icon

Sauna počas menštruácie. Je to bezpečné?

28. mar 2025

Ahojte. Máme zaplatenú dlhšie saunu pre uzatvorenú spoločnosť. No mne prišla menstruacia. Myslite že môžem ist?

Strana
z2
dobryden
28. mar 2025

Nie

maca1984
28. mar 2025

Nie

sara07
28. mar 2025

su tampony v dm ich maju do bazenou napustené, jedine tak, v saunach sa dakedy rodilo vo finsku, jedine infrasauna môže zosilnit menzes tak tej sa vyhni
niektoré baby využivaju na zmiernenie bolesti a okolo ... saunu pri menzese
ako sa citíš ty hlavne
za mna je horši v saune alkohol

autor
28. mar 2025

@dobryden
@maca1984 prečo prosím?

autor
28. mar 2025

@sara07 do bazénu som ani neplánovala ísť, len hodinka a pól saunovanie

janci27
28. mar 2025

Ja by som urcite nesla. Bola by som v strese, ze sa mi stane "nehoda", pripadne mi zostane zle. Urcite by som sa tam neuvolnila a myslela len na to jedno, ci sa mi nezosilni a nepreteciem a tym padom by som nemala zo sauny pozitok. Ale to je samozrejme individualne, toto je moj pripad, ako by som sa citila ja. Vlastne ani neviem ci je sauna vtedy odporucana, nemam to nastudovane, kedze by som saunu automaticky v tom case neriesila.

maca1984
28. mar 2025

-Už len kvôli hygiene.
-môže sa zvýšiť krvácanie
-môže ti prísť zle, môžeš odpadnúť.
Či pôjdeš, či nie je však na tebe.
Ja by som určite nešla, hlavne v prvé dni.

luccija
28. mar 2025

Nie, som vtedy slabá a unavená a nie ešte saunu

sara07
28. mar 2025

tie tampony su spolahlivé aj v bazene, len ich treba zaviest pred a ihned vybrat
ja si môžem naplanovat teraz aj malého boha aj tak mi to vyjde ako vyjde, takže ja ich mam odskušané aj pri plavaní
aj v saune som bola, pripadne v prve dni by som šla v polovičke vymenit pre istotu , nehodu som nemala zatial vôbec , ja som zvyknuta na sauny nerobilo mi to žiadne problemy

autor
28. mar 2025

@janci27 máme ju súkromne, nikto iný než ja a partner tam nebude

autor
28. mar 2025

@luccija ja som práve cez menštruáciu najviac aktívna, aj sa mi lepšie cvičí v posilňovni

autor
28. mar 2025

@sara07 ďakujem ☺️

sissy27
28. mar 2025

Ak si das tampon / kalisok a nebyva ti zle, tak nevidim problem. Mna osobne menzes neobmedzuje asi v nicom, jedine teda sex tie 3-4 dni nepraktizujem.

autor
28. mar 2025

@sissy27 super ďakujem, na saunu som zvyknutá. Chodievame často

krasneleto
28. mar 2025

a co je ta sauna zo zlata, ze tam musis ist?

autor
28. mar 2025

@krasneleto už je to zaplatené ? A nebola to lacná záležitosť keďže je to len pre nás

dobryden
28. mar 2025

Tak z tej hygienické stranky.co ak tam pretecies?

pl2y
28. mar 2025

Ja by som išla a asi som aj bola..ako píšeš tvoje telo je na to zvyknuté..ja napr nemavam bolestivú a ani silnú menstruacia, takze mna to nikdy nijak v nicom neobmedzovalo..ak si ty s tým psychicky v pohode, tak nevidím dôvod prečo neísť..možno len ísť castejsie na wc pre kontrolu či všetko stále drzi..a uzite si saunu😀

maca1984
28. mar 2025

Tak potom nechápem prečo sa pýtaš.
Saunu poznáš, chodíš tam.
A vlastne všetko čo sme dali proti si odignorovala, poďakovala si len za tie komenty čo boli za..
Bola si rozhodnutá ísť.
Tak choď...

patus_2
28. mar 2025

Ja som bola viackrát a v pohode. V prvy deň nechodím, vtedy sa necítim najlepšie, ale potom si dám kalisok a úplne v pohode aj do bazéna aj do sauny. Myslím, že rovnakú službu urobí aj tampón. Ak cítiš, že ti nieje dobre vyjdes von, napiješ sa, odpočinieš si, samozrejme pri správne dodržanej hygiene nevidím problém.

autor
28. mar 2025

@dobryden nemám vôbec silnú menstuaciu, nikdy som ešte nepretiekla

maca1984
28. mar 2025

Ty hľadáš len to, ako, prečo ísť.
To proti úplne ignoruješ.
Zbytočne si sa teda pýtala, fakt.

jaskolka
28. mar 2025

Ja som viackrát bola aj počas menštruacie v saune, v bazéne,tampón mi nikdy nepretiekol,nebolo mi ani zle.vlastne nikdy mi ani nenapadlo, riešiť to,že keď mám menzes,tak niekam nemôžem ísť,nie je to pre mňa obmedzujúce v ničom(nemám silnu ,ani bolestivú menštruáciu)
Čiže keď sa poznáš,tak normálne choď.

sara07
28. mar 2025

@dobryden a čo tam z čoho pretečie za hodinu a pol,

sissy27
28. mar 2025

@dobryden moj ty boh, s takymto “co ak preteciem” by zeny nechodili do prace a vlastne by nevychadzali z domu 🙈 ved aj v tom saunovom svete je wc, sprcha, moze si ist tampon vymenit, osprchovat sa. Hadam nemenstruuje 1x aby nevedela odhadnut ako casto si potrebuje vymenit tampon.

dobryden
28. mar 2025

@sissy27 ale do sauny kde po tebe sedia ini ludia je to nechutne
A tak j neviem kto ake hygienické navyky ma a kto je aka spindura ale proste do sauny s krajanmi za mna nie,pre mna ani more s krásami nie.

janai1
28. mar 2025

Chodím do sauny aj počas ms a nič. To, že sa niektorým zastaví zrazu život a sedia doma si neviem predstaviť.
Len nechápem túto tému, načo si pýtaš povolenie od cudzích žien na koňovi

janci27
28. mar 2025

@janai1 nie, nikomu sa vtedy zrazu nezastavi zivot a nie, nesedime doma, ako si to ty predstavujes, len akurat zrovna vtedy nejdeme do sauny, to je cele

dankabg
30. mar 2025

Bola som v saune s ms hneď v prvý deň. Mala som silne bolesti a neskutočne sa mi uľavilo. Nepretiekla som ani neznecistila nijako okolie ani som nezačala masívne liat. Za mňa je to v pohode, ale neviem či by som to odporučila. Ja svoje telo poznám, ale iným ženám to môže spôsobiť ťažkosti

sara07
31. mar 2025

@dobryden tak v parnej si predsa lavicu osprchuješ vodou a si v plachte , a vo finskej sedíš ležiš na plachte a pri 80-100 stupnov tam prosím ta čo také zostane ešte ?
na záchodou verejných ? je to potom čo 😂😂 alebo taká rukovat na košiku tam je viac cajrajtu ako si mysliš

Strana
z2