icon

Riešenie skráteného menštruačného cyklu po 40. roku života

13. mar 2025

Ahojte,

mam po 40tke a menstruaciu mam sice pravidelnu, ale kazdych cca 23 dni, na gynekologickej prehliadke vsetko v poriadku, ani v prechode este nie som, plus sa mi vratili bolesti prs od ovulacie ako za mlada, uz som to roky nemala, ze neviem ani cvicit bez uplneho utiahnutia prs, take su citlive. Baby, ktore mate tento problem ako ste to riesili? Pomohlo vam nieco okrem nasadenia hormonov? Hak som nikdy neuzivala, ale ten skrateny cyklus je uz celkom obtazujuci, dakujem 🙂

0silvia0
13. mar 2025

Gynex

janinah
13. mar 2025

Pupalkovy olej na prsniky.. a s cyklom co asi tak chces robit? Organizmus vie co robi,vie,ze starne....

alenamihal
13. mar 2025

Tak mne uz klope 45.tka mam sice kazdych 28dni ale menzes mam len uz 1-2 dni a uz slabsi a slabsi...ja ked pocujem ,,menopauza,, tak uz ma chyta panika...mne sa zmenila ovulacia na bolestivy masaker,ledva chodim niekedy,krize mi ide odpalit a bolesti brucha horsie ako pri menzese...cele zle posledne roky brrrr...Gynda mi povedala,ze nie som este v peri a ani menopauze,lebo vajecniky su este v dobrom stave hahahaa

autor
13. mar 2025

@janinah ten kratky cyklus mam uz asi 7 rokov 🤔 dr. navrhoval nejaku HAK, alebo Duphaston, ale velmi sa mi nechce do hormonov, myslela som na nejaku alternativu, ci nema niektora akusenost, hormonalna joga, bylinky….

0silvia0
13. mar 2025

Gynex mas bylinkovy, pupalkovy olej mas prirodny...

autor
13. mar 2025

@alenamihal no ja mam jeden cyklus napr. ok a dalsi hrozne silny, ze prelezim cely den, v priemere 4-5 dni, max. 6-7 ak ke prisilna menstruacia, tiez mam strach z menopauzy, ked vidim ako starsie kolegyne oblieva

autor
13. mar 2025

@0silvia0 ten som skusala, mozno este vyskusam dlhsie brat

ikonica
13. mar 2025

Skus mozno aj mastodynon kvapky alebo agnucaston ci kapsule s vitexom.

autor
13. mar 2025

@ikonica dakujem pozriem 🙂

michaela329
13. mar 2025

Začala som brať agnucaston - predĺžila som z 24 na 26. Aspoň niečo.

siska53
13. mar 2025

Ja som to riesila alchemilkou, ta mi predlzila cyklus na 26.dnovy aspon. Nechcela som pchat do seba hormony.

oriesocek
13. mar 2025

Pripojím sa, riešim úplne rovnaké. Skrátenie teraz na 24 dni cyklus a bolesti prsníkov po ovulácii. Akože z 30 dni na 24 ma nepotešilo….

jamidea
13. mar 2025

Cim obtazujuci? U mna normalny, 23-25dni. Niekedy aj menej. Uz tak s tym zijem okolo 40r.a nejako som sa tym nikdy nezatazovala. Skor mi pride divne, ak niekto ma stale presny a rovnaky na den.

jamidea
13. mar 2025

Na menopauzu mas este cas, a moze byt bezpriznakova ak to tak mozem nazvat. Nepoznam nikoho, kto by mal nejake navaly a tak a to uz mam vela starsich v okoli. Skor to vnimam ako bububu ale realita byva ina, lahsia.

perzskykocur
13. mar 2025

Ja riesim to iste, z 31 dnoveho cyklu mam zrazu 26 dnovy, menzes prve tri dni hotove jatky, zvysnych 5 uz znesitelnych. Chystam sa na preventivku, som zvedava co mi poradi. Ale teda nepaci sa mi to

althejka
15. mar 2025

Ja mam asi 10 rokov /od cca 32/ cyklus ako hodiny kazdych 25 dni. Niekedy o dva menej. Ale kedze som z gyn stranky zdrava ako ryba, aj ked je to castejsie, prisposobila som sa a lepsie ako ked prestane menstruacia. Aspon sa sliznica precisti💃🏼 ,co sa zhorsuje su skor navaly tepla a pms,to som klbko cistej sebalutosti a agresie 😁😁😁 to ma trapi viac... Takze skusam jemne nejake vyzivove doplnky, zatial som idealny nenasla.