Rakovina krčka maternice v pokročilom štádiu
Ahojte, píšem sem anonymné lebo je to tak pre mňa ľahšie.Pred pár dňami som sa dozvedela že mám rakovinu už v pokročilom štádiu.Caka má onkokomisia a proste hysterektomia a neviem čo ešte.Zalezi od toho čo bude keď ma otvoria a kde sa to dostalo,lebo uzliny najbližšie už sú tiež napadnuté.Velmi ma zaujíma či tu je niekto kto si tým prešiel,a či sa z toho dá dostať,ja si to veľmi prajem,mám dieťa a veľmi nefungujúci vzťah.Aj teraz keď by mal partner stáť pri mne,otáča sa neskutočne chrbtom,áno boli to a určite viem aké rozhodnutia ma čakajú neskor ak sa z toho dostanem,psychiku mám nastavenú myslím dobre len by som rada vedela skúsenosti iných žien a ako toto obdobie zvládli.🙏🙏🙏
Mám po radikalnej hysterektomii...zotavujem sa ale cítim sa dobre...dokonca sa v histologii už nepotvrdil karcinóm...budem chodiť na kontroly a už viem že všetko čo som robila,bolo správne 😉
Natr,afila som náhodou dnes na túto tému ani neviem ako a nevedela som čo ďalej bolo keďže téma stichla , na tom v akom hroznom stave sa ja nachádzam si ani predstaviť nevieš ako ma tvoja odpoveď potešila a po dlhšej dobe som sa usmiala a som ozaj veľmi rada ! Vďakabohu, drž sa !
Veľmi Ti držím palce, nech už je len lepšie, si silná zena, 👍
Ahoj, mna caka este len biopsia krcka, uz na pohlad vraj velmi zly nalez, teraz cakam na termin, pravdepodobne este do VN pojdem, ale dr ze uz videl taketo nalezy a ze to nevyzera dobre... Tebe co povedali pri preventivke? Uz hned videli, ze to je zle? Prosim ak mozes napis mi do IP. Dakujem. Mna zanedbala moja gyn, presla som k druhemu gyn a ten hned ze cele zle... A ze to nie je cerstvy nalez... Moja gyn mi aj dva roky povedala, ze mam hranicny nalez cytologie, sla som po pol roku znova a vraj uz dobre a kontrolu mi dala o rok, co sa tento gyn hned rozculil, ze to sa malo vtedy uz sledovat... teraz sa uz len modlit, aby to vsetko dobre dopadlo, tiez som sama s dcerkou.... :/
Ahojte aj my práve prežívame veľmi ťažké obdobie moju mamu liečili na zápal močových ciest nakoniec jej zistili rakovinu krčka maternice vo štvrtom štádiu a ma už aj bolesti veľmi sa o ňu bojíme a ja hrozne veľmi neviem ani ako jej pomôcť
Ja som prekonala rakovinu krčka maternice v roku 2015. Tiež to bolo 3 štádium. Nasledovala chemoterapia, rádioterapia a brachoterapia. Po brachoterapii nebola potrebná ani hysterektomia. Som stále pod kontrolou. Na prekonanie tohoto ochorenia je potrebné nevzdávať sa a myslieť pozitívne. Nie je to ľahké, ale dá sa to. Prajem veľa síl.
Ahoj prosim ta a to myslis ako spravili ti ster mala si cin 2 a z toho hned konizacia a rakovina? Lebo vacsinou cin 2 nieje este rakovina len zmeny na krcku maternice ci myslis ze mala si taketo vysledky a dva roky sa nic neriesilo?
@lentilka23 nuž vieš, zrejme ona vyhľadala tých alternatívnych smejdov... ci oni ju?
To sú vrahovia, ked od hovoria človeka od liečby, ako s tým môžu žiť, vytiahli zo zúfalca par tisíc, no pripravia ho o život... Majú takí svedomie? 🕳️
@ahhola ano zvolila si zly vyber. Nepovedala o tom rodicom ani najlepsim kamaratom... dusila to v sebe a pocas corony nemala nikoho, kto by ju podporil a navigoval.... ja sama sa neviem s tym vyrovnat...
Ahoj a ake si mala vysledky roky predtym kolko mas rokov a mala si aj nejake priznaky? Dakujem
@pavlovka a mala ste nejake priznaky alebo ako vam na to prisli? Dakujem
Príznaky som nemala,žiadne, dokonca som chodila aj na pravidelné prehliadky. Ale tam asi zlyhala moja gynekologička. Jedného dňa som silno začala krvácať, hoci som už bola po prechode. A vtedy mi povedali, že niečo nie je v poriadku a poslali ma na MR. A tam sa ukázalo, čo to je. Ale treba myslieť pozitívne, hoci viem, že je to ťažké, ale dá sa to prekonať. Držím palce.
@pavlovka a to cytologia sono vsetko robila?
Neviem ani čo iného ti napísať, len ako to, že ti moc držím palce, aby si sa z toho dostala
Mozem sa opytat mavala ste aj nejake priznaky alebo vobec vam predtym nerobila sono cytologiu nic? A kolko mate rokov ak sa mozem spytat ? Dakujem
@lilinkaaa29 Cytológiu mi robila, ale výsledky už nestihli prísť. U lekárky som bola v piatok a krvácať som začala v pondelok. Na sone sa jej niečo nezdalo, ale nejako to neriešila. Asi chcela počkať na výsledky. A vtedy som mala 53 rokov.
Ahoj, ako sa ti po čase darí??Nahodou so natrafila na tuto diskusiu a zlomilo ma to..😔
Prajem ti všetko len to najlepšie, nech ťa Boh mocne požehná 🙏❤️
@daniela2629 ahoj ďakujem 🤗 mám sa skvele 😊a pevne verím, ze to tak ostane.❤️
Ďakujem za správu, ani nevieš ako ma to teší, len tak ďalej 🙏🤗❤️
@daniela2629 🙏🏻❤️
Ahojte . Aj moja dcéra chodila na pravidelné prehliadky. No Ginekologička si neurobila poriadne svoju prácu a zanedbala svoju prácu . A keď porodila druhé dieťa išla po pôrode riadne na vyšetrenie a nič nevidela . Nakoniec keď mal malí rok začala mať bolesti . Tak opäť navštívila gynekologičku a nič nevidela . Potom išla druhý krát z to jej zobrala ster a poslal ju do Lučenca na vyšetrenie . Tam jej doktor povedal ,že má 4cm nádor na krčku maternici a ,že je v pokročilom štádiu. Gynekologička sa volá Mária Farkašová a ordinuje v Poltári. Moja dcéra minulí rok bojovala na onkologii. Bola preč 1 rok . Potom mala pauzu z dôvodu, že jej to zastavili a musela sa kus zotaviť. Má málo bielych krviniek . Teraz dostala zápal okolo maternice tak musela sa opäť preliečovať. Minulí týždeň bola Bystrica a tam jej zistili, že rakovina sa jej rozšírila po stránách pošvy a do ninfatickych uzlín okolo vaječníkov. Zobrali jej vzorku tak čakáme na výsledky a uvidíme ako to dopadne. Hrozne sa o ňu bojím. Má 26 rokov a dve malé deti. Jedno Má 4 a druhé malo 2 roky
@pavlovka poprosím informácie ohľadom brachyterapie, mňa to čaká a mám veľké obavy, ďakujem
@renulka38 zanedbala, lebo nepredpokladala, lebo dcera je uplne mlada na takuto dg., tym ju neospravedlnujem, lebo je tam na to, aby tieto nestastia odchytila. Znamy gyndos tiez prehliadol mladu matku, teda bola nieco pred 40.tkou s druhym tehu a prisla s hrckou na prse a on ze, to je hormonalne, z tehu a blabla... Tak rychlo to islo, ze babatko sa narodilo a ona onedlho do neba☁️⛅
Ahoj. V prvom rade verim, ze si uz relativne v poriadku. Mozem sa ta opytat ake si mala priznaky ked ti zistili diagnozu? Ja som isla na gynekologiu kvoli odberu krvi, lebo som mala priznaky prechodu (navaly, sucha plet, bolesti svalov, unava, zmena v menstruacnom cykle, citlive prsia a ine). Chcela som si to len potvrdit alebo vyvratit. Krv mi odobrali, ale lekarka ma aj pozrela a zistila zmeny na krcku maternice. Pytala som sa co konkretne, neodpovedala mi. Povedala iba, ze si mam prist o dva dni po listok na MR. Na preventivky chodim pravidelne, mamka mala rakovinu maternice. V 12/25 som mala vsetky odbery v poriadku. A nahodou som prisla o pol roka a bum. Tak zistujem na co sa mam pripravit. Dakujem a zelam hlavne zdravie.
Ahoj. V prvom rade verim, ze si uz relativne v poriadku. Mozem sa ta opytat ake si mala priznaky ked ti zistili diagnozu? Ja som isla na gynekologiu kvoli odberu krvi, lebo som mala priznaky prechodu (navaly, sucha plet, bolesti svalov, unava, zmena v menstruacnom cykle, citlive prsia a ine). Chcela som si to len potvrdit alebo vyvratit. Krv mi odobrali, ale lekarka ma aj pozrela a zistila zmeny na krcku maternice. Pytala som sa co konkretne, neodpovedala mi. Povedala iba, ze si mam prist o dva dni po listok na MR. Na preventivky chodim pravidelne, mamka mala rakovinu maternice. V 12/25 som mala vsetky odbery v poriadku. A nahodou som prisla o pol roka a bum. Tak zistujem na co sa mam pripravit. Dakujem a zelam hlavne zdravie.
@karinke Ahoj, dakujem som zatial ok chodim na kontroly
Co sa tyka ochorenia mala som vsetko aj z krvi ok aj onkomarkery a pod len cytoster bol cin 2 a to 2 x po sebe sa robil pre istotu , lekar ma potom poslal na kolposkopiu kde lekarka musela vidiet ze sa nieco deje, lebo po nej mi doporucili konizaciu ale nevyjadrila sa..ked som bola po konizacii vysledky prisli do tyzdna mala som skvamocelularny karcinom.
Chcela by som sa opýtať,tiež mám strach s tohto ochorenia.V máji tento rok som bola na preventivke prehliadke,chodím pravidelne každý rok .ster som mala pap2, to su dobre výsledky vraj ,a nastal problém že počas pohlavného styku som začala dosť krvácať.Sla som s tým k doktorovi,aj počas prehliadky som začala tiez dosť krvácať,že má objednali na zákrok kde my budú robiť kyretaz a obrez krčka maternice a pôjde to na histologiu.Moja otázka je,že či je možné aj keď som vždy mala dobre výsledky aj tento rok tiež ,že môžem mať aj ja rakovinu?Veľmi sa bojím ,mám tri malé deti ktoré pred dvoma rokmi prišla o ocka,lebo mal žiaľ nádor na hlave.Dakujem

@simik411 ahoj áno už je po všetkom 🙏🏻🙏🏻🙏🏻