icon

Rakovina prsníka

mima343
6. okt 2023

Ahojte,nevravim,ze mám rakovinu,ale stručne to napíšem.Našla som si hrčku ako hrášok,trocha väčšiu.Samozrejme som bola na gynekologii.Dal mi odporúčanie na monografiu,ale týždeň musím čakať.Je to katastrofa,nakoľko sa bojim.Gynekológ sa vyjadril,že ich mam viac aj ja citim ,ale ta ako hrasok je jedna a potom také väčšie.Gynekolog mi povedal ze nic dobre nemám čakať.Prosím Vás aké ste mali príznaky?Ja mam viac ťažkostí,neviem ci to mam pripisovať k tomuto.Ďakujem,za každú odpoveď.😊❤

Strana
z2
alenamihal
6. okt 2023

Moja teta si nasla takto hrcku a bohuzial ignorovala to az do kym uz zacala podprda tlacit na to a nastali uz aj mierne bolesti..ty si mozno prisla vcas,ukaze to len monograf...moja teta nebola roky na vysetreniach a vysledok bol aky bol...jasne,ze nador bol zhubny a metastazy sa uz rozsirovali,tak jej museli odrezat prsnik..nehovorim,ze to bude tvoj pripad..isto zalezi od vysledkov...drzim palce...

mima343
autor
6. okt 2023

@alenamihal no to mi je ľúto,ano ja som si to nasla len pred týždňom lebo mi to kus ako keby odstavalo,hned som isla na gyndu.Ale strašne ma v tom picha ,to uz dlhšie ale ja som si myslela ,že to pri srdci nakoľko to mam na ľavom prnisku,ale teraz ked som nasla tu hrcku tak to ma v prsniku picha.Boli ma presne aj zadna časť chrbtice za prsnikom.Ďakujem❤

mima343
autor
6. okt 2023

@alenamihal prave aj mne gynekológ povedal ,že hrčka ako hrások je najhoršia,ale samozrejme nemusi byt ...nevies ci si teta dokazala aj tu hrcku chitit?

alenamihal
6. okt 2023

@mima343 ano teta tiez spominala,len mierne bolesti chrbta ,ale pripisovala to praci,ze vela sedi atd...bolesti neboli take alermujuce na lekara..az na to podprda jej isto zacala velmi tlacit a potom sa to uz velmi rychlo vsetko rozbehlo...

alenamihal
6. okt 2023

@mima343 kedze ona na zaciatku ani nevedela o hrcke az isto do kym ju nemala vacsiu ako hrasok...

stanulienkat
6. okt 2023

Neboj sa, vôbec nemusí ísť o to najhoršie. Nechápem prečo ti gynekológ niečo také povedal. Týždeň vydržíš a začne sa diagnostika a kolotoč vyšetrení. A ak by náhodou išlo aj o rakovinu, je to veľmi dobre liečiteľné v dnešnej dobe. Takže naozaj sa neboj. Dôležité je čo najrýchlejšie to podchytiť a riešiť.

mima343
autor
6. okt 2023

@alenamihal aha,ďakujem veľmi pekne 😊

0silvia0
6. okt 2023

@mima343 prosím ťa nestresuj. Záleží aj od veku, mne sa jedno obdobie tiež urobili hrče v prsníku, ale nič to nebolo, nejaké hormonálne zmeny, cysty. Aj moja mama to tak mala okolo 45ky v predmenopauzovom veku. Ako prišlo, tak odišlo.

mima343
autor
6. okt 2023

@stanulienkat tak mam strach ,nakolko mam viac priznakov co som čítala na internete.Ale jasne ,nemusi to byt hned najhorsie.Moze to byt aj podkozny tuk.Mierne ma boli aj ruka.No povedal mi tak nakolko mam problem aj zo stolicou,hrdlo ma bolieva z ničoho nič,povedal ze to su príznaky,tak ja neviem sama.Mam tam toho viac ale tu hrčku ako hrások si chitim normalne ,,do prstvov".Tie ostatne su také väčšie.Ďakujem

pink_lady
6. okt 2023

Aj ja mám hrcky hráškově a msmografia krasna čistá...aj sono...len hormonalne zmeny

mima343
autor
6. okt 2023

@0silvia0 ja sa len pýtam,ci nemá niekto skúsenosť.Ano ved nemusi to byt hned rakovina.No gynekolog mi povedal ze toto nieje isto cysta.
No ja mam 28rokov

mima343
autor
6. okt 2023

@pink_lady no niekedy to ako keby zanedbali...moja teta mala hrcky ze vsetko v pohode hormonalne zmeny a po pol roku prisla o prsnik

stanulienkat
6. okt 2023

@mima343 môžu to byť obyčajné cysty, ktoré bude treba len sledovať. Absolútne nemysli na najhoršie, lebo sa budeš len pozorovať a hľadať si príznaky a zbláznis sa z toho. Vyčkaj na vyšetrenia a lekári ti určite pomôžu.

mima343
autor
6. okt 2023

@pink_lady tie hrcky by sa mali odstranovat lebo vraj sa to moze zmenit na rakovinu.

pink_lady
6. okt 2023

@mima343 ja to mam už dlheeeee roky...cca 11 🙂

mima343
autor
6. okt 2023

@stanulienkat ved ano samozrejme...aj ked gynekológ povedal ze toto cysta urcite nieje...ale ako vravis pockam na vyšetrenia,len náhodou či nemá niekto skúsenosť

pink_lady
6. okt 2023

@mima343 záleží ake hrcky. Niektore mi po rokoch aj zmizli...ale věřím doktorke, chodím do centra prevencie rakoviny do martina

mima343
autor
6. okt 2023

@pink_lady pane bože..no ja som mala po havarii hrcku a nechalu mi ju tak rok,prišla som ku inemu lekarovi a ten hned mi ju dal vonka nakolko mi povedal,ze moze byt s toho rakovina.Tak neviem 🙉

mima343
autor
6. okt 2023

@pink_lady tak asi ano ,je to podla toho ake...ano aj mne povedali ze sa mi to vstrebe,ale nevstrebalo

stanulienkat
6. okt 2023

@mima343 vieš, ja dôverujem lekárom aj medicíne, lekár je určite skúsený a možno aj vie, čo hovorí. Ale to to je také hranie sa na Boha, že on už vie z pohľadu histológiu -môže mať pravdu, ale aj nemusí. Držím palce, aby to dobre dopadlo.

hanaxxx
6. okt 2023

@mima343 tiez nechapem preco ta doktor takto strasi. Nehovorim, ze ti mal klamat, ze to urcite nic nie je, ale pokial ti nespravia vysetrenia, tak on nemoze vediet, ze je to urcite nieco zle. To ze ta picha na tej strane, bolest ruky, vchrbtici, zivot sa vie s nami pekne pohrat, lebo to vsetko mozu byt aj priznaky zacviknuteho nervu. Naozaj sa snaz dopredu velmi nestresovat, v konecnom dosledku aj tak tym nicomu nepomozes. Ja ked som bola naposledy na sono, tiez som spozornela, ked doktorka dlhsie robila jednu stranu, nakoniec mi povedala, ze tam mam len vela mliecnych zliaz, ja sama si niekedy neviem kvoli tomuto dobre skontrolovat prsia, lebo je tam tolko tych hrci.

mima343
autor
6. okt 2023

@stanulienkat ved ano....Ďakujem,veľmi pekne

mima343
autor
6. okt 2023

@hanaxxx no ano ,nemusel mi takto hned povedat...ved uvidime ze co ...Ďakujem

petronelag
6. okt 2023

@mima343 A robil lekár aj sono prsníka? Niektorí gynekologovia to robia a vedia presnejšie o čo ide, lebo na mamografiu sa všade čaká.

mima343
autor
6. okt 2023

@petronelag nie nerobil mi,iba mi hmatal prsnik...ano čaká sa,ale dal mi na odporúčanie ,že ma musia do týždňa zobrať,idem 11steho v stredu na mamografiu.

petronelag
6. okt 2023

@mima343 Tak potom ešte nie isté, čo to bude.

nikpa
6. okt 2023

@mima343 bolesť chrbta a hrdla a iné príznaky, ktoré si si pripísala, sú bežné veci. Ale viem, že človek je tvor ktorý hneď myslí na najhoršie. Doktor ta vôbec nemal takto vystrašiť, po hmate nemôže na isto vedieť o čo ide. Kedy si bola naposledy na sone prsníkov?

mima343
autor
6. okt 2023

@nikpa pred rokom,bolo všetko ok,ale ako som spominala uz som mala prsnik v roku 2019operovany,ale vraj to nemôže s tym súvisieť....ano ,mam aj problem s chrbticu,tak ako vravis,nemusí to s tym súvisieť.No len mi ženy hned stresujeme

majlo1234
6. okt 2023

Mama si takto nasla hrcku, bol to rak, ale kedze prisla vcas, vyrezali jej iba kusok, nebola potrebna ani chemo, lwn radioterapia. Hlavu hore 🙂

barborachors
6. okt 2023

nedaj sa sadistom nastrasit, dobre si urobila, cakas na mamo, tak v klude bud, nech sa ti stresom nespusti naozaj nieco. Magnezko, oddych a tych par dni ubehne a naozaj neprojektuj katastroficke scenare.

Strana
z2