Problémy s chrbticou a inkontinencia
ahojte, mam problemy s krizami..roky aj ked som chudsia bola aj ked som pribrala aj po porode...
na kolono som bola, vsetko ok, len hemace prveho stupna
je mozne ze z chrbtice sa pokakavam? podotykam tento problem mavam uz asi 10 rokov, lekarka tvrdi ze to preto ze som tucna. ale ked viac hodim -napr dnes ,9km, som sa medzitym 2 krat pokakala...
a predtym aj ked som schudla , som nebola schopna zadrzat stolicu..aj ked som behala, som sa musela vykakat do pola...
je to normalne?
vek : 30-40rokov , tak dlho to trva ale dnes mi to fakt bolo neprijemne, nemozem do mhd , nikam aj v praci som sa pokakala...
ale konecnik ok aj crevo. stolica normalna ale akoze co mam zle zvierace?
moze to byt neurologicke?
Určite treba riešiť lekárov a nedať sa odbiť. Nech pomôžu alebo dajú niečo s čím budeš vedieť normálne fungovať. A netuším ako u človeka, ale napríklad psom pre problémy s chrbticou v staršom veku zvykne unikať stolica, že proste ani nevedia že to urobia alebo že potrebujú... Teda teoreticky ak máš poškodené nejaké nervy môže to byť aj u teba tak.
1 % ludi ma incontinence stolice Bez zistenej priciny.
Ráno by si si mala dat klyzmu, any SA ti crevo vyprazdnilo a nepokakala SA pocas DNA. Je na to special a klyzma, taky system
@oslo1 kakam aj rano, ja kakam bezne 2-3-4x denne crevo ok
Určite treba riešiť lekárov a nedať sa odbiť. Nech pomôžu alebo dajú niečo s čím budeš vedieť normálne fungovať. A netuším ako u človeka, ale napríklad psom pre problémy s chrbticou v staršom veku zvykne unikať stolica, že proste ani nevedia že to urobia alebo že potrebujú... Teda teoreticky ak máš poškodené nejaké nervy môže to byť aj u teba tak.
@marsmykkok ale mne unika stolica od 30tky a lekarka to neriesila mala som vtedy 10kg nadvahy
Nie normálne to určite nie je.
Som laik, ale pokiaľ viem, tak problémy s krížami sú následkom nedostatočne pevného stredu tela, teda nedostatok svalov v oblasti brucha a slabé panvové dno.
Skúšala si rehabilitácie, cvičenia na chrbticu, jogu, kalanetiku...?
Pohľadaj vo svojom okolí nejaké fyzio centrum, daj si urobiť vstupné vyšetrenie a začni cvičiť pod dozorom. Podľa mňa je veľká šanca, že keď si dáš do poriadku chrbát a brucho, tak nebudeš mať problém regulovať vyprázdňovanie, resp. budeš schopná ovládnuť proces na toľko, aby Ťa to neobmedzovalo pri bežnom živote.
a co mas s chrbticou? to ue potrebne povedat leno ano aj pri Určitých problemoch s chrbticou byva inkontinencia
@anonym_autor ano, moze to byt od chrbtice, ked som bola v nemocnici s platnickami, tak sa ma okrem ineho kazdy den pytali, ci mi neunika stolica. Ale teda mal by o tom vediet tvoj lekar, urcite to nie je v poriadku.
Neviem, kolko mas rokov, ale u mna sa po 40 vyvinula bud intolerancia alebo alergia na mlieko, prejavuje sa nezadrzatelnou hnackou. Nejaky ten rok trvalo, kym sa to takto vyvinulo, dlho som nevedela, co sa so mnou deje. Tak nemusi to byt len od platniciek, ale moze to byt gastro problem.
Alebo kombinacia vsetkeho, ak mas sedave zamestnanie a malo sexu, zvierace mohli ochabnut, na to by mohlo pomoct cvicenie.
@anonym_autor ano, moze to byt od chrbtice, ked som bola v nemocnici s platnickami, tak sa ma okrem ineho kazdy den pytali, ci mi neunika stolica. Ale teda mal by o tom vediet tvoj lekar, urcite to nie je v poriadku.
Neviem, kolko mas rokov, ale u mna sa po 40 vyvinula bud intolerancia alebo alergia na mlieko, prejavuje sa nezadrzatelnou hnackou. Nejaky ten rok trvalo, kym sa to takto vyvinulo, dlho som nevedela, co sa so mnou deje. Tak nemusi to byt len od platniciek, ale moze to byt gastro problem.
Alebo kombinacia vsetkeho, ak mas sedave zamestnanie a malo sexu, zvierace mohli ochabnut, na to by mohlo pomoct cvicenie.
@anonym_299553 ano, a este ja histaminova intolerancia.
Normálne to nieje, dávno si mala ísť na MRko, ak máš platničky zničené a zaseknute, keď uniká moc alebo stolica treba urgentne operaciu, tak mi povedala doktorka, takze urgentne to ries, aby si nakoniec nemala vyvod alebo čo , keď bude neskoro
Bola si na magnetickej rezonancii s chrbticou? Urcite chod k neurologicke,nech ta objedna. Treba to riesit,nie je normalne,aby ti unikala stolica.
@anonym_autor nejako si tú chrbticu asi neriešila, pokojne môžeš mať pricviknutý nejaký nerv v krížovej oblasti, ktorý má na starostlivosti citlivosť v spodnej časti tela. Choď smer ortopéd, neurochirurg, konzultácie.

1 % ludi ma incontinence stolice Bez zistenej priciny.
Ráno by si si mala dat klyzmu, any SA ti crevo vyprazdnilo a nepokakala SA pocas DNA. Je na to special a klyzma, taky system