Rednutie kostí a neplodnosť

alica1980
14. apr 2014

Ahojte,manželovi zistili aazospermiu. Vyšetrenie,sono semenníkov dopadlo v poriadku,aj krvné testy,aj keď všetko tesne nad minimom.Manžel mal v detstve úraz hlavy,ostala mu tam vzadu taká hrča,zväčšila sa. Dnes bol na RTG a na snímku bolo v tej zadnej časti lebky veľké zrednutie kosti,vyzeralo to ako dieravá špongia. Celkove veľa zlomenín prekonal. Myslíte,že rednutie kostí má vplyv na to,že sa mu netvoria spermie? Má niekto takúto skúsenosť?

mravvcek
14. apr 2014

@alica1980 chcem sa opytat nemal robene testy na celiakiu? Su to druhotne priznaky. "Neplodnost" a rednutie kosti. Z vlastnej skusenosti.

andrejka2424
14. apr 2014

@mravvcek nie na celiakiu mu testy nerobili. Vo štvrtok má ísť na krv kôli vápniku a neviem ešte čo mu budú robiť. Celiakia môže byť bezpríznaková? Manžel má 31 rokov,s trávením,ani s mliekom nemá problémy.

grettka
14. apr 2014

Ano, cialiakia moze byt bezpriznakova, teraz to riesim s mojou mamou, uplne nahodou jej vyskocil nejaky imunologicky parameter pri vysetreni (ma inu gastro diagnozu), ktory pouzkazuje na moznost celiakie. Priznaky nema ziadne. Na zaklade toho parametra som googlila a zistila, ze celiakia moze existovat v 4 formach a jedna z nich je tzv. latentna, teda bezpriznakova. A presne ma aj osteoporozu, takze beha po vysetreniach.
A to rednutie kosti moze mat suvis s celiakiou, kedze je tam moznost zleho vstrebavania vapnika crevnym traktom.

alica1980
autor
14. apr 2014

@grettka Nevieš,či aj obvodný lekár môže spraviť krvný test na celiakiu? Či to ho musí niekam poslať?

viera77
14. apr 2014

@alica1980 pokial viem, tak obvodny lekar odosiela priamo na gastro ambulanciu, aspon u mna to tak bolo.

alica1980
autor
14. apr 2014

Musela si ísť na hadicu,či sa to dá zistiť aj z krvi?

alica1980
autor
14. apr 2014
grettka
14. apr 2014

http://www.celiakia.sk/co-je-to-celiakia/ake-kl...

to neviem, ci moze aj obvodny, treba sa popytat, pripadne ist cez gastro, mama musela absolvovat gastroenteorologicke vysetrenie (hadicku), lebo to treba potvrdit histologicky.
To rednutie kosti ma potvrdene? Niekto mu to aj povedal? Najlepsie by bolo, keby tam bolo podozrenie na to rednutie kosti, aspon z toho rontgenu, pretoze v mladom veku je to nezvycajne a treba to rednutie kosti zastavit. Pretoze sa treba niekde odrazit, aby mohol ist na dalsie vysetrenia a nevyzeralo to, ze sa iba niecoho dozadujes, ale bolo podlozene.
Velmi drzim palce, aby ste sa niekam posunuli.

alica1980
autor
14. apr 2014

@grettka ďakujem. Mal aj v detstve problém s rednutím kostí,viem,že hltal rybí olej a toto rednutie mu povedal dnes obvoďák a vyskytuje sa hlavne v tej zadnej časti lebky. Budeme múdrejší po všetkých vyšetreniach. Len som bola zvedavá,tak som napísala. Ešte raz ďakujem.

grettka
14. apr 2014

@alica1980 nie je zac, fakt velmi drzim palce, hlavne nech mu to pomoze

zuzlicek44
15. apr 2014

ja nemávam ms a doktorka mi hneď Povedala. Rednutie kosti a neplodnost.iné je to asi u žien..