icon

Problémy po zápale močových ciest

katkaleonard
17. máj 2025

Ahojte . Som po zápale močových ciest. Na pohotovosti mi dali antibiotiká tie som vybrala a išla na kontrolu odovzdať znova moč a už výsledky boli negatívne . Ale stále neodznel pocit že mám akoby plný mechúr ale nevycikám toľko toho . A nutkanie sa ozve tiež ešte . Urologovi som objednaná a 3l denne určite vypijem . Nestretli sa s niečím takýmto ? Ďakujem .

sszuzu8
17. máj 2025

@katkaleonard piješ urologické čaje? Žihľavu? Berieš brusnice? D manozu? Urinal akut? Valovic kvapky na mechúr.? Mne z toho všetko pomáha 🙂 skus.

katkaleonard
autor
17. máj 2025
@sszuzu8

@katkaleonard piješ urologické čaje? Žihľavu? Berieš brusnice? D manozu? Urinal akut? Valovic kvapky na mechúr.? Mne z toho všetko pomáha 🙂 skus.

@sszuzu8 urologických čaj áno, Canephron beriem a Valovič kvapky mám už objednané skúsim všetko co sa dá len nech sa vyhnem cievkovaniu 🥴

tanika
17. máj 2025
@katkaleonard

@sszuzu8 urologických čaj áno, Canephron beriem a Valovič kvapky mám už objednané skúsim všetko co sa dá len nech sa vyhnem cievkovaniu 🥴

@katkaleonard no ja tiez preliecena 3 bslenia monuralu na močove cesty potom opäť ako kedy sa mi ti vratilo Bolest podbruska , plny mechúr isla dom obvodnej kultivácia negat. V piatok vysledok a močový sediment negat . Nechapem podla mna mi skoro robila kultiváciu a rozbor mocu po atb. Posledne som mala na noc zo utorka na stredu a vo stvrtok kultivácia s piatok uribila sediment ze vsetko v poriadku aj bolo teda lepsie podbruško som uz moc necítila a bum dnes nadránom opäť tlaky na mechúr a bolesti . Na pasiku vyslo pH vysie a trocha bielkovina. No neviem poradite s cim si pomoct …. Kupila som urinal forte dnes v lekarni .

katkaleonard
autor
17. máj 2025
@tanika

@katkaleonard no ja tiez preliecena 3 bslenia monuralu na močove cesty potom opäť ako kedy sa mi ti vratilo Bolest podbruska , plny mechúr isla dom obvodnej kultivácia negat. V piatok vysledok a močový sediment negat . Nechapem podla mna mi skoro robila kultiváciu a rozbor mocu po atb. Posledne som mala na noc zo utorka na stredu a vo stvrtok kultivácia s piatok uribila sediment ze vsetko v poriadku aj bolo teda lepsie podbruško som uz moc necítila a bum dnes nadránom opäť tlaky na mechúr a bolesti . Na pasiku vyslo pH vysie a trocha bielkovina. No neviem poradite s cim si pomoct …. Kupila som urinal forte dnes v lekarni .

@tanika tiež som názoru že mi robila úplne zbytočne odber moču na koľko antibiotiká som ešte stále užívala a bielkovinu už neukázalo na odbere … myslím si že buď tam ešte niaka baktéria je alebo to nieke dostatočne doliečenie lebo som lieky z pohotovosti mala len na 5 dni … tiež sa trápim s tým čo si ešte dať čo brat preventívne nech toto trápenie sa neopakuje tak často

simsalabim
17. máj 2025
@katkaleonard

@tanika tiež som názoru že mi robila úplne zbytočne odber moču na koľko antibiotiká som ešte stále užívala a bielkovinu už neukázalo na odbere … myslím si že buď tam ešte niaka baktéria je alebo to nieke dostatočne doliečenie lebo som lieky z pohotovosti mala len na 5 dni … tiež sa trápim s tým čo si ešte dať čo brat preventívne nech toto trápenie sa neopakuje tak často

@katkaleonard ak zapal sposobila e.coli, mozes si v DM skusit kupit D-manozu.

tanika
17. máj 2025
@katkaleonard

@katkaleonard presne mne podla mna tiez skoto skontrolovala moč ?!!! Nechapem preco uplne zbytocne s pitom mi pivie ze nemoze mi opäť kontrolovat moc kvoli poisťovni …. Ja si sama pojdem do labaku a zaplatim si to uz som si pozerala cennik močový sediment 2,5 eur a kultivacia a citbilost 11euz kašlem na to uz ma ta moja obvodna nebavi a celkovo lekári , cest výnimkám ozaj su aj taky normalny co este vedia pacientiv aj vyšetriť a nie len cez sms a emaily fungovat a len predpisovať lieky a atb len tak bez riadneho vysetrenia .

tanika
17. máj 2025
@tanika

@katkaleonard presne mne podla mna tiez skoto skontrolovala moč ?!!! Nechapem preco uplne zbytocne s pitom mi pivie ze nemoze mi opäť kontrolovat moc kvoli poisťovni …. Ja si sama pojdem do labaku a zaplatim si to uz som si pozerala cennik močový sediment 2,5 eur a kultivacia a citbilost 11euz kašlem na to uz ma ta moja obvodna nebavi a celkovo lekári , cest výnimkám ozaj su aj taky normalny co este vedia pacientiv aj vyšetriť a nie len cez sms a emaily fungovat a len predpisovať lieky a atb len tak bez riadneho vysetrenia .

@tanika toto som zacala brať a uz poctivo

tanika
17. máj 2025
@simsalabim

@katkaleonard ak zapal sposobila e.coli, mozes si v DM skusit kupit D-manozu.

@simsalabim mozem sa spytat pocula som te aj z DM tablety sódy bikarbony ze tie su na mocaky dobre ???

simsalabim
17. máj 2025
@tanika

@simsalabim mozem sa spytat pocula som te aj z DM tablety sódy bikarbony ze tie su na mocaky dobre ???

@tanika neviem, ja poznam iba D-manozu. Ale funguje iba na e.coli. https://www.mojadm.sk/mivolis-d-manoza-v-prasku...

tanika
17. máj 2025
@katkaleonard

@katkaleonard ake atb ti dali na pohotovosti ??

katkaleonard
autor
17. máj 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 mohla by som sa spýtať tie kvapky sa môžu užívať potom aj preventívne ? Či len keď je niaky problém ?

katkaleonard
autor
17. máj 2025
@tanika

@katkaleonard ake atb ti dali na pohotovosti ??

@tanika Ciphrofloxacin 500

tanika
17. máj 2025
@katkaleonard

@tanika Ciphrofloxacin 500

@katkaleonard joj skoda na tie spm pred rokom dostala reakciu nemozem ich . 😞
Kupila som este dnes tu brusnivovu stavu , a v pondelok ak vydržím idem s močom na odber aj ked si ho zaplatim aj kultiváciu . Boli ma podbruško tak spodok a mam taky plny ako keby močový mechúr, nepáli ma , nereze ani moc nechodim na wcko😏
Ty si sko ns tom tersz ???

johanka21
18. máj 2025
@katkaleonard

@katkaleonard A k tomu všetkému aj brusnice, moja sestra si dáva aj preventívne, sušené alebo v hocijakej inej forme..

timotej
18. máj 2025
@katkaleonard

@katkaleonard zo svojich skusenosti viem že po zapale trva aj mesiac kym tie pocity prejdu.

katkaleonard
autor
Autor odpoveď zmazal
katkaleonard
autor
18. máj 2025
@tanika

@katkaleonard joj skoda na tie spm pred rokom dostala reakciu nemozem ich . 😞
Kupila som este dnes tu brusnivovu stavu , a v pondelok ak vydržím idem s močom na odber aj ked si ho zaplatim aj kultiváciu . Boli ma podbruško tak spodok a mam taky plny ako keby močový mechúr, nepáli ma , nereze ani moc nechodim na wcko😏
Ty si sko ns tom tersz ???

@tanika budem držať palce dajte potom vedieť ako ste dopadla . 🍀 Žiadna sláva dookola to isté a ešte k tomu mám dostať svoje dni no trafí ma keď prídu a ja sa nedostanem v Utorok na zaplatené vyšetrenje urológovi . Zaujímavé je že žiadne rezanie pálenie nič z toho už nieje ale tie hnusné pocity . Musela som s malým odbehnúť svokre jasne že som pila pila a už utekala u nich sa vycikať a ja len že to len toľko málo ? Však som myslela že mi mechúr praskne . Strašné ach …

tanika
18. máj 2025
@katkaleonard
Odpoveď bola zmazaná

@katkaleonard ahoj ak si v skupine zdravotníci naMK pozri dnes som sa tam radila bola som totis na pohotovosti dnes rano nakolko zsjtra skoto ráno musim ist fo ziliny a nemozem ist k lekárovi , pozri reakcie a teda sj moj prispevok aj foto z vysledkom a sko som dopadla .

tanika
18. máj 2025
@tanika

@katkaleonard ahoj ak si v skupine zdravotníci naMK pozri dnes som sa tam radila bola som totis na pohotovosti dnes rano nakolko zsjtra skoto ráno musim ist fo ziliny a nemozem ist k lekárovi , pozri reakcie a teda sj moj prispevok aj foto z vysledkom a sko som dopadla .

@tanika ak nie si alebo si to nenasla napisem ti ako som dopadla .

vivien234
19. máj 2025

@katkaleonard močové cesty sú zákerné. Aj keď sa vyliečite, niektoré príznaky neodznejú úplne hneď a môžu sa niekedy aj chronicky prejaviť. Mne bolo odporúčané brať aspoň 3 mesiace po močových zápaloch blokurimu ale v tabletkách.. Taktiež mi pomohlo zvýšiť príjem vody a piť bylinné čaje.

tanika
20. máj 2025
@katkaleonard

@tanika budem držať palce dajte potom vedieť ako ste dopadla . 🍀 Žiadna sláva dookola to isté a ešte k tomu mám dostať svoje dni no trafí ma keď prídu a ja sa nedostanem v Utorok na zaplatené vyšetrenje urológovi . Zaujímavé je že žiadne rezanie pálenie nič z toho už nieje ale tie hnusné pocity . Musela som s malým odbehnúť svokre jasne že som pila pila a už utekala u nich sa vycikať a ja len že to len toľko málo ? Však som myslela že mi mechúr praskne . Strašné ach …

@katkaleonard ahoj bolo si na urológii ? Ja dnes u obvodnej poslsla ma na urologiu mudim sa objednat len pockam na vysledok dnešnej kutivavie bude vo stvrtok hotova a ze este aj gyndu ze to pálenie v pošve mozem byt kvasinky v moči co vysli z kuktivacie 15.5. Inak pody ostali sterilne .
musim sa objednat ns tu urologiu ale dnes sediment močový negativny leukocyty 1 a baktériu 156 ze vraj v norme napisala negat. ale sa mi postupne stale zvyšujú mala som v piatok 78 z gyndy . krvny obraz uplne v norme a crp4,0 ja uz neviem Pali ma trocha v pošve , tlak ako keby plny mechúr, pijem vela malo moçim , v noví som sice isla 2 krat taky natlakovana mechúr , aj po vymoceni taka tupá Bolest . Neviem ti popisat aj preto ma poslala radsej na urologiu no som zvedava na tu dnešnú kultiváciu 🙈 ty ako ???

sszuzu8
21. máj 2025
@katkaleonard

@sszuzu8 mohla by som sa spýtať tie kvapky sa môžu užívať potom aj preventívne ? Či len keď je niaky problém ?

@katkaleonard uff treba naštudovať fakt netuším

tanika
1. jún 2025
@katkaleonard

@katkaleonard ahoj no ako odstupom casu ti pisem . Ako si ty na tom ???? Čo ti pomohlo ??? Ja sa stale trapim urologicky zatial vsetko v norme v poriadku este sa caka na kutivaciu z moču ns atypické bakterie. A kultivacia bola dom na súkromnej uro klinike s zajtra sme gynda vytery som uz na nervy co volno predajne ti pomohlo podla mna su to mocaky . ( Bolest skeno tsk divne podbruško , natlakovany , tlak mechúra a mocenie nie casto myslim ze vyčuram viac a na viac krat potom , cele je to divne a potom ma páli v posve. Ziadne rezanie ani pálenie pri moceni . Som na nervy atb nemsm ziadne lebo kultivacia stale aj sediment bez zapslu .

katkaleonard
autor
2. jún 2025
@tanika

@katkaleonard ahoj no ako odstupom casu ti pisem . Ako si ty na tom ???? Čo ti pomohlo ??? Ja sa stale trapim urologicky zatial vsetko v norme v poriadku este sa caka na kutivaciu z moču ns atypické bakterie. A kultivacia bola dom na súkromnej uro klinike s zajtra sme gynda vytery som uz na nervy co volno predajne ti pomohlo podla mna su to mocaky . ( Bolest skeno tsk divne podbruško , natlakovany , tlak mechúra a mocenie nie casto myslim ze vyčuram viac a na viac krat potom , cele je to divne a potom ma páli v posve. Ziadne rezanie ani pálenie pri moceni . Som na nervy atb nemsm ziadne lebo kultivacia stale aj sediment bez zapslu .

@tanika ahoj . To ma mrzí že stále ti problémy neodzneli . Výsledky od gynekologicky budeš mať kedy ? Ja som mala odbery z močovej rúry v poriadku . Takže denne pijem urologický čaj, brusnice si dávam za hrsť a snažím sa vypiť aspoň 2l. Tieto kvapky som si kúpila odporúčala mi ich jedna pani a kolo klop klop veľmi pomohli.

tanika
2. jún 2025
@katkaleonard

@tanika ahoj . To ma mrzí že stále ti problémy neodzneli . Výsledky od gynekologicky budeš mať kedy ? Ja som mala odbery z močovej rúry v poriadku . Takže denne pijem urologický čaj, brusnice si dávam za hrsť a snažím sa vypiť aspoň 2l. Tieto kvapky som si kúpila odporúčala mi ich jedna pani a kolo klop klop veľmi pomohli.

@katkaleonard tak uz mam čas. No dnes na gynde odbery ster z krčka LBC , kultivacia na bakterie a ak atypické tusim povedala . Sono spravila , mic dom mala vo stvrtok opäť negativny sediment aj kutuvaciu , dnes vyskedok moč z kultivacie ns ureaplazmy a mycoplazmy negativny . Uz len ta gynda a vyskedky z tej súkromnej uriologii a ze ak toto bude dobre tak spravi ster z močovej rúry to ze oni robia. Tak dufam ze mi ho spravia tam ze budem doplácať ale nevadi.
Momentalne mam tak divno v podbruško , tlak na mic. Mechúr a pálenie v posve , ale nereze , nepáli pri moceni….
Jój 🙈

domcek77
17. júl 2025

Ahojte. Mozete poradit na palenie rezanie bolesti? Som po ATB a nic. Moc bol pozitivny na bakteriu lenze som uz rezistentna na ATB a nic nepomaha( dmanoza, uroril,vit.c., probiotika, cajiky urologicke,vitag.c, ialuna,) 🫩

timotej
18. júl 2025
@domcek77

Ahojte. Mozete poradit na palenie rezanie bolesti? Som po ATB a nic. Moc bol pozitivny na bakteriu lenze som uz rezistentna na ATB a nic nepomaha( dmanoza, uroril,vit.c., probiotika, cajiky urologicke,vitag.c, ialuna,) 🫩

@domcek77 monural nezaberá? Potom treba sa pytať na infekčné tam to vedia riešiť.

domcek77
19. júl 2025
@timotej

@domcek77 monural nezaberá? Potom treba sa pytať na infekčné tam to vedia riešiť.

@timotej dakujem za odpoved. Monural nezabera

vorkola
30. sep 2025
@tanika

@tanika ak nie si alebo si to nenasla napisem ti ako som dopadla .

@tanika Je to sice starsia diskusia, ale aj tak,, Prosim ta,aj mna strasne boli podbrusko,momentalne berem biseptol. Co to pomohlo? Dakujem

vorkola
30. sep 2025
@katkaleonard

@katkaleonard Tie caje musis pit po duskoch,