Rozoberáme nízke hodnoty anti-Müllerian hormónu a tehotenstvo
Ahojte ,rada by som sa poradila.
Nedávno som si dala skontrolovať HP u svojej gynekologicky. Výsledky ma prekvapili,žiaľ negatívne,AMH hladiny mam0.45.
Mám 30 rokov. Minulý rok sa mi po pár mesiacoch snaženia podarilo otehotnieť,ale skončilo to ako anembryola. Druhý krát som otehotnela,ale skončilo to tiež neúspešne hneď na začiatku. Histerokopia nič nezistila ..
Máte prosím skúsenosti? Od doktorky som dostala plán : o 6 mesiacov skontrolovať opäť hladiny a podľa výsledkov sa zariadiť ďalej . Mávam aj často cysty na vaječníkoch. Cyklus mám inak pravidelný. 28 dni. Občas sa objaví spinenie. Jedno dieťatko už máme(3r) ale nie som vnútorne zmierená s tým že by bolo posledné. 💔😢Na druhej strane však nechcem ohroziť rodinu s tým ,ak mám napr nezdravé vajíčka ( keď tehotenstva predtým skončili takto ) že by sa nám nepodarilo splodiť zdravé dieťatko. Som rh negatívna,manžel pozitív. Po pôrode mi pichli včas injekciu. Ak máte skúsenosti, poprípade rady,poteším sa.
Pekný deň

Ahoj, možno by bola fajn konzultacia v CAR.
Ale: Z hodnoty AMH si az tak velku hlavu nerob. Ja som mala prve dieta v 28 ako sa hovori na prvy sup, napriek endometrioze. Potom som ostala s malym sama v 36 som stretla terajsieho manzela. Hned na 1.sup som mala "biochemicke" tehotenstvo. No a potom ked sa nedarilo, sme podstupili vysetrenia a AMH som mala v janurai 2019 0,06...Objednali sme sa do centra...medzi tym som sa tlacila vitaminmi /je tu o tom aj tema - nizke AMH/ ...hlavne D3, lebo vraj jeho nedostatok moze skreslit hladinu AMH. V maji v CAR som mala hodnotu 0,74, povedali mi ze predcasne ovarialne zlyhavanie, dobre ze ma nechceli hned do darovaneho tlaci. Isli sme do druheho CAR - do CR a tam dr povedal: co tam po AMH, pokial mate pravidelne mesicky...Uvidime sa o mesiac ak dovtedy neotehotniete...Vravim si, blazon...no ja som fakt otehotnela...sice to skoncilo na konci 1. trimestra potratom, ale...teraz tu mam zdrave 3 rocne dieta, homemade verziu 😍 My sme podstupili aj stimulaciu v CAR, soft IVF - mozno to trochu organizmus nakoplo, lebo po neuspesnom vklade a cakani na KET som otehotnela prirodzene....Medzi tym sme inak absolvovali aj hematologiu aj imunologiu, tam mi nasli zvysene embryotoxicke enzymi a HIT, na hematologii tiez nieco - brala som potom lieky na riedenie krvi. Takze, hlavu hore, AMH neni konecny verdikt,aj posledne vajco moze byt vitazne 🙂 Este mrazime embryo jedno, super kvality. Ozaj a muz mal tiez zly spermiogram....Daj si porobit aj ine vysetrenia, t.j. napr ta hematologia a imunologia reprodukcna. Tam byva dost casto kamen urazu....