icon

Problém s trhlinami po pôrode a intímny nepohodlie

10. jan 2026

Ahojte, idem sa už aj vas opýtať, lebo si neviem rady. Uz dlhšie (asi 2 az 3 roky) mam problem s tým, že sa mi po sexe urobi trhlina akoby na hrádzi a pali ma to potom este dva dni. Kvoli tomu si uz aj tak ten sex neuzivam, lebo to citim ked sa to spravi a je to neprijemne. Bola som u lekara, viac krat, robil mi vysetrenia na vsetko mozne a som zdrava, nemam ziadne infekcie. Pouzivame s muzom aj lubrikacne, aj oleje sme skusali, napriek tomu stale rovnaky problem. Medzi tym som aj otehotnela, uz mam aj po porode a rok dojcim. Stale to je rovnako, vzdy na tom istom mieste ta ista trhlina, ktora obcas aj jemne krvaca. Ja uz neviem co s tym ci este skusit zmenit gynekologa alebo preco sa to deje. Naposledy som bola u neho pred asi 2 mesiacmi, znovu rozsirene testovanie a nic mi nevyslo.

simsalabim
10. jan 2026

@anonym_autor kolko mas rokov? Nemohol by to byt urogenitalny syndrom? Moze sa objavit po porode, v case kojenia alebo v pred/menopauze. V tom pripade by mohol pomoct krem s nizkym obsahom estriolu 1x tyzdenne, alebo tabletky. Skus sa na to opytat gynekologa.

autor
10. jan 2026
@simsalabim

@anonym_autor kolko mas rokov? Nemohol by to byt urogenitalny syndrom? Moze sa objavit po porode, v case kojenia alebo v pred/menopauze. V tom pripade by mohol pomoct krem s nizkym obsahom estriolu 1x tyzdenne, alebo tabletky. Skus sa na to opytat gynekologa.

@simsalabim to možno aj môže byť. Skusim sa opytat. Mam 31, a stale dojčím takze estrogen asi nic moc.

anonym_6c7949
10. jan 2026

@anonym_autor och moja zlata, chapem ta, mala som to takto rok, chodila po lekaroch a bez vysledku, az mi proktologicka odporucila jednu koznu, ta mi dala na to masticku, zabralo to do tyzdna a pol roka nemam uz problém ziaden. Objednaj sa ku dermatovenerologovi. Mne predpisala kortikoidnu clobetazol sa to tusim volalo, dalo aa to zohnat len v jednej lekárni. Inak som vyskala predtym asi 9 masti a všetko naprd. Ale nezisitli sme, z coho to zrazu vzniklo.

anonym_3002a9
10. jan 2026

Mne zistili alergiu na mužove spermie. Dáva to u nás zmysel, lebo pretým s inými partnermi sa to stalo občas pri dlhšom alebo tvrdšom styku, ale nikdy to nebolo že stále, ako so súčastným partnerom.
Ak vylúčite alergiu na latex, ak náhodou používate kondóm, alergie na lubrikačný gél, celiakiu, potom tvar partnerovho penisu to môže spôsobovať a aj niečo ako mykóza, čo spôsobuje ploché lézie a krehkosť pokožky, neviem ako sa to volá, tak pomôže krátkodobo použiť masť s kortiokoidmi, ale pozor, lebo aj tá masť stenšuje pokožku, alebo mne fungoval aj Hojivý zázrak od Avonu namasírovať na hrádzu po styku a po sprche ako prvá pomoc. Prípadne obyčajná čistá vazelína, alebo kokosový olej. Ale aj tak som po styku dva dni vyradená z prevádzky tak, aby to nebolelo. Odporúčam poslať k lekárovi aj partnera, nech mu kožná spraví ster.

kiki68
Včera o 09:48

Skusila si terapiu laserom? To moze velmi pomoct na tieto nesvary