Problémy s hormónmi a výrazné ochlpenie
Ahojte, je mi to trochu trápne ale ja mám problémy s hormónmi a kvôli tomu mám aj výrazné ochlpenie :( každé holenie je pre mňa utrpením a tak som to začala riešiť len nejakým strihaním (skúšala som všelijaké krémy ale nič nepomáha) , ale mám partnera a jemu to ochlpenie veľmi vadí :( ja som mu vysvetlila, že aké to pre mňa je a vždy po holení mám vyrážky, škrabe to bolí to...no strašné to je pre mňa ale neviem čo teraz, mám ho rada a nechcela by som o neho prísť :( ale skrátka holiť sa nemôžem, len strihať. (sme spolu asi rok a pól, a jemu to aj predtým vadilo nejako, som to na nom videla ale nejako veľmi to nekomentoval ale teraz posledný asi mesiac mi to akoby vyčíta)
Kamoska si pochvalovala cukrovu pastu. Chodila sa davat depilovat a vydrzi to dlho.
@petricka22 na také trhačky som bola , ale vždy to dorastie , a pre mňa je to veľmi bolestivé ☹
@petricka22 a ked to začne rasť tak mne sa to zatrháva do oblečenia a šucha to a dráždi mi to pokožku a mám samé vyrážky, bolí to,
nejako som sa s tým naučila žiť ale ,,tam,, si chlpy rozhodne trhať nebudem
ale dakujem, možno ked zaberie hormonálna liečba tak veci pôjdu ľahšie
Muzi miluju aj ocami, nestaci im len pekne vnutro. Bohuzial je to tak. Jasne, ze vedia nieco tolerovat, ale niekedy im proste nieco vadi na vyzore. Nezastavam sa ich, ale tak to je. A bohuzial su k zenam ovela kritickejsi ako sami k sebe. Nie je vsak dobre zostavat s partnerom, ktoreho fyzicky nejakym sposobom nepritahujes/odpudzujes. Budes sa viac a viac citit nepekna a tvoje sebavedomie pojde dole.
To, ze by tvoje problemy mal chapat a neriesit je pre nas samozrejmostou, no v muzskom svete to tak nie je.
Vymeň chlapa. Je to lacné a bezbolestné.
Ja by som s takym chlapom nebola, mam obdobny problem trpim na Polycysticke vajecniky, endokrinologicka povedala len ze mierna forma hirsutizmu, hormonalna liecba mi nikdy problem ochlpenia nevyriesila. Ja sa striham tam dole strojcekom tym co muzovi vlasy😂, chlp ostane kratunky a nie je taky ostry ako po holeni takze ani do nohaviciek sa mi nezapichavaju, vyrazky z toho nemam a je to viac menej do hladka, co pretrca cez bikini lines dam aj s epilatorom. Tam mi to cas od casu zarastie tak potom si dam pauzu. Chlap ak to nepochopi je to kreten a radaej ai usetri trapenie so sebeckym chrunom a zidi z krataej cesty
@petricka22 hmm... Ako chápem komentár, aj by som z časti súhlasila, ale zase na výzor pozerá každý z nás, niečo tam byť musí, ale netvrdím že toto neexistuje, lebo existuje, ale skôr je to o stereotypoch. O tom ako funguje naša spoločnosť
@dyala1067 ja neviem akú formu hirsutizmu mam, ale na pohľad asi extrém 😅
Ja mam tiez PCO a tmave a hustejsie ochlpenie. Do toho citliva pokozka, takze viem o com hovoris. I ked u mna je to holenie povacsinou mozne, ale vzdy raz za cas pride obdobie, kedy je ta pokozka citlivejsia a holit sa nejaky cas nemozem, pretoze to skonci zapalenymi hnisavymi vyrazkami... takze potom davam pauzu vzdy na nejaky cas. Ale moj muz to chape a sam mi povie, aby som sa zbytocne netrapila. A v zivote mi nepovedal, ze sa mu hnusim, aj ked jeho preferencie su do hladka.
@laurita285 a pomaha
Holiť si niečo, čo je znakom dospelej ženy je podľa mňa úplne odveci. Ak chce mať niekto sex s dospelou ženou, tak by nemal rátať, že tam dole bude vyzerať ako 10 ročná.
Hirtruizmus znamená, že chlpy sú tam, kde ich ženy bežne nemávajú. Mňa viac trápia nohy , fúzy a okolie pupka. A odstraňovanie cukrovou pastou je masaker.

@zmrzlinka2021 tiež o tom premýšľam ako mu na mne ,,záleží"