icon

Problém so štítnou žľazou a možné otehotnenie

lenulka6661
3. aug 2012

ahojte kocky potrebovala by som poradit ci niekto nema taku skusenost ako ja...uz rok a pol sa snazime s partnerom o miminko ale stale nic, nedavno som bola u svojho gynekologa a ten mi potvrdil, ze ja som v pporiadku a dal mi odporucenie do prahy na Gennet a ked som mu vravela, ze ci to nemoze byt tym, ze uz od malicka mam stitnu zlazu tak mi tvrdil, ze to je v pohode...ale nejako sa mi to nezda, lebo vsade citam, ze je to riziko....ja uz sa dlhsi cas na stitnu zlazu neliecim, lebo mi doktorka na slovensku vysadila lieky a potom som sa odstahovala do ceskej republiky...Momentalne mam neopisatelny a divny pocit ako keby som bola tehotna, som dost unavenaaa, strasne casto papam a bolia ma prsia, lenze neviem ci som si to uz aj sama nedala do hlavicky....som uz tak psychicky mimo, pretoze byt u mna tehotna byt najstastejsia zena pod slnkom....milujem deti a chcela by som to strasne...prosiiim poradte mi niekto alebo staci len vas nazor dakujeeem lenka 😉

luciferkax
3. aug 2012

Prepáč, ale musím sa zasmiať 🙂 Ved štítnu žľazu má každá žena!!! Skôr je problém, ak j užena nemá 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kamilka3
3. aug 2012

Stitna zlaza produkuje hormon, ktory je potrebny aj pri otehotneni, zistuje sa aj pri vysetreni hormonalneho profilu, preto by bolo dobre kontrolovat hladinu hormonu stitnej zlazy a redukovat to liekmi, co je dolezite aj v pripade, ze je zena tehotna...

lili_mia
3. aug 2012

@lenulka6661 vysadila ti lieky, nepozdáva sa ti to .. tak prečo teda nejdeš na znova na testy??? a je tu tema štítna žľaza a otehotnenie

ervenka
4. aug 2012

@lenulka6661 ja som v Nl, narodilo sa nam ditko v min. septembri. V decembri som sa zacala citit zle, odber krvi, zistili mi, ze mam pomalu stit. zlazu= tabletky tirax. A stale sa mi este nedala do poriadku, dr. tvrdi,ze to mam z tehotenstva. 4percenta zien maju po porode problemy so stinou. A teraz to najdolezitejsie, pytala som sa dr. ako je to s moznostou otehotnenia. Povedal,ze najprv sa mi musi stitna zlaza napravit, inak mi NEodporuca otehotniet. Musela by som totiz cele tehotenstvo jest hormon. tabletky, 4x vyssiu davku ako jem teraz... A s hormony pocas tehu, to sa mi velmi nepaci. Este mi povedal,ze s pomalou stinou aku mam ja hrozi poskodenie plodu, ak by som nebrala tabl. alebo davku aku mam teraz. Takze ti odporucam spat ku dr., sup na endokrinologiu a nech ti otestuju stitnu ako ti funguje atd. Nedaj sa odbit, stitna zlaza je mala,ale mrska, ktora zodpoveda za vela veci... Chces mat predsa zdrave dietatko, alebo nie?

manittu
4. aug 2012

@lenulka6661 ahoj ja mam problemy zo stitnou, mam znizenu funkciu a liecim sa uz 3 roky, papam tabletku kazde rano a moja diagnoza aj ked nieje najhorsia my dr. povedala ze u mna to bude,,navzdy,, pretoze ak vysadim lieky zhorsi sa to...o babo sme sa aj my snazili rok a nakoniec sa podarilo teraz som v 29tt , netvrdim ze to bolo zo stitnej ale mohla tam hrat neaku rolu, takze skusat, skusat 😉 a pokial ide o to odporucam navstivit endokrinologiu pretoze tehotna je sledovana ovela via, takze by nebolo na skodu uistit sa ci to mas v poriadku aby nespravila pocas tehu neplechu 🙂

mummy01
4. aug 2012

@lenulka6661 ak si mala problem so stikou a nemozes otehotniet tak si uz davno mala byt na endokrinologii...

janka3a
4. aug 2012

Ahoj, ja beriem lieky na stitnu zlazu...brala som ich aj pred otehu, aj doteraz. manittu, ja som vysadila lieky pocas dojcenia a sa mi polepsilo, teraz, berem lieky sporadicky, lebo som o5 tehu.

adetka
4. aug 2012

ja som endokrinologicky pacient 14 rokov... najprv zvysena cinnost - po roku a pol vysadene lieky... nasledovali dva spontanne potraty... po rokoch snazenia sa mi podarilo zazrakom podarilo otehotniet (bola som u nejakej prirodnej liecitelky, brala som homeopatika a maternu).... narodila sa Mirka...

po jej narodeni a po troch rokoch snazenia sa mi trosku zblaznila menstruacia (21, 14-dnove)... tak som pozdiadala endokrinologicku, aby mi predsa len nasadila tablety - aspon 25-ku... nasadila... po troch mesiacoch mi zrazu vyskocili hodnoty.... museli mi zvysit davku postupne na 50 a 75-ku... po roku som uspesne otehotnela... pocas tehotenstva mi kontrolovali a opat zvysili na 100-ku... inak hrozilo poskodenie dietatka...

odporucam... okamzite navstvitt endorkinologa .. drzim palce 😉