú jednoduchšie žiadna poklesnuta maternica, žiadna inkontinencia a všetky tie ženské "maličkosti"

@luccija je to tak, mne dnes uz bolo do placu, kuknem kalendar 22 den cyklu, je mi to jasne o 3 dni pride ako na koni, za mlada som to nepocitovala, az po 35tke nastali postupne zmeny a uvedomila som si, ze cely zivot sa mi odvija od hormonov, podla mna este aj tu depresiu na ktoru sa liecim aj tam bude hacik v hormonoch

autor
6. máj 2025
@zobaka

@luccija je to tak, mne dnes uz bolo do placu, kuknem kalendar 22 den cyklu, je mi to jasne o 3 dni pride ako na koni, za mlada som to nepocitovala, az po 35tke nastali postupne zmeny a uvedomila som si, ze cely zivot sa mi odvija od hormonov, podla mna este aj tu depresiu na ktoru sa liecim aj tam bude hacik v hormonoch

@zobaka moze byt, tiez mavam depresivne stavy

alenamihal
6. máj 2025

peri ?? mozno..vkuse nieco nove haha ..f... hormony..

althejka
6. máj 2025

Ja som si nechala napisat nizkohormonalnu antikoncepciu a vyskusam. Na menopauzu je este skoro ale to co mne zacalo za srandy skusime troska ukocirovat . Tak som zvedava na efekt.

180207
22. júl 2025
@althejka

Ja som si nechala napisat nizkohormonalnu antikoncepciu a vyskusam. Na menopauzu je este skoro ale to co mne zacalo za srandy skusime troska ukocirovat . Tak som zvedava na efekt.

@althejka ahoj. Prepáč, verím, že ešte ťa nájdem. Pomohla ti prosím ťa pomohla ti ťa nízko hormonálna antika na perimenopauza? Dakujem

althejka
23. júl 2025
@180207

@althejka ahoj. Prepáč, verím, že ešte ťa nájdem. Pomohla ti prosím ťa pomohla ti ťa nízko hormonálna antika na perimenopauza? Dakujem

@180207 ano, zmiernili sa mi navaly a skvrny zo stresu, nemam take naladove skoky,ja som teraz omnoho viac v pohode, zmiernila sa mi menstruacia a pms skoro nemam. Najlepsie tri mesiace 😁 a uz ma tak nenafukuje, nemam potrebu zajedat.

180207
23. júl 2025
@althejka

@180207 ano, zmiernili sa mi navaly a skvrny zo stresu, nemam take naladove skoky,ja som teraz omnoho viac v pohode, zmiernila sa mi menstruacia a pms skoro nemam. Najlepsie tri mesiace 😁 a uz ma tak nenafukuje, nemam potrebu zajedat.

@althejka ďakujem. A môžeš mi napísať, aku presne máš? Ak ti to nevadí....

althejka
25. júl 2025
@180207

@althejka ďakujem. A môžeš mi napísať, aku presne máš? Ak ti to nevadí....

@180207 daylette

180207
25. júl 2025
@althejka

@180207 daylette

@althejka dakujem

jana_eyre_2
25. júl 2025

Perimenopauza môže trvať aj 10r.. ja ju asi mám posledny rok mám veľmi rozhadzany cyklus, niekedy návaly tepla, viac sa potim, zhoršila sa mi pleť, aj trpezlivosť... Gynekológ mi povedal že to sa stáva a ďalej neriešil.. 😒 zrejme ho zmením, síce k nemu chodím už roky, ale posledné návštevy teda nič moc... Mám 41r..

Strana
z2