icon

Prvá vaginálna mykóza - liečba

22. máj 2025

Ahojte, je mi to pisat naozaj trapne. Mam 20 rokov, a prvyrkat mam asi vaginalnu mykozu. Prosim nesudte ma, k doktorke sa hanbim ist. V skratke ma proste svrbi vagina, celkovo take neprijemne pocity,este nikdy sa mi to predtym nestalo. Vytok mam ako hrudkovity tvaroh,nikdy som taky nemala. Viete poradit nejake volnopredajne lieky prosim? Ja som si guglila a nasla som ze TABLETKY vaginalne, to si normalne zavediem tabletku akoby si davam tampon? Alebo len tak "blizko vchodu"? Dakujem

radkaradix
22. máj 2025

krem candibene

autor
22. máj 2025
@radkaradix

krem candibene

@radkaradix a to si budem mastit tym kremom aj dnu? Alebo len okolie? Lebo to svrbenie by som prezila ale ten hrudkovity vytok ma fakt desi :((

viestta
22. máj 2025

Ano, zavedies co najhlbsie ako sa da.
Ale pri hrudkovitom vytoku sa pekne krasne vyber na gynekologiu, vobec to nemusi byt mykoza a volnopredajne antimykotika to nemusia pomoct.
V tvojom veku si uz mala mat aspon 2 preventivky za sebou, takze neviem preco sa hanbis.

radkaradix
22. máj 2025
@viestta

Ano, zavedies co najhlbsie ako sa da.
Ale pri hrudkovitom vytoku sa pekne krasne vyber na gynekologiu, vobec to nemusi byt mykoza a volnopredajne antimykotika to nemusia pomoct.
V tvojom veku si uz mala mat aspon 2 preventivky za sebou, takze neviem preco sa hanbis.

@viestta suhlasim s viestta

nika_val
22. máj 2025

Vaginálne tabletky treba zavádzať čo najhlbšie. Ono aj tak veľká časť z tej tabletky nakoniec vytečie von.
Ale z vlastnej skúsenosti ti odporúčam chod s tým k dr..
Nemáš sa čoho hanbiť je úplne normálna a bežná vec pre nich ako keď ideš s chrípkou k obvodnej.

mullerova46
22. máj 2025

Používala som tablety a vkladajú sa ako tampóny ale treba nosiť na noc vložky lebo vie vytekať.
Mykóza nie je hanba bohužiaľ je to veľmi časté a opakujúce aj pri strese a podobne .Treba vtedy vynechať sladkosti

senta_sofia
22. máj 2025

Skus tabletku a uvidis, ci sa ti ulavi. Ak by to neprechadzalo, tak smer lekar. Niekedy staci trocha nerovnovahy v tele a vyrazi to dolu. Zvonka natri kremom, napr. Canesten a ak mas moznost, vetraj, lahsie oblecenie

livsi
22. máj 2025

Normalne zavolaj na gyn. Predpišu ti… ja som raz s mykózou čakala 2,5hodiny u gyn a on mi hovorí, že stačilo zavolať.

autor
22. máj 2025
@mullerova46

Používala som tablety a vkladajú sa ako tampóny ale treba nosiť na noc vložky lebo vie vytekať.
Mykóza nie je hanba bohužiaľ je to veľmi časté a opakujúce aj pri strese a podobne .Treba vtedy vynechať sladkosti

@viestta ja som iz bola na preventinke, ale tam bolo vzdy vsetko ok. Je mi proste traone prist ze "dobey den mam mykozu" :((

@mullerova46 dakujem pekne za info, aj poznamka o sladkostiach je dobra, tych som prave zo stresu pojedla viac ako je vhodne....dakujem fakt, vynecham

livsi
22. máj 2025

A áno tabletky sú na vkladanie, je to k tomu aj aplikátor(je to jednoduché), nemusíš sa ničoho báť ani sa hanbiť za to, mykózy sú veľmi bežné. 🙂 ak by ti nezabralo, (čo ti gyn predpise) až potom by som riešila návštevu.

autor
22. máj 2025
@livsi

A áno tabletky sú na vkladanie, je to k tomu aj aplikátor(je to jednoduché), nemusíš sa ničoho báť ani sa hanbiť za to, mykózy sú veľmi bežné. 🙂 ak by ti nezabralo, (čo ti gyn predpise) až potom by som riešila návštevu.

@livsi dakujem, super tak ked tam je aplikator tak to je este lepsie, nevedela skm 🙂

mima172
22. máj 2025

Nie je na tom nič zaco by si sa mala hanbiť 🙂
Za mňa sú dve dobré liečebné možnosti - bud canesten (kombinácia 1tbl + krém) alebo Jenamazol (to je krém, ktorý sa aplikuje 3 večery po sebe). Na noc si daj intimku, lebo pri oboch možnostiach môže čo-to vytekať. A nezabudni v strave obmedziť cukry (sladkosti, múčne jedlá atď), namiesto kúpeľa sprcha, ideálne po mykoze spodné prádlo prezehlit. Neboj, prejde to, my ženy sa s mykózou, žiaľ, stretávame.

viestta
22. máj 2025

co je trapne na tom prist s tym, Dobry den, mam spvrbenie a vytok? Vsak to sa stava aj v tych "najlepsich rodinach". Mykoza nevznika len pri mimomanzelskom sexe. Dokonca aj tie co nesexuju ju mozu dostat. Je to bezna diagnoza, ktoru gynekologovia riesia kazdy den aj niekolkokrat. Ak mas svrbenie a vytok, tak sa netreba ani objednavat, je to akutny stav a treba ho liecit rychlo.

sisska96
22. máj 2025

Beliema čapík+krém. 1týždňová kúra a máš pokoj

pinkgirl
22. máj 2025

Nechápem prečo ti to je nepríjemné - správaj sa ako dospelá a choď k ženskému lekárovi. Vyšetrí ťa, nasadí správnu liečbu. Nič na tom nie je. Je to lekár ako iný.