Problém s udržaním moču po pôrode

lylyjana
10. sep 2020

Ahojte. Mam poblem s udrzanim mocu, ak mi treba viac cikat. T.j. akonahle nejdem prevemtivne sa vycikat a potom az zistim, ze mi treba cikat, tak proste moc uz ide "prudom". Nie le nejake kvapky. Neviete ako to najrychlejsie odstranit?
Pred 4 dnami som porodila krasne babatko, no museli mi urobit nastrih aj ma trochu natrhlo este (s aniballom som nacvicila 24cm).

Vdaka!

lauriema
10. sep 2020

@lylyjana Ahoj, toto je po pôrode bežné, ja mam 3 deti a únik moču stále. Som 7 m. Po pôrode. Nosím intimku, pretože stačí ze len za kašlem a hop únik je na svete. Je na to ale cvik pozri na nete

lucijalucy
10. sep 2020

@lylyjana posilňovať svaly panvového dna.. skús sťahovať a povoľovať svalstvo ako keď docikáš, viackrát za deň zopakuj..inak asi nič nepomôže. Môže to byť aj hormónmi že máš uvoľnené svalstvo.

miadi
10. sep 2020

Moze byt hormonami ja som po prvom teho mala take ze sa zdslo ze hotovo uz som vstavala a kopec moču este slo.. dost dlho to trvalo potom pri poslednom teho zas som len kychla a cvrklo sa mi midwife ma strasila ze inkontinencia bude uz navzdy a ked som porodila tak hnet bolo vsetko ok a uplne normalne vse funguje ako pred prvym teho a ziadne cviky som nerobila.

nikamo33
10. sep 2020

Ahoj,mne pomohlo preventivne sledovat cas a ist castejsie cikat. po porode ma mocovy mechur zrazu kopec miesta a tak ani neni citit ked je plny. to som mala aj po sekcii aj po prirodzenom. ak myslime na to iste,nie unik mocu

lula313
10. sep 2020

Po porode došla za nami fyzioterapeutka a dala nám krátku prednášku, ako posilniť svaly panvového dňa, ako nevstavat priamo, ale cez bok,.. Ono všetko by sa malo časom upraviť, si veľmi kratko po porode. Ak si ešte v porodnici, určite sa spytaj na to lekara, ale myslim si, že sa to upraví. Ja som po 2 pôrodoch(dokonca velkych deti) a inkontinentna našťastie nie som, takze to určite nie je pravidlo, že porod takto zničí zenu. Inak keď máš aniball, tak mne s ním doktorka práve odporúčala cvicit práve po porode(samozrejme nie vytláčanie, ale svaly panvového dňa). Držím palce, neboj sa, každý deň bude lepsie😊

nelca0510
10. sep 2020

Mala som aj ja taky problém. Cvičím pravidelne Kegelove cviky od 600nedelia a je to úplne ok🙂 Hlavne pravidelne cvičiť-ja som tak robila pri kocikovani.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
99pavla99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz