Rowatinex a pálenie v močovej rúre
Ahojte chcela by som vedieť koľko kvapky by som mala používať keď už 7 mesiacov mám pálenie v močovej rúre a pichanie.. keby som nepila viac než 3 L čistej vody tak by som mala veľké bolesti.
@viali_21 prosím vás pekne kde vám robili výter z močovej rúry? Kde konkrétne? Pochádzam zo Žiliny žiaden lekár tu mi to nechce spraviť údajne sa to nerobí (prosila som svojho lekára aj na pohotovosti viacerých nakoľko som tam varená pečená pomaly každý mesiac)...moc mám stále čistý ale pálenie neskutočne (moje problémy už trvajú 10 mesiacov). Už neviem za kým by som išla aby mi urobili ster z trubice, nikto to nechce.
@barbora7776 urológ alebo gynekológ robí vytery na pohlavne a iné choroby,mne po vytere bolo len horšie je to veľmi bolestivé. môžeš poslať aj manžela na urologiu na miesto seba, niektoré tu pisali že mali po ureaplazme bolesti. ja konkrétne po atb ciprinol , ktoré mi poškodili nervy. Vie sa o tom malo je to zložka fluórchinolónov poškodenie nervov vyhodí ti rôzne články. Ale dôvodov prečo tá to môže bolieť je veľa . Tak dlho to môžu byt nervy.
@elaa192 gynekológicky som v poriadku 🫣neurologicky keď mi kontrolovali chrbticu tiež bez problémom...pálenie pri močení stále, najhoršie je kým sa spusti moč to je extrémne bolestivé po vymočeni cítiť už len pálenie 🥺moc na urológii čistý, s mužom správame už len s ochranou..bola som aj na cystoskopii myslím si že ster z trubice som vy som zvládla aj keď je bolestivy...lenže n je mi ho kto spraviť...ster gynekológicky je v poriadku 😭už skutočne neviem čo ďalej...
@barbora7776 neurolog kontroluje nervy v chrbtici ale v močovej rure ti nekontroloval a ani nema ako. …je nejaká latka, ktorú vie pichnúť urológ v mieste kde si myslíš že sú nervy poškodené ale môj mi povedal že mi to neodporuca pretože sú potom ešte horšie bolesti, a nič by sa ty nevyriešilo len potvrdilo,že sú to nervy.
Pokial gynekológ, urológ a neurolog nenasli iny dôvod prečo to bolo tak By to mali vyť asi nervy. Ja som brala milgamu N a b-komplex Terézia a tie mi pomohli síce to trvalo hrozné dlho ale zabralo to.
@elaa192 koľko vám to trvalo keď píšete hrozne dlho? Ja už som toľko peňazí vyhodila za kadejaké prípravky, že nejdem radšej ani písať 🥺momentálne skúšam megaenzymy, odporučil mi to gynekológ je to na rovnakej báze ako wobenzym...ešte riešim súkromného urológa uvidím čo povie on...ale keď čítam tie príspevky typu"neverte Slovam že moc je čistý" alebo že moc bol nonstop čistý a potom zistili že je zápal v trubici zo steru močovej trubice...tak sa pýtam prečo po toľkých mesiacoch trápenia nemôžu vyskúšať niečo iné a nebrať len moc do skúmavky na kontrolu...je to hrozne ale lekár si nájde na mňa vždy 5 minút a na pohotovosti dávajú antibiotiká jedny za druhými aj keď je moc údajne "čistý", čo sa samozrejme zistí z kultivácie až keď užívam 3 deň antibiotiká...😭jediné čo mi ešte ostáva skúsiť je rowatinex kvapky, Spasmed a poprípade čo píšete vy milgamu n ...inak už všetko dostupné iné som vyskúšala...je pravda že na pravej obličke mám údajne malé kamienky a poprípade malú cystu ale nikto toto nerieši...sen tam tu obličku cítim...ale ako píšem nikto to nerieši...takže už skutočne neviem....ešte sa mám objednať na MRI...🫣 Endometrióza sa z krvi a sons nepotvrdila a cystoskopia ukázala zúženu močovu trubicu ktoru mi rozširovali a údajne ju znova netreba (mala by byť dostačujúca) ešte jedna vec od tehotenstva sa nemôžem dobre vycikať ostáva mi zostatkový moč v mechúri...ale ani to neriešia ......takže už fakt netuším...
@barbora7776 trvalo to skoro 3 roky. aj mne rozširovali trubicu a to len pretože som mala pocit že sa Neveim vycikat ale reálne som nemala cit v mocovom mechuri.
nevedela som kedy treba ísť na wc ,objem mechura som mala 750ml a norma je 250-350 ml .skoro rok trvalo kým som nabrala cit .urológ mi povedal,že si mam dať časovač a chodiť každé 2 h na wc ,zapísať si objem. Na urologi mi merali rýchlosť mocenia tá bola v poriadku .
Po rowatinexe som zobudila s alergiou a opuchom tvare . Ja som do toho viac 1000€ skúšala som všetko čo mi kto odporučil. Ešte kys hyaluronovou pomáhala na mechúr ale na poškodené nervy nie.
No to čo máte môžu spôsobovať aj nejaké lieky čo beriet .
Mne ani wobenzin ani nič iné nepomohlo. Len milgama n, magnosolv a b komplex Terézia ( iné znaky mi nepomáhali len táto jedna )
@barbora7776 v KE, ja mám diagnostikovanú pudendalnu neuralgiu, diagnostike sa venuje Dr. Vidoman v Trenčíne, pridajte sa do skupiny na FB- ktorá sa zaoberá poškodením nervov v panve a pálením močovej rury a pod. príznakov
@viali_21 U mňa došlo k poškodeniu nervov po antibiotiku Ciprinol na viacerých miestach, pričom najhoršia bolesť bola v oblasti močovej rúry. Išla som do Novej nemocnice v Košiciach, kde mi sestrička na príjme spôsobila ešte väčšie poškodenie. Pri odbere moču tlačila skúmavku dovtedy, kým nezačala tiecť krv. Nemala som cit v mechúri a nevedela som, kedy je plný alebo prázdny, a jej sa asi nechcelo čakať, kým sa znovu naplní. Prišla som tam s bolesťou na úrovni 5, ale odchádzala som s bolesťou 25. Samozrejme, nič nezistili.
Na Slovensku sa neurológia zaoberá prakticky len nervami v chrbtici, akoby inde ani neexistovali. Vraj existuje doktor Dr. Vidoman v Trenčíne, ktorý by sa mohol venovať aj tomuto typu poškodenia, ale v tom čase som o ňom nevedela.
Lekári síce dostali informáciu, že Ciprinol (ako chinolónové antibiotikum) môže poškodiť nervy, ale neberú to vážne. Náhodou som raz pri prepínaní TV natrafila na BBC správy, kde bolo dievča, ktoré po troch tabletkách tohto antibiotika skončilo na vozíku na 9 mesiacov kvôli poškodeným nervom.
V USA a Kanade sa o tom vie a už sa to začína riešiť. Novinárka v hlavných správach tam opísala presne ten istý problém – viaceré poškodené miesta a silné bolesti po užití chinolónových antibiotík. Ale na Slovensku? Kým sa tu lekári začnú týmto problémom zaoberať, bude asi rok 2050…
@elaa192 koľko vám to trvalo keď píšete hrozne dlho? Ja už som toľko peňazí vyhodila za kadejaké prípravky, že nejdem radšej ani písať 🥺momentálne skúšam megaenzymy, odporučil mi to gynekológ je to na rovnakej báze ako wobenzym...ešte riešim súkromného urológa uvidím čo povie on...ale keď čítam tie príspevky typu"neverte Slovam že moc je čistý" alebo že moc bol nonstop čistý a potom zistili že je zápal v trubici zo steru močovej trubice...tak sa pýtam prečo po toľkých mesiacoch trápenia nemôžu vyskúšať niečo iné a nebrať len moc do skúmavky na kontrolu...je to hrozne ale lekár si nájde na mňa vždy 5 minút a na pohotovosti dávajú antibiotiká jedny za druhými aj keď je moc údajne "čistý", čo sa samozrejme zistí z kultivácie až keď užívam 3 deň antibiotiká...😭jediné čo mi ešte ostáva skúsiť je rowatinex kvapky, Spasmed a poprípade čo píšete vy milgamu n ...inak už všetko dostupné iné som vyskúšala...je pravda že na pravej obličke mám údajne malé kamienky a poprípade malú cystu ale nikto toto nerieši...sen tam tu obličku cítim...ale ako píšem nikto to nerieši...takže už skutočne neviem....ešte sa mám objednať na MRI...🫣 Endometrióza sa z krvi a sons nepotvrdila a cystoskopia ukázala zúženu močovu trubicu ktoru mi rozširovali a údajne ju znova netreba (mala by byť dostačujúca) ešte jedna vec od tehotenstva sa nemôžem dobre vycikať ostáva mi zostatkový moč v mechúri...ale ani to neriešia ......takže už fakt netuším...
@barbora7776 pomohlo vam nieco?

@pikuli sedem mesiacov takto sa trapit :/ určite zajdi k obvodnej aby ti moc poslala na kultiváciu a vyskusala by som aspoň monural(je to síce antibiotikum) ale je to prášok ktorý vypijes pred spaním a ak by si aj vracala je rýchlo účinný a ide rýchlo do mechúra mohol by pomôcť zabrat a keďže sa dáva na večer možno ak budeš napapana ho znesies ak sa bojíš skús aspoň petrzlenovu vňať piť alebo bylinkový obchod predávajú tam kvapky a bylinkové tinkturu ,je to nákladné ale takto trpieť taký dlhy čas je to veľký diskomfort.A poradim aj bavlnené klasické nohavičky a prat na 60 tke a nedávať avivaz ale napríklad polku hrnceka octu namiesto avivaze .Je veľa typov ale mne pomáha toto