icon

Rakovina prsníka s metastázami na kostiach

elizabethlove
Včera o 19:33

Ahojte nikde som nenašla aktuálne fórum o tejto téme,
Moja mama ma dlhšie rakovinu prsníka žiaľ keď to zistila nijak to neriešila áno jej rozhodnutie, ale už trištvrte roka je na pnke kvôli tomu že ju seklo v chrbte od tej doby chodí po lekároch ci už po neurológii alebo reumatologii alebo po ortopédii.
Naporiadok to začal riešiť až reumatológ ten si všimol ze prsnik ma vcucnuty a tak ju poslal na gynekológiu len žiaľ na Mamografiu bufr cakat ešte dva týždne lebo nebol žiaden skorší termín, ale tento pán doktor reumatológ napísal do spraví že pravdepodobne jej rakovina už metastazuje a ide jej to do kostí čaká aj na CT to ma koncom januára a na onkológii jej povedali ze sa ma ozvať keď bude mať všetke výsledky potom sa to bude riešiť.
Neviem aký býva postup, ale čo som si čítala tak viem ze sa nevylieci úplne že je ta možnosť aby viedla ako tak kvalitný život ale aj viem ze tu už dlho nemusí byť že jej telo to nemusí zvládnuť.
Prosím ak tu je niekto kto mi vie presne povedať postup liečby nech mi zanechá kométar ďakujem ❤️😊

pink_lady
Včera o 19:51

preny postup ti nepovie nikto, kazdy pripad je individualny. Ale mozes pozreit na YT Adam Choma - on ma rakovinu s MTS v kostiach...chalan bojuje o dušu...

hedviga2
Včera o 19:56

@elizabethlove asi toto nechceš čítať prvý deň v Novom roku, prežila som toto s mamou. Napíš mi do správy, ak chceš.

pribinak
Včera o 20:07
maranta_leuconeura
Včera o 20:08

@elizabethlove z metastaz sa vyliecit neda, vies len spomalit sirenie ochorenia a predlzit zivot, radovo su to ale len mesiace, zazrakom az roky. Bez presneho poznania typu nadoru a jeho rozsirenia ti nikto progrozu neda.

simona20201309
Včera o 20:13

@elizabethlove postup liečby je pri každej chorobe iný. Podobný prípad sme riešili nedávno. Najprv boli chemo (skoro pol roka), potom operácia a liečba bude trvať ešte veľmi dlho. Netreba sa vzdávať, treba veriť. Držím prsty a hlavne prajem veľa síl. Mama vás bude potrebovať. Hlavne žiadne výčitky že to doteraz neriešila. Nijak jej to nepomôže.

elizabethlove
autor
Včera o 20:22
@simona20201309

@elizabethlove postup liečby je pri každej chorobe iný. Podobný prípad sme riešili nedávno. Najprv boli chemo (skoro pol roka), potom operácia a liečba bude trvať ešte veľmi dlho. Netreba sa vzdávať, treba veriť. Držím prsty a hlavne prajem veľa síl. Mama vás bude potrebovať. Hlavne žiadne výčitky že to doteraz neriešila. Nijak jej to nepomôže.

@simona20201309 ja jej to ani nevycitam len ako jej dcéra jej chcem pomôcť a aj to ze ju nechcem tak skoro stratit

alickapusinka
Včera o 20:25

mám znamu ktora žije s tou istou diagnozou ma už aj metastazia žije už 12 rok takže to je individualne.

pseudomonas87
Dnes o 06:15

@elizabethlove veľká skoda, že to neriešila od začiatku, sance sú veľmi dobre pri včasnom záchyte. Pravdepodobne bude najskôr chemoterapia, potom operácia, môže nasledovať rádioterapia . Najlepšie ale odpovie onkológ.
Keďže píšeš že mama ma dlhšie rakovinu prsníka, to znamená že uz bola v dispenzari onkológa? Mala aj biopsiu a potvrdenie o aký typ nádoru ide?

elizabethlove
autor
Dnes o 07:27
@pseudomonas87

@elizabethlove veľká skoda, že to neriešila od začiatku, sance sú veľmi dobre pri včasnom záchyte. Pravdepodobne bude najskôr chemoterapia, potom operácia, môže nasledovať rádioterapia . Najlepšie ale odpovie onkológ.
Keďže píšeš že mama ma dlhšie rakovinu prsníka, to znamená že uz bola v dispenzari onkológa? Mala aj biopsiu a potvrdenie o aký typ nádoru ide?

@pseudomonas87 ona nebola ešte u onkológa ako som povedala mala to povedané od gynekológa tým ze jej prsník vcucol vtedy keď jej to doktor povedal mala náročné psychické obdobie pretože zomrela babka a ona to ťažko niesla

pseudomonas87
Dnes o 07:43
@elizabethlove

@pseudomonas87 ona nebola ešte u onkológa ako som povedala mala to povedané od gynekológa tým ze jej prsník vcucol vtedy keď jej to doktor povedal mala náročné psychické obdobie pretože zomrela babka a ona to ťažko niesla

@elizabethlove rozumiem, škoda veru.