icon

Rozdiel medzi liekom Utrogestan a Progestanelle

7. aug 2023

Zeny, prosim mate skusenost, ze by vas po vkladani utrogestanu svrbelo zospodu? Je nejaky rozidiel medzi progestanelle a utrogestanom? Chystam sa na KET, a nepaci sa mi tato reakcia. Ked som si davala naposledy pri iui alebo prirodzene progegestanelle - nic mi nebolo. Myslite, ze mozem volat do CAR, ci mi to zmenia za progestenalle? Chystam sa vo stvrtok na vklad ...

gejb
•
7. aug 2023

Liek je ten istý,len iná značka.

zorkahorka
•
7. aug 2023

Ano, mne kvoli tomu menili lieky. Svrbelo ma po vklade

gejb
•
7. aug 2023

@zorkahorka ja som mala presne tento problém z progestanellu... tak neviem či výmena pomôže....skúsiť môže.

autor
•
7. aug 2023

@gejb
@zorkahorka tak volala som do CAR, ze ak mam doma tak skusit progestanelle ale len jednu lebo je to 200 mg (utrogestane je 100 mg - preto som vkladala 2 ks) ak to neprejde, tak asi odkladame vklad. Dufam, ze to len je z utrogestanu (viem, ze toto som mala aj minuly ket, ale neriesila som to moc)...

gejb
•
7. aug 2023

Kvôli svrbeniu? Prečo? Je to nebezpečne?
Ja som to neriesila lebo mi najprv nedošlo ze je to z toho a menila som prášok na pranie aj sprchac. Medzitým vklad a ten vyšiel...

autor
•
7. aug 2023

@gejb tesim sa, ze ti vysiel vklad aj cez to svrbenie. Ja som konecne po dlhej dobe v totalnej pohodicke nestresujem nic, ale ma nahlodava to svrbenie, nie je to prijemne a nechcem riskovat nejaku infekciu.. ale prikladam sa zattial ze je to tym utrosom... vlozila som progestanelle a snad to bude oka 🙂

gejb
•
7. aug 2023

Chápem, treba skúsiť, uvidis ako zareagujes.
Mne to prešlo asi po 2 týždňoch samé...možno si telo zvyklo alebo co, neviem.
A ináč trosku mimo temu ale utros býva aj 200ka. Preto som písala aj ze je to to iste... 🙂
Tak snáď bude už OK 🙂

autor
•
7. aug 2023

@gejb nic nedam ked skusim teraz progestanelle. Dr hovorila, ze su zeny ktore niektory z progesteronov nedavaju, ze treba ho zmenit-ze kazdy moze obsahovat v obale ine zlozky. Ja som mala utros 100 mg 2 x vecer, takze teraz to iste v progestenalle 200. Mame posledne embryo, tak hadam vyjde 😊

autor
•
7. aug 2023

A teraz som nasla toto, tak si moc nepomozem asi 😀 mala so len take svrbenie alebo aj nieco ine, ako palenie?

gejb
•
7. aug 2023

No ako som vyššie písala ze ja som toto mala prave z toho progestanellu...žiadna sranda teda...ale teda bez pálenia. Len svrbenie extrémne....

autor
•
7. aug 2023

@gejb no pekne, tak uvidim ci to neprejde nahodou.. ja som pred 2 rokmi a rokom uzivala progestanelle a nic mi z toho nebolo, tak mozmo ani teraz nebude... uvidime 🙂

zorkahorka
•
7. aug 2023

Mne to po vymene lieku preslo a v car mi povedali, ze sa to stava. Ze telo na ten liek moze takto reagovat. Pripadne di daj canesten, ten je neskodny

autor
•
8. aug 2023

@zorkahorka skusila som zmenit, zatial je to lepsie. Tak snad to bude Ok 🙂

lubka_bat
•
15. nov 2023

Dobry den, prosim, nezostal niekomu Utrogestan alebo Progestanelle? Kupim. Dakujem 🙂

jumperly1
•
8. júl 2024

Dobry den. Neostal niekomu prosim progestanelle?

petruska21
•
8. júl 2024

Ak niekomu ostal Progestanelle, tak by som odkúpila. Ďakujem

timea301196
•
6. mar 2025

Ahojte ak niekto chce progesterón ozvite sa ostali mi tabletky

emmiik
•
28. nov 2025
@timea301196