icon

Rakovina prsníka

marus313
20. aug 2021

Prosim vas je tu niekto kto sa musel rozhodnut ci si da odstranit cely prsnik alebo len lozisko nadoru?
Ja sa mam rozhodnut za dva dni a vobec neviem akou cestou sa vybrat.

Strana
z3
marus313
autor
21. aug 2021

@midori123 ja som chemo uz vybrala tiez 15 a bio liecbu beriem raz za mesiac este raz dakujem za podporu💗

midori123
21. aug 2021

@marus313 inak je tu diskusia pod nazvom Chemoterapia po mastektomii prsnika.
Je tam vela vela popisaneho o tom, takze skus to pozriet.
Ja som tam tiez vela informacii nasla a bolo fajn rozpravat sa o tom s niekym, kto si tym tiez realne presiel.
Nezaujimaju ma nazory laikov, ktori o tom dokopy nic nevedia, len ,,v rodine to maju” a oni by toto a hento a tamto a sramto, hoci v tej situacii realne nikdy neboli a nikdy sa nemuseli rozhodovat. Samozrejme to ani nikomu nezelam!

kittykat22
21. aug 2021

@marus313 znama to mala a rozhodla sa zobrat len cast. Zial nador sa vratil tak musela potom cely prsnik. Ale keby sa nevratil, tak by s tym nebol problem. Dala tomu aspon sancu.

marus313
autor
21. aug 2021

@midori123 najdem si to dakujem

marca12
21. aug 2021

@tinapa aj tak sa robi,zmensia nador a potom operuju. Zalezi v akom rozsahu a stadiu je nador,o aky druh nadoru sa jedna a podobne. Rakovina je velmi siroky pojem a rozne moznosti

marca12
21. aug 2021

@tina4931 to ano,len ver tomu,ze ked to pride budes v takych srajdach,ze nebudes pocut intuiciu.

staronova
21. aug 2021

@marca12 Pravdivý príspevok. Mne ked diagnostikovali túto svinu, odpadavala som denne pri kuchynskej linke. Mala som pocit, že si "to" vytrhnem z tela aby to bolo čo najskôr. Cakanie na operáciu bolo nekonečne.

marca12
21. aug 2021

@staronova presne cakanie na operaciu je asi to najhorsie. Potom uz clovek prijme vsetko,ale to cakanie nas nicilo vsetkych

saska2208
5. jan 2023

Ahojte baby, ako ste zistili ze máte rakovinu prsníka? Aké ste mali príznaky?

marus313
autor
5. jan 2023

@saska2208 rakovinu ti diagnostikuje len lekár podľa príznakov na to neprídeš. Napr. ja som mala hrcku bola som s nou na mamografiu aj sono povedali mi ze je to len podkozny tuk žila som s tým pol roka možno viac epamatam si to už presne keď zrazu mi hrčka začala rásť tak som zašla k Dr. Znova a tam mi nakoniec o odobratí vzorky z tej hrčky zistili ze to nieje podkozny tuk ale nádor. Takže fakt ti to môže zistiť len lekár

saska2208
5. jan 2023

@marus313 ďakujem velmi pekne za odpoveď. Veľmi ma to mrzí. A nádor máš zhubný?

aimee77
5. jan 2023

@marus313 Ako lekarka poviem, ze byt vo vasej siruacii, urcite odstranit cely prsnik.X pripadov mastektomie po roku, ked sa objavila mts..

dobka22
18. apr 2024

@marus313 Dobrý deň, ako ste natom ? Ja som tiež bola na sone, povedali že nič vážne a teraz po 6.mesiacoch mi potvrdili karcióm.

marus313
autor
20. apr 2024

@dobka22 dobrý deň.Zatial všetko ok.(Klop,klop🙂)Chodím už len štvrť ročne na kontrolu tak dúfam,že to tak aj ostane🙏🏽(jedno pozitívum narástli mi kučeravé vlasy aké som vždy túžila mat😄) nad malichernostami čo som niekedy riešila z hnevom sa dnes len pousmejem 🙂.
Prajem Vám nech vám to všetko dopadne čo najlepšie ako sa len dá.❤️

Strana
z3