icon

Rady na menštruáciu po kyretáži a nehormonálnu antikoncepciu

30. mar 2026

Ahojte žienky prosím vás o radu aspoň tie ktoré majú skúsenosť alebo z počutia. Mám 41 rokov a teraz vo februári som potratila už 3x a museli robiť kyretaz. Od vtedy mi menštruácia neprišla. U lekárky som už bola a nič nevidela, myslím nejaký problém. Akurát že ak bude meškať mám prísť na vyvolavacku. Máte s týmto skúsenosti a rady pre mňa. Inak nesnažili sme sa už,povedali sme si že už to necháme tak a zrovna dnes sa stala nehoda. Dúfam že už to nepríde. A inak ešte jedna rada by sa mi hodila akú nehormonalnu antikoncepciu začať užívať alebo zaviesť, s ktorou máte dobré skúsenosti. Ďakujem vám veľmi pekne za vaše rady 🙏🏻❤️

anonym_0d8308
31. mar 2026

@anonym_autor a bola sa na vyvolávačke ? Ak nemaš menstruaciu, je velka šanca, že je problem so ovuláciu, ciže aj keď sa stala nehoda, nedá sa otehotniet hocikedy pocas cyklu, len v plodnom období ..
A moc nerozvážne mi príde uvažovať o antikoncepcii, ak hovoriš, citujem dúfam, že už nepríde..

autor
31. mar 2026
@anonym_0d8308

@anonym_autor a bola sa na vyvolávačke ? Ak nemaš menstruaciu, je velka šanca, že je problem so ovuláciu, ciže aj keď sa stala nehoda, nedá sa otehotniet hocikedy pocas cyklu, len v plodnom období ..
A moc nerozvážne mi príde uvažovať o antikoncepcii, ak hovoriš, citujem dúfam, že už nepríde..

@anonym_0d8308 ešte som nebola na injekcií a myslela som že už nepríde tehotenstvo nakoľko mi stačilo tých potratov. Mala som to tam asi napísať, moja hlúposť.

anonym_0d8308
31. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_0d8308 ešte som nebola na injekcií a myslela som že už nepríde tehotenstvo nakoľko mi stačilo tých potratov. Mala som to tam asi napísať, moja hlúposť.

@anonym_autor a prečo si nebola na injekcii, ak ti to dr povedal ? Ono netreba toto nechať len tak a čakať

anonym_fbeeab
31. mar 2026

Vyvolavacka sa nedava ak je endometrium nizke, takze treba sono.

macekovam
31. mar 2026

@anonym_autor ja sa opýtam..a odbery ti robili? Ako samoplatca si vieš dať vyšetriť genetické mutácie

macekovam
31. mar 2026

Ja ešte ..a vyšetrenia na Leiden mutáciu by si si nechcela dať urobiť? Môžeš ako samoplatca ..tiež zahŕňa aj iné poruchy ...

autor
31. mar 2026
@anonym_0d8308

@anonym_autor a prečo si nebola na injekcii, ak ti to dr povedal ? Ono netreba toto nechať len tak a čakať

@anonym_0d8308 mám prísť až teraz v sobotu na ňu

autor
31. mar 2026
@anonym_fbeeab

Vyvolavacka sa nedava ak je endometrium nizke, takze treba sono.

@anonym_fbeeab robila minulý týždeň v utorok a povedala že je 6,5mm že je dobrá tak ja neviem kde je chyba

autor
31. mar 2026
@macekovam

Ja ešte ..a vyšetrenia na Leiden mutáciu by si si nechcela dať urobiť? Môžeš ako samoplatca ..tiež zahŕňa aj iné poruchy ...

@macekovam a to myslíš kvôli tým potratom? Neviem presne čo je toto čo ty hovoríš, ale robili mi genetické vyšetrenie z krvy ak je to ono....🤷🏻‍♀️ Okrem toho sme boli aj s partnerom na reprogenetike v Nitre a všade mi vyšli dobré výsledky, nič sa nenašlo.

anonym_fbeeab
31. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_fbeeab robila minulý týždeň v utorok a povedala že je 6,5mm že je dobrá tak ja neviem kde je chyba

@anonym_autor 6,5 je taka hranicna, teraz bude mozno este nizsie.
Mozno by bolo dobre urobit hormonalny profil.

anonym_fbeeab
31. mar 2026
@anonym_autor

@macekovam a to myslíš kvôli tým potratom? Neviem presne čo je toto čo ty hovoríš, ale robili mi genetické vyšetrenie z krvy ak je to ono....🤷🏻‍♀️ Okrem toho sme boli aj s partnerom na reprogenetike v Nitre a všade mi vyšli dobré výsledky, nič sa nenašlo.

@anonym_autor ak myslis Dr. Dzurilovu v NR, tak to je reprodukcna imunologia, nie genetika.
A ine deticky nemas?

savoira
31. mar 2026

Ahoj, ja som potratila minuly rok v auguste, podstupila som kyretaz a prvu menstruaciu som dostala po viac ako 2 mesiacoch, bola velmi silna, taktiez aj ta nasledujuca a potom sa to uz ako tak upravilo, akurat mam uz kratsie cykly. Vek taktiez 41 rokov.

autor
31. mar 2026
@anonym_fbeeab

@anonym_autor ak myslis Dr. Dzurilovu v NR, tak to je reprodukcna imunologia, nie genetika.
A ine deticky nemas?

@anonym_fbeeab áno tú myslím a brali mi ešte krv na hematologii a asi tam mi robili aj nejaké genetické vyšetrenie či nemám nejaké poruchy a mám syna

autor
31. mar 2026
@anonym_fbeeab

@anonym_autor 6,5 je taka hranicna, teraz bude mozno este nizsie.
Mozno by bolo dobre urobit hormonalny profil.

@anonym_fbeeab skúsim povedať pani doktorke ďakujem za radu

autor
31. mar 2026
@savoira

Ahoj, ja som potratila minuly rok v auguste, podstupila som kyretaz a prvu menstruaciu som dostala po viac ako 2 mesiacoch, bola velmi silna, taktiez aj ta nasledujuca a potom sa to uz ako tak upravilo, akurat mam uz kratsie cykly. Vek taktiez 41 rokov.

@savoira a aj si to riešila či? Počkala si sama aby menštruácia prišla prirodzene? Len ma mrzí že sa stala nehoda a vôbec netuším akú fázu cyklu mám 🤷🏻‍♀️ a ak sa smiem spýtať snažíte sa ešte či už nie?

savoira
1. apr 2026
@anonym_autor

@savoira a aj si to riešila či? Počkala si sama aby menštruácia prišla prirodzene? Len ma mrzí že sa stala nehoda a vôbec netuším akú fázu cyklu mám 🤷🏻‍♀️ a ak sa smiem spýtať snažíte sa ešte či už nie?

@anonym_autor cakala som kym sa dostavi sama, medzitym som bola raz na kontrolu, ale dr. skonstatoval, ze vsetko vyzera v poriadku, ze pockame. Snazime sa stale, ale zatial zial bezuspesne.

anonym_fbeeab
1. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_fbeeab áno tú myslím a brali mi ešte krv na hematologii a asi tam mi robili aj nejaké genetické vyšetrenie či nemám nejaké poruchy a mám syna

@anonym_autor dzurilova robi rozne protilatky ako spermie, trofoblast, NK bunky. Z genetiky netobi nic. Tu treba osobitne.

autor
1. apr 2026
@savoira

@anonym_autor cakala som kym sa dostavi sama, medzitym som bola raz na kontrolu, ale dr. skonstatoval, ze vsetko vyzera v poriadku, ze pockame. Snazime sa stale, ale zatial zial bezuspesne.

@savoira tak držím palce nech sa podarí 🙏🏻 a ďakujem za odpoveď

autor
1. apr 2026
@anonym_fbeeab

@anonym_autor dzurilova robi rozne protilatky ako spermie, trofoblast, NK bunky. Z genetiky netobi nic. Tu treba osobitne.

@anonym_fbeeab a to mám ísť kam do akej ordinácie? Hematologia?

savoira
2. apr 2026
@anonym_autor

@savoira tak držím palce nech sa podarí 🙏🏻 a ďakujem za odpoveď

@anonym_autor dakujem a taktiez drzim palce.

anonym_fbeeab
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_fbeeab a to mám ísť kam do akej ordinácie? Hematologia?

@anonym_autor ono je toho vela, zalezi odkial si treba hladat pod genetika paru alebo reprodukcna genetika.
Pizri napr. Nieco taketo
https://usg.sk/priprava-na-tehotenstvo/

Hematku je tiez dobre mat vysetrene na rozne mutacie. U mba bol problem tam po 2 abordoch mame konecne dieta.