icon

Pupok po laparoskopii

kamoska_z_konika
17. feb 2021

Ahojte baby v piatok som bola operovana na laparoskopiua potrebujem poradiť. Teplotu mam kus od pondelka od 37 do 37,6 a môj pupok sa mi nepáči. Tym že som bola prepustena v nedeľu si to ošetruje doma sama a veľa ležím.

Včera večer som bola na gynde kde ma operovali odmietli na aspoň pozrieť

V prílohe posielam fotku. Viete mi prosím povedať čím to môžem ošetriť ešte okrem septonexu? Zdá sa mi to kus zapálené. Ďakujem

Pupok po laparoskopii
cawes
17. feb 2021

Ahoj moj pupok tiez vyzeral skaredo ale ty mas okolo este take cervene kolecko ci to sa mi zda? Mne napriklad zakazali cistenie. Prve dni nechat zalepene ako sa bude najdlhsie dat ale mna tam pichalo tak som dala naplast prec a nebol problem. Cista voda a do sucha vytriet.

raffaella
17. feb 2021

tiez som mala laparku a teda nemala som to tak, podla mna to mas zapalene - podla toho cerveneho kolecka. Ja som si to tiez necistila nicim, iba po sprchovani utriet. Je mozne ci ti to nepodrazdil aj ten Septonex. Preco ta na gynekologii odmietli pozriet, ked ta tam operovali? No sla by som tam opat, resp. nech ti teda povedia za kym mas ist, ved predsa ak mas tazkosti po operacii tak ta nemozu odbit.
Este ma napadlo, skus sa zatial spytat v skupine "Zdravotnici na MK" - radia tam doktorky aj sestricky skusene, urcite ti poradia.

kamoska_z_konika
autor
17. feb 2021

@cawes je to septonex. A dávala som najprv betadine ale na tretí deň sepronex

kiksc
17. feb 2021

Ja som mala po laparke zápal (našťastie iba podkožný, nie vnútorný) a vyzeralo to tak, že okolo rany sa mi pokožka zafarbila na ružovo a celé mi to napuchlo. Teplotu som mala rovnako, ako ty. Podozrivé mi bolo hlavne to, že som sa cítila zo dňa na deň horšie, pričom to malo byť naopak. Čakala som až na výber stehov a lekár ma kvalitne zvozil, že som mala prísť skôr, keď som mala teplotu.

81anina
17. feb 2021

ja som si to potierala repikovym odvarom a pekne sa zahojil aj ked jazva mi ostala skareda 😩 nedrzat zalepene ale vetrat oplachla som len cistou vodou a obcas strekla dettol no ten repik je na to perfektny stiahne aj zapal ak tam je

kiki68
17. feb 2021

Mas to ok, mne to na onkogyn zastriekavali 2x denne. Rano a vecer, teplota bola ako u Teba. Tam prepustaju az po 7 dnoch . Cize potom som uz iba prisla dat von stichy

leameleg
25. nov 2021

@kiksc ahoj presne to co opisujes ty mam ja ale nemam teplotu. trosku mi zruzovatelo okolo jazvicky a navrelo .. co ti nato pomohlo .. zacaala som dnes brat attb sumamed + nejaky puder..... za kolko si sa dala dokopy prosim ta

ivanka12311
25. nov 2021

Repík uvariť namočiť vreckovku a mačat rany v tom.. mala som trošku iné len dole pupkom veľký rez plus 4diery do brucha a zabralo krásne sa zhojilo jazvy síce ostali😐

leameleg
25. nov 2021

@ivanka12311 Ďakujem mne predpísala lekárka ešte framykoin prášok tak skúsim ešte aj ten repík

ivanka12311
25. nov 2021

@leameleg framykoin je super aj ten repík vyskúšajte nič tým nepokazíte 🙂 skoré uzdravenie 🤗

leameleg
25. nov 2021

@ivanka12311 Ďakujem veľmi pekne už normálne z toho všetkého mám strach :( už som si myslela že je všetko ok a teraz toto :( nikdy som nemala nič podobné preto mám obavy

kiksc
25. nov 2021

@leameleg Mne bolo treba ranu mechanicky vyčistiť, chodila som 2 týždne na drenáže a preplachy a dostala som atb. Pocitovo sa mi polepšilo ihneď po prvom vyčistení rany. Držím palce.

leameleg
26. nov 2021

mechanicky ??? a nebolelo to ???

noemi155
26. nov 2021

@kamoska_z_konika nedala by som sa určite odbiť,nech ti to skontrolujú
A pouzivala som repík,tiež som to mala škaredé aj trocha zapálene a vytiahlo mi to našťastie 🙏

dassena
26. nov 2021

osoben som napriklad pouzivala betadine. pupok sa mi pekne stiahol a aj zahojil. ono je to cerstva rana, tak ako nemusi vyzerat neviem ako dobre, no nevyzera, ze by ti nejak mokval alebo hnisal

kamoska_z_konika
autor
26. nov 2021

@noemi155 ono mi to nakoniec iba neskôr vytiahli veľmi sa nestaral. Ďakujem za radu 😊 snáď chirurgiu zas nebudem určitý čas potrebovať.

kiksc
26. nov 2021

@leameleg Nebolelo, iba to bolo nepríjemné.