icon

Rakovina prsníka

mima343
6. okt 2023

Ahojte,nevravim,ze mám rakovinu,ale stručne to napíšem.Našla som si hrčku ako hrášok,trocha väčšiu.Samozrejme som bola na gynekologii.Dal mi odporúčanie na monografiu,ale týždeň musím čakať.Je to katastrofa,nakoľko sa bojim.Gynekológ sa vyjadril,že ich mam viac aj ja citim ,ale ta ako hrasok je jedna a potom také väčšie.Gynekolog mi povedal ze nic dobre nemám čakať.Prosím Vás aké ste mali príznaky?Ja mam viac ťažkostí,neviem ci to mam pripisovať k tomuto.Ďakujem,za každú odpoveď.😊❤

Strana
z2
guudy
6. okt 2023

@mima343
Suhlasim, zbytocne ta dr strasil vopred. Ano, treba si to dat skontrolovat, ale robit paniku urcite nie.
Ja mam dlllhe roky niekolko fibroadenomov. Kedze sa nemenia, tak ich len raz rocne kontroluju na usg/mamo. Vybrat by odporucali len v pripade, ze by rastli. So stabilnych sa neodporuca zasahovat, nakolko vo vacsine pripadov sa obratom na rovnakom mieste vytvori novy. Cize zbytocna op. Hovorim o tych fibroadenomoch 🙂

simca06022011
6. okt 2023

nedaj sa zastrasit, ja mam hrcky vsade, bezne, teraz pojdem prvy krat na mamografiu, predtym som chodila na sono, robili mi biopsiu. Jedna sa vyberala.. bolo to uplne nezhubne. AJ v mamacentre bola kopa zien iba s roznymi nezhubnymi hrckami. Mna presne cela ruka bolela, ani zdvihnut som ju nevdela, lekar nic nevidel, sono nic.. muslea som si to vyslovene ja nahmatat a ukazat.. nakoniec pri vybrati 4x3x2 cm... teraz sleduju (resp doteraz) sledovali sono kazdy rok... aj dane miesto, ci sa tam nieco nove netvori atd. A vraj nic. Uvidim na mamo raz.. inak zbytocne sa stresovat.

alickapusinka
6. okt 2023

Vôbec to nemusí byť nádor môže to byť aj tuková hrčka aj nezhubný nádor. Lekár vie všetko má oči lepšie ako rontgen.

Strana
z2