icon

Problémy s hormónmi a túžba otehotnieť

andy02
6. aug 2012

Ahojte, o bábätko sa pokúšame asi rok, nedari sa nám. ani neviem či mám vôbec ovuláciu. Beriem lieky , vytamíny a žiaden vysledok. Mám nepravidelnú menštruáciu (teda bez liekov a vyvolávaciek nemám vôbec) Sama od seba som mala raz tú prvú ☹ z vnútra mám všetko v poriadku, len hormony nie. Veľmi túžim po bábätku. Je tu niekto s podobnými problémami? Ako to riešite? ďakujem 😅

Strana
z2
belalinda
9. aug 2012

@lauricka kraaasne, to je super. A zvladas obe v pohodicke?

lauricka
9. aug 2012

@belalinda je to den zo dna, raz lepsie, raz horsie, kmitame okolo nich aj s muzom, tak sa to da. Ale su zlati.

belalinda
9. aug 2012

@lauricka musi to byt dost narocne, ale na oplatku z nich mas dvojaku radost 🙂 Ja som vzdy chcela mat dvojicky, netusim preco... Kazdopadne si Ta beriem za vzor 😉

merry1
10. aug 2012

Babenky zdravim Vas,mavam nepravidelny menzes stale a mali sme tuzbu otehotniet 2 krat som potratila a nedarilo sa nam uz som nemala ani nadej ale nasla som stranku o jonasovej metode a okamzite som to skusila a podarilo sa 😀 uz som v 33tt
hned ako sme mu poslali peniasky nam zaslal emeil v ktorom som mala podrobne rozpisane plodne dni a kedy ktory mesiac sa najlebsie ujme baby a hned prvy mesiac sa podarilo potreboval ktomu len presny datum a hodinu narodenia 😝 mozno aj vam pomoze tak Vam zelam nech sa vam dari spomynana adresajonasova metoda dr. Jonasa 035/ 6595127 alebo info@centrumjonas.com

belalinda
10. aug 2012

@merry1 a kolko peniazkov taketo nieco stoji???? Zo zvedavosti...

merry1
13. aug 2012

@belalinda no tak ja som platila 15e ale za 25e myslim ze ti vyrata aj kedy mas chlapceka a kedy dievcatko 😀

zuzuxxxx
23. feb 2014

@lauricka dobry dem´,, citam vas starsi koment ze ste mali polycistecke vajecniky,, ja by som sa chcela spytat ako vas doktori liecili, lebo ja mam to iste ,a babo sa nam nedari a doltor mi nic nedal, len dake vitaminky mam brat a prist sa ukazat raz za 3-4 mesiace (

lauricka
23. feb 2014

@zuzuxxxx dobry den, u mna sa lekar rozhodol najprv vyskusat laparoskopiu a drilling vajecnikov. Na to, aby sa zacalo nieco riesit, je treba pockat minimalne rok, ci sa nepodari spontanne otehotniet. Drilling vajecnikov moze byt velmi ucinna operacia, ale nie vzdy to pomoze. U mna to bolo presne ono. Robili mi ho asi v polke cyklu. Pockala som na prvy menzes a hned dalsi cyklus som otehotnela. Nebolo treba ziadnych liekov, hormonov, nic. Neskutocne som bola vdacna, lebo som nechcela ist na umele oplodnenie. Prajem Vam, aby sa Vam to podarilo tiez. Ak tymi vitaminkami myslite Nosifol alebo Inofolic, citam o tom vela pozitivnych reakcii, takze urcite to berte. Vela stastia!

zuzuxxxx
24. feb 2014

@lauricka presne mam inofolic,, vitamin E 400 mg... a mne len vravi ze ked do roka neotehotniem prirodzene tak ma posle do centra :( a to ties nechcem .. a mne nedoporucil inak nic, lebo mam 24 rokov a ze mam byt rada ze som inak zdrava az na tie PCO ,,,, a este k tomu mam aj pozvysovanie hormony co je zevraj normalne pri mojej diagnoze . navstivila som aj pani Kopacovu z Vrboveho tak skusame teraz jej cajiky,obklady a samozrejme aj ten Inofolic a E . tak snad coskoro budeme aj my mat na teste 2 ciarky , a velmi pekne dakujem ze ste sa mi ozvali, prajem vam vela radosti z dietata a hlavne vela zdravia .

lauricka
24. feb 2014

@zuzuxxxx niet za co. Deti mam dve, dvojcata 😉 - chlapca a dievca.Drilling mi robili na oboch vajecnikoch naraz, tak mozno preto. Do roka sa to neriesi, lekar postupuje uplne normalne, nebudte smutna, taka je bezna prax. Nemajte predsudky voci centram, mozu pomoct aj Vam. Budme radi, ze su a znamenaju pre nas nadej.

zuzuxxxx
25. feb 2014

@lauricka a ak sa smiem spytat vy ste mali problem aj s menzesom ???

tdominikam
25. feb 2014

@zuzuxxxx dobrý deň, ja tiež beriem Inofolic, mala som nepravidelný menzes, doktor mi ho " napravil" Duphastonom. tiež sa s manželom snažíme o babätko cca rok. Prajem Vám veľa šťastia

lauricka
25. feb 2014

@zuzuxxxx nie, menzes som mala pravidelne, ale trochu dlhsie cykly, tak 30-35 dni, pravdepodobne anovulacne, pretoze ovulacne testy som mala vzdy negativne

lauricka
25. feb 2014

@zuzuxxxx a este jednu vec mozete spravit, pokial mate nadvahu, to nemusi mat kazdy, ale pri PCO je to caste, - schudnut, zvysuje to v znacnej miere sance. U nas to nebolo treba, aj ked nadvahu mama. Ale urcite to moze velmi pomoct, niekedy je to nevyhnutne.

zuzuxxxx
25. feb 2014

@lauricka ja prave mavam menzes raz za cas,, a to sa mi nepaci ze doktor mi ich vyse roka vyvlaval a teraz mi nedal nic, len ze vie aky mam problem PCO. ja uz sa asi spolieham len na pani bylinkarku a budeme dufam ze max. do 3 /4 roka sa nam podari 🙂

zuzuxxxx
25. feb 2014

@tdominikam no mne prave doktor nedal ziadne tabletky, a ze mam sa prist ukazat raz za 3-4 mesiace ci sa mi nevytvorila cysta,, a nemam rozmyslat nad menzesom lebo to moze byt aj psychicke, ze bud pride ci nie raz za tu spominanu dobu ma chce vidiet .. ale nie som a nim spokojna , ebo ked nemenzesujem tak nemam ovulku ! jaj nestatsna som z toho , nikdy som nemala problem a ked som vysadila antikoncepciu odvtedy mam problem menstruaciou ...
tak vam drzim palceky a dajte info ak sa podari 🙂

tdominikam
25. feb 2014

@zuzuxxxx ja som práveže vždy mala problém, s menzesom. potom s antikoncepciou sa to upravilo, ale ako som ju vysadila tak sa to vrátilo naspäť. doktor mi dal Duphaston, aby sa mi upravil, lebo tiež vravel, že nemôžem otehotnieť keď nemám ovulku. taaaak, som pol roka brala ten Duphaston, ale pri poslednom vyšetrení mi povedal, že mám lenivé vaječníky, že nerobia čo maju :( som z toho tiež neštastna. tak mi dal ďalšie lieky, ako on vraví - pritvrdil. teraz mi dal Clostilbegit, aby sa mi vaječníky rozhýbali a keď budem mať ovulku, tak musím presne vtedy prísť a dá mi nejakú injekciu Pregnyl. skúste doktorovi spomenúť Duphaston lieky, mne po nich klapal menzes ako hodinky. kamaratka ho tiež brala, už ako tehotna, na udržanie plodu.
dakujem, tiež vam drzím palce 🙂

lauricka
25. feb 2014

@zuzuxxxx bylinkarka nemusi byt zla, ale PCO je tazky oriesok a myslim, ze tu mozes byliniek vypit galony, nemusi to vobec mat vplyv. Takze urcite by som poctivo brala Inofolic alebo Nosifol od lekara a urcite by som po roku snazenia konzultovala vec v CAR. Kym sa taketo veci poriesia, moze to dlho trvat (nemusi), tak radsej to nenatahovat zbytocne. Vela stastia!

zuzuxxxx
26. feb 2014

@lauricka skusime uvidime, kedze nemam inu moznost , akurat tak si chcem najst ineho doktora kedze moj so mnou nic nerobi ... ked som zacala s mojimi vajecnikmi behat tak som 2 mesiace nemala ... /po vysadeni antikoncepcie) a nebolnadseny z vajicok , a tak nechapem preco m ateraz nehava len tak 3-4 mesiace??? tak sme skusili bylinkarku .

lauricka
26. feb 2014

@zuzuxxxx nic nerobi preto, lebo sa este nesnazite rok pravdepodobne a dovtedy nebude robit nic ziadny doktor, jednoducho, minimalne rok sa to nechava na prirodu...plus, ked nasadil Inofolic, tak ten musi zacat nejako ucinkovat a to asi nie je zo dna na den. Chapem uplne netrpezlivost a vsetky pocity, ale naozaj treba pockat. A po roku treba na to trosku pritlacit. Najlepsie ist do CAR. Niektori to riesia hormonalne, ale u zien s PCO to nie je sranda, lebo nereaguju standardne na taketo liecenie, ale su pripady, na ktore to zaberie. Moj lekar sa rozhodol najprv pre zakrok bez hormonalnej liecby a u mna sa trafil. Som rada, ze som nemusela nic brat. Teda, predtym sa mi snazil upravit cyklus hormonmi, ale to vobec moje telo nereagovalo. Ak som spravne pochopila cely problem, PCO vajecniky maju hrubu stenu, su take biele, take porcelanove. Tato stena je ale hormonalne aktivna a narusa, kazi cyklus zeny. Kedze ju drillingom lekar porusil (drillingom sa do steny vajecnikov vypaluju dierky), jej vplyv na cyklus a hormony v tele sa oslabil a tym padom prebehla hned ovulacia a podarilo sa aj otehotnenie. Velkou vyhodou je vek, 24 rokov je fajn, tam este je rezerva, ze sa da nieco robit a zena medzitym nezostarne. Ja som to zacala riesit, ked som mala nejakych 29 a zistila som, ako rychlo cas bezi, ked sa riesia taketo problemy, ako dlho to moze trvat a ako rychlo roky utekaju. Odvtedy si myslim, ze planovat si otehotnenie v 30 je neskoro pre zeny prihliadnuc na to, ze v 35 uz jej plodnost prirodzene znacne klesa a zvysuje sa riziko poskodenia dietata. Vela stastia!!

katuska284
9. apr 2014

@merry1 Ahoj , chcela by som sa ta opytat teda ako si sa k nemu dopracovala? Napisala si mu na ten email a co bolo dalej?Prepac, ze sa ta vypitujem ako mala ale uz aom v koncoch.Strasne chceme babo ale nedari sa.

merry1
10. apr 2014

MY SME VOLALI A ON NAM POSLAL POKINY

merry1
10. apr 2014
katuska284
10. apr 2014

Ahoj, dakujem takze tebe to pomohlo hej?

Strana
z2