icon

Rakovina prsníka - bolestivé príznaky po mastektómii

judita_vasinska
7. jan 2026

Dobrý deň prajem,

obraciam sa na vás s prosbou o pomoc. Som onkologická pacientka a pred tromi mesiacmi som podstúpila operáciu – mastektomiu (prisla som o ľavý prsník). Rany sa síce zrástli, ale stále ma dosť trápia bolesti v ľavom ramene a na hrudníku. Tie jazvy ma niekedy tak nepríjemne pália a svrbia, až mi je do plaču a sú veľmi škaredé :( .

Pani doktorka mi síce odporučila jednu odborníčku v Prahe, ale úprimne povedané, pri dnešných cenách a mojom dôchodku si nemôžem dovoliť cestovať tak ďaleko. Som z dediny pri Košiciach a už som skúsila obehnúť hádam všetky rehabilitácie v okolí, čo som poznala. Nikde sa mi však na túto moju diagnózu nechceli poriadne pozrieť, akoby sa toho báli.

Neviete mi, prosím vás, poradiť nejaké dobré mastičky, krémy alebo niečo overené, čo by mi uľavilo od tej bolesti? Budem vám vďačná za každú radu.

Ďakujem pekne za každú pomoc

ovaaa
7. jan 2026

Je mi úplne na grc z nášho zdravotníctva, ako lekári len odrežú a ich starostlivosť tým končí a ty nedokážeš svoj problém s nikým riešiť. Kiež by som mala zázračnú guľu. Kamarátka je tak isto na tom, len s rozdielom, že jej to stále mokvá a tiež nenachádza pomoci. Chatt GPT odporučil silikónové gély napr. Dermatix, Kelocote, ScarAway gel) alebo náplaste, rána nesmie byť otvorená. Držím ti palce a želám skoré uzdravenie a silu s lekármi .

petronelag
7. jan 2026

@judita_vasinska Čítala som v knihe o bylinkách, že na tie jazvy, aby sa lepšie zarástli je dobrá nechtíková masť, tie bolesti neviem prečo sú nikto to nespomínal, skôr hovorili tak, že tá jazva ich tak ťahá.

lentilka
7. jan 2026

Nedá sa tá odborníčka v Prahe kontaktovať aspoň telefonicky? Možno aspoň čo-to by bola ochotná poradič aj takto.

anonym_798840
8. jan 2026

@judita_vasinska som síce po radikálnej hysterektomii kvôli rakovine vaječníkov. No jazva od pupka až k ohanbiu. Pár týždňov po operácii ma začala jazva nepríjemne páliť hlavne v noci a svrbiet. Vytvorila sa škaredá keloifna jazva. Dr. na kontrole mesiac po operácii skonštatovala keloid a odporučila silikónový gél. A fakt funguje !!! Kúpila som v lekárni prvý čo ponúkli stal okolo 15€ maličká tuba, no je to zázrak. Treba fakt poctivo natierať 2-3x denne. Pálenie okamžite prestalo a jazva ktorá bola škaredo vystupena nad pokožku a hrubá sa stenčila a sploštila.

anonym_798840
8. jan 2026
@anonym_798840

@judita_vasinska som síce po radikálnej hysterektomii kvôli rakovine vaječníkov. No jazva od pupka až k ohanbiu. Pár týždňov po operácii ma začala jazva nepríjemne páliť hlavne v noci a svrbiet. Vytvorila sa škaredá keloifna jazva. Dr. na kontrole mesiac po operácii skonštatovala keloid a odporučila silikónový gél. A fakt funguje !!! Kúpila som v lekárni prvý čo ponúkli stal okolo 15€ maličká tuba, no je to zázrak. Treba fakt poctivo natierať 2-3x denne. Pálenie okamžite prestalo a jazva ktorá bola škaredo vystupena nad pokožku a hrubá sa stenčila a sploštila.

@anonym_798840