Problémy s dýchaním
Čaute ja by som sa chcel opýtať či by ste mi nevedeli poradit..už dlhšiu dobu mám problém s dýchaním alenxe chronicky problém ...úplne sa mi zhoršil zrak dokonca som mal 2 záchvaty..očná vraví že nechápe..ďalej pri močení mi ešte odkvapkava...cítim taku bodavu bolesť občas v.prstoch..dokonca na kostiach mi vyšli aj také napuchnuté neviem to pomenovať a potom.zmizlo..dalej necitlivost rúk tváre občas bol aj roblem.s.prehltanim.vidim aj zhirseny stav pokozky a vysli mi cervene fliaky.vazns neviem čo mám robiť lebo doma manberu za blázna a namiesto rád má posielajú k psychológovi že som hypochonder.. mám 20 rokov a neviem si vysvetliť v tak veku také problémy
A bol si u dr na vysetrenie? Celkovo krvny obraz,ked sa ti zle dycha tak ekg, moč skontrolovat,ocne vysetrenie.... Podla vysledkov sa potom pohnut dalej. Moze to byt aj psychika. Ja sama som hypochonder tak viem ake to je. Ale vazne ked clovek sa tak nepozoruje tak je to lepsie. Skus si nasadit magnerot a uvidis...
@milus777 nebol som ide v pondelok na neurológiu ale akurát som sa zhrozil lebo pred nedávnom som vyplul sdost krvi z úst a som úplne na dne z toho ..ja už neviem ale moje myšlienkové pochody sú natom asi tak že rozmýšľam čo skôr budem chcieť či sklerózu abo rakovinu pľúc..
@samik112 krv ti ide z úst, alebo ju vykašliavaš? U obvodného si vyžiadaj aspoň základné vyšetrenia (krvný obraz, CRP...)+ chlamýdie...
Fajčíš, piješ alkohol?
@montemotherone pijem a fajčím ale to Max 2-3 krát za mesiac keď je voľno v škole alebo nejaký úspech nejaká príležitost či maturita alebo stužková a také... A krvný obraz som mal robený pred mesiacom cca a všetko v poriadku
@samik112 žalúdok ťa nebolí?
@montemotherone vieš čo nie...som pozeral tie chlamýdie a toto z tou krvou som zistil že aj mne nejde krv priamo z pľúc že ju vykaslem ale skôr zo sliznice alebo tak ale tak neviem ja toho veľa mevyriesim ani tu v pondelok idem k tej neurologicke tak snáď mi bude vedieť nejak pomôcť prísť že čo ma trápi
@samik112 neboj sa dopredu nicoho. Mozno to nakoniec bude len tetania a nic viac. Aj priznaky ti nato sedia. Kludne aj zo stresu to moze byt.ja to poznam. Keby som mala kazdu chorobu co som si za zivot namyslela tak uz tu asi ani niesom. Psychika je silna vec. Krv nemusela byt z pluc. Pokial nemas nejaky kasel a niesi fajciar tak to nebude nic vazne. Pockaj na vysetrenie a uvidis. Daj potom vediet ako si dopadol. Drzim palce
@milus777 tak včera som absolvoval vyšetrenie u neurologicky...tá mi prišla celkom vystraseena z tých príznakov..poslala ma na kadejaké vyšetrenia a ešte o týždeň mám magnetickú...tak ale ja som zmierený s tou sklerózou ..doma som to ešte tak nehovoril pokiaľ nebudem to mať oficiálne potvrdené..ale tak bohužiaľ inak to už nevidím.. lebo dala mi lieky aj s horcikom a podobne a stále občas príde to pichanie do prstov či na ruke alebo nohách..to videnie už 2 deň som mal po sebe záchvat ráno že ma to strašné rezalo..spat idem len vtedy keď sa uistim že mám pri sebe umelé slzy radšej..a ešte aj to močenie no to že neviem kontrolovať moc je tiež hrozné na 20 ročného chlapca...
A dr ti povedala ze ma podozrenie na sklerozu multiplex? Moze to byt aj tetania a preto ti dala horcik... Mas rezanie oci? Lebo to nieje priznak sklerozy pokial nemas problem s videnim.... Uvidis po vysetreni na magnetickej ale mne to stale pride ako psychika. Ten problem s mocom moze byt aj z prechladnutia... Drzim velmi palce. Urcite daj vediet vysledky...
Tak super ze sa to nepotvrdilo... A priznaky mas stale rovnake? Nic sa ti nezpesilo?pocuj a neskusal si pytat od dr nieco na upokojenie a videl by si ci ti nieje trosku lepsie. Sama obcas beriem lexaurin a upokoji ma. Nasad si aj mgnezium a kalcium mozno to je fakt len ta tetania.... Drzim palce

@samik112 je tu spomenutá taká zmes príznakov, a nepíšeš, ako často sa ti to opakuje, po akom jedle, či v akom čase (ráno, večer...) Ťažko povedať ako by si to mala nasmerovať... Na druhej strane, to, že ti spomínajú psychiku, nie je odveci. Tam to totiž všetko začína. Skús pre začiatok
1. Nevšímať si, nepozorovať sa a negooglit každý príznak, bolesť, pichnutie
2. Vypni internet vôbec, na ako dlho sa ti dá a choď von tak často ako sa dá. Do prírody, medzi ľudí, do mesta... Vnímaj to, kde si, čo sa tam deje, uvažuj o tom a nebudeš myslieť na svoje telo... A všímaj si, ako to funguje, keď pár minút, hodín, dní... nemyslíš na svoje príznaky, ako miznú 😉
3. Ráno si napusť 1,5 l fľašu vody, + priprav 1 minerálku a vypi to každý deň. Nepi kávu, čokoládu, kolu (!) Po pár dňoch sa určite budeš cítiť inak. Ver mi 😉
Ak pociťuješ napätie, stres- daj si občas Magne B6 a B komplex.