icon

Rieši gynekológ nadmerné ochlpenie žien?

12. jan 2025

Ahojte, chcela by som ísť na prvé vyšetrenie ku gynekológovi, mám ale taky problém. Vpodstate cela rodina mame veľmi husté vlasy, veľa ochlpenie no a ja tiež, skratka keď som mala 16 som si všimla že mám chĺpky aj okolo bradaviek, boli síce tenké a jemne no tmavšie a ja trúba som si to začala holiť ziletkou najskôr to bolo v pohode no potom sa tie chlpy začali zarastat a ostali mi tam potom jazvy, momentálne si to už samozrejme neholim, kremujem a snažím sa to ako tak dať dokopy. Mne osobne to nevadí nepríde mi to zas také príšerne, ale bojim sa že mi na to niečo povie doktor, bude to nejak riešiť?

Strana
z2
maca1984
12. jan 2025

Normálny gynekológ to riešiť nebude nijak ( myslím nejakými hlúpymi poznámkami )
On už toho videl....

simca115
12. jan 2025

Nič na to nepovie ,gynekológovia sú zvyknutý ozaj na všetko

autor
12. jan 2025

Akože ja mu to kľudne aj nejak vysvetlím že som si to vlastne spôsobila sama 😅len sa hanbím trochu za to

ivik4
12. jan 2025

Tak doktor je fakt posledny kto by sa nad tym pozastavil. A skor by mi to nedalo pri potencionalnom chlapovi, nie pri lekarovi.
No stres

uhrikovci
12. jan 2025

Nvm ako ostatní gynekológovia, ja som od 15tich mala troch. Tento je hádam posledný, ale ani jeden z nich mi prsia nikdy nevyšetroval, vôbec.

autor
12. jan 2025

@uhrikovci ja teda neviem ako to bude prebiehať, ale nie je súčasťou prehliadky aj sono prsníkov alebo že ich vyšetrí prehmatanim?

pluss
12. jan 2025

no ja sa pridávam - v živote mi žiaden gynekológ prsia nevyšetroval, a to som ich už teda navštívila dosť
každopádne lekárom je to jedno, či sa holíš alebo neholíš, je to tvoja preferencia
ale pred partnerom by mi to naozaj vadilo mať na prsiach chlpy...to by som skúsila riešiť či sú hormóny ok a tak..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
januska12323
12. jan 2025

Lekárovi je to jedno.

nerya
12. jan 2025

Mne môj vždycky vyšetroval pohmatom a každý druhý rok ma aj posielal na USG, nikdy nikde žiadne chlpy neriešil 🫣 ani tvoj nebude a ak hej tak maximálne zo zdravotneho hľadiska, ci nemáš s tým nejaké problémy, pripadne pomôcť nájsť nejaké riešenie

autor
12. jan 2025

No ohľadom partnera ten to videl a povedal že si to nejak nevšíma, sú to proste také ruzove fľaky, no ako keď sa hojí jazva. Spomínala som to aj lekárke že mi tie chlpy zhrubli tak mi zobrala krv na štítnu žľazu a bola v norme. Mne by tie chlpy nevadili nie je ich zas tak veľa len oni sa proste zarastu.

mihula
12. jan 2025

@pluss no a mne pri každej prehliadke dr vyšetrila aj prsia

lonely66
Odpoveď bola odstránená
majlo1234
12. jan 2025

Je uplne bezne mat chlpky vsade mozne, aj ja mam na okolo dvorcov aj medzi prsiami. Zvyknem si ich pinzetou vytrhat. Hynekolog neriesi

autor
12. jan 2025

@lonely66 Mám 20, frajera mám skoro rok, styk sme mali v oktobri preto riešim toho gynekológa teraz 🙂

mabenn
12. jan 2025

Ja si nepamatam zeby som na gyneko ukazovala prsia...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dandulla
12. jan 2025

@nerya presne tak aj môj dr. Ako tvoj jeden rok prehmatá a každý druhý rok sono prsníkov mi robí a nikdy neriešil či sa holím alebo nie.

autor
12. jan 2025

Dobre ďakujem, dufam sa bude tvarit že nič neestetické si nevšimol 😅

mimi1988
12. jan 2025

@mabenn mne na každej prehliadke robí aj sono prsníkov.. Asi to ma každý inak🙂

nevenka
12. jan 2025

No ja som uz stara baba, po 40-ke, ale prsia mi ani jeden gynekolog nevysetroval, ja viem, ze sa to ma v ramci preventivky, ale moj sa spolieha asi na to, ze si to kontrolujem pohmatom sama. Len ked som mala hrcku a take zacervenanie, tak ma pre istotu poslal na sono.
Tiez mam ochlpenie okolo bradaviek, celkovo zarastam viac ako ine zeny, mam citlivu kozu. Ja si to okolo bradaviek vytrhavam pinzetou. Manzel je zvyknuty uz, ked je to aj dlhsie, nevadi mu, neriesi.
Gynekologovi to bude podla mna sedecne jedno, videli asu vsetko uz podla mna 🤪

autor
12. jan 2025

Ak sa ešte môžem opýtať 😄 tie čo ste spomínali že vám nekontroluje prsia, nemate potom strach? Ja sa ich snažím kontrolovať sama, ale aj tak mám strach ze by som si prípadnú hrcku nenahmatala

lonely66
Odpoveď bola odstránená
deedol
12. jan 2025

na margo poslednej otazky - keby mi gyn nekontrolovala prsia a neposielala ma na sono, jasne, ze by som mala strach. ma to byt sucast prehliadky a u mojej gyn to aj vzdy je.
co sa tyka jazviciek, neboj, take veci lekari neriesia, oni uz toho videli...

nika3136
12. jan 2025

Inak ak sa hanbis, mozno je fajn nasetrit si na IPL, ja mam fakt tmave huste chlpy, bola som s toho nestastna, IPL som si velmi priala a je to uzasne!!! Nohy, intimne partie, nejake chlpky na bruchu, nad perou... odporucam, zmenilo mi ti zivot. V lete som musela ist do sprchy zakazdym, ked som sa isla prave obliest alebo na kupko, rano som sa oholila a vecer som uz citila pichlave chlpy, teraz si nohy napriklad aj 2t neholim 🥹🥹🥹🥹

domkakvet
12. jan 2025

Urcite to nebude riesit

autor
12. jan 2025

@nika3136 ano ano mám doma lumeu používam ju na nohy a bikini oblasť, máš pravdu je to úplne super, večer som sa oholila a na druhý deň som sa mohla zas lenže keď som sa oholila tak sa mi to cele zapálilo a vyzeralo to hrozne 😄 na bradavky sa to ale bojim použiť 😕

uhrikovci
12. jan 2025

Na sono chodím mimo, lebo on nemá stroj a vyšetrenie nerobil nikdy prehmatanim

ada510
12. jan 2025

Gynekológ ti prsia kontrolovať nebude to ta píše na USG ale teda záleží aké má vybavenie ....ale zmieniť sa môžeš aby spravil sj hormonálny profil ...HAK pomáha

autor
15. jan 2025

Ahojte pardon že z toho robím takú drámu, ale citala som si nejake diskusie aj tu a teda pred samotným vyšetrením u lekára sa ide ešte k sestričke? Co sa tam prosím robí? Idem zajtra a uz teraz mi srdce ide vyskočiť 😅

Strana
z2