Sexuálne obťažovanie v detstve a dcéra

sashka22
8. jún 2022

Ahojte ženy, rada si čítam čo práve riešite a veru mám teraz dilemu ja. Tie, čo sme si prešli sexuálnym obťažovaním v detstve, mohlo to trvať tak od mojich 8 r. až 11r /dostal 2 roky v nápravnom ústave zato/ ale klamať si nebudeme, nebol to jediný človek čo mňa ci kamaratky v tom veku obťažoval. Napríklad slušneho autobusára nepoznám.... Onedlho mám dcéru v tomto veku no ale keď vidím ako sa ona chová k cudzím ľuďom, je schopná si hocikomu sadnúť na koleno napríklad, alebo sa objíma no až ma striasa... Proste dcéra je taká pritulná, nie a nie jej vysvetliť, že sa to nepatrí, že je to nebezpečné. Už som jej aj pekne hovorila, aj kričala ale stačí,že sa na ňu niekto usmeje a už sa mu ona líška. Zo školy mala prejsť 50 metrov k opatrovateľke a ona si sadne k cudzej žene do auta čo má dorazilo. Ako chránite vy svoje deti? Ja som doposiaľ nenašla spôsob ako jej to zaručene vysvetliť, možno mi dá niektorá z vás tip ako s týmto pracovať, čo ešte skúsiť. Ďakujem.

nwnw
8. jún 2022

@sashka22 poriadne hodiny na ruku s gps a sledovat. To s tym nastupom do auta ma zabilo 🙈🥺.
Nezazila som obtazovanie, ale plne media toho a bojim sa o deti.

sense
8. jún 2022

@sashka22 ja mam chvalabohu dcéru úplne opačnú proti tvojej, moja si ani sladkosť od nikoho nezoberie (odskúšané, dokonca ani od susedy nie) a dúfam ze jej to ešte dlho vydrží.
Ale keď bola menšia tak sme pozerali. A čítali par kniziek na ru tému samozrejme adekvátne veku. A mali aj v škole "prednášku" pri spôsobenú na tu tému.nezijeme na svk.
Okrem toho má aj hodinky s GPS a vie vyslať alarm v prípade núdze a príde sms so súradníc ami. Je jasne ze pri obťažovanie by jej to nepomohlo.

jakoma
8. jún 2022

1., poznam vela slusnych autobusarov
2., aj ja som si nieco zazila a deti nemam, ale obcas rozmyslam, ako by som tomu predisla v ulohe rodica
3., v jednom seriali si 6rocna chcela brat minisuknu a tielko s vystrihom (karnevalova maska) na seba do parku, lebo ze ved je v tom pekna..mama jej pekne vysvetlila, ze v idealnom svete by dievcatka a zeny nosili len pekne veci, ale su na svete aj zli ludia, ktori mozu ublizit takymto zenam a zial kvoli nim sa treba mat aspon trosku na pozore..

amonet
8. jún 2022

pusti jej film v sieti ked nerozumie tebe🤷‍♀️ je aj detska verzia

calmo3
8. jún 2022

@sashka22 pokiaľ je chlap normálny a vidí, že to tej žene robí zle, tak v tom ( to je jedno čom ) nebude pokračovať.

Horšie je keď to je Debil, ale s tým nespravi človek nič, len môže utiecť, alebo prinajhoršom ho nejak spacifikovať.

Zas na druhej strane určite by svet bez žien bol onicom.

A nemyslim si že by vaša dcéra mala byť ako vy.
Chápem, že ste v detstve prežili zlé veci, ale to nič nemení natom že vasa dcéra tie veci prežila tiež.
( Chcem tým povedať to, že vaša dcéra neprežila sexuálne obťažovanie ako vy, tak si to možno tak neuvedomuje)

Každopádne aj keď sa správa ako sa správa, vôbec o to nejde a nemusí zažiť to čo vy.

A ja jej to aj prajem aby nič také v živote nezažila.
A aj vám aby ste našli pokoj a radosť v živote, lebo aj život je len jeden.

Venujte svoj čas spoločne stráveným chvilam s vašou dcérou, užite si život, a jej mladosť, pretože čas ide stále a o chvíľu vám virastie, teraz je možno v puberte a cíti sa byť dospelá alebo len chce robiť tie dospelácke veci, ale to je si myslím normálne v takom veku. ( A asi aj lepšie ako nikdy 😀 ).

Ďalšia vec, normálnim chlapom/ chlapcom vadia ženy, ktoré si akoby myslia že sex je hriech.

( Pokiaľ si našla frajera, alebo aj kamoša, ale ona vie, že je on v pohode, tak nevidím dôvod nato, aby mu nemohla sadat na kolienko, prípadne mali sex. )

To musí vediet ona čo v daní momonent chce, a ako vravím normálny chlapec ju nechá ak to nebude chcieť - no nieže sa s ňou rozíde, ale chápete snáď.

Takže nech je vaša dcéra akákoľvek, je to vaša dcéra a radujte sa s ňou zo života, než riešiť takéto veci.

Jej mladosť vám utečie, tak si nekazte život.

Niesom žena, tak možno som napísal nejaké veci s ktorými nebudete súhlasiť, ale vezmite si z toho niečo.

gleep1
8. jún 2022

A čo jej vravis? Vravis jej take hlúposti ako že jej niekto môže ublížiť,čo ani nevie čo si ma pod tým predstaviť alebo jej vravis pravdu? Vie čo je to sexuálne zneužitie bez akéhokoľvek filtra? Vie čo je to pedofilia bez akéhokoľvek zjemňovania? Treba vravieť pravdu, naozajstnú pravdu. Ako bolo napisane, pusti jej dokument v sieti. Povedz jej čo sa tebe stalo, povedz jej čo to s tebou spravilo. Proste úprimnosť nadovšetko a som si ista že ta pochopí.

@calmo3 Ty si napísal toľko hovadin že to ani možné nie je.že jej dcéra nie je ako ona? Aká je autorka? Napísal si to ako keby ona za to mohla že bola obťažovana. Ďalej, kde autorka písala že nenašla pokoj a že nie je šťastná, ona sa len boli o svoju dcéru a keby si bol ženou tak by si raz dva pochopil prečo.
1/10 dievčat je sexuálne obtazovanych- kam sa nepočíta internet a to, o čom bol dokument ´v sieti”. Zda sa ti to ako malé číslo? Lebo v mojich očiach je obrovské a myslím na to aj ja, čo som nikdy obtazovana nebola.
Ďalej tie bludy ako že chlapcom vadia ženy čo si myslia že sex je hriech? A že ma sadal na kolienko a mat sex s frajerom? Ty si si prečítal o akom veku tu autorka píše? Ona píše o dievčati ktoré ešte nie je v puberte a nerieši tu sex s frajerom ty imbecil.
Normalne sa tu na komentáre nenasieram ale ten tvoj ma strašne nasral aká kopa hovadin.

euka210
8. jún 2022

@sashka22 asi Boh chcel, aby sme mali 3 synov, lebo neviem co by som pri dcere robila. Ale ja im uz od skolky vysvetlujem co druhi nemozu s nimi robit...

zuzanka.zuzu
8. jún 2022

@sashka22 ako stará je dcéra? lebo to je dosť podstatná informácia, podľa toho sa líši aj správanie... a tá poznámka o autobusároch bola maximálne odveci 🙄

kittykat22
8. jún 2022

@sashka22 ak nic nepomaha tak sa mozes uchylit ku klamstvu. Napriklad, ze cudzi ludia kradnu deti do vreca. Ja chapem, ze to je loz ako dvere, ale pokial mas dieta kt. je schopne si sadnut k niekomu do auta, tak by som klamala az sa prasi. Z toho co si napisala je jasne, ze je prilis mala a nejaka realna diskusia je asi k nicomu.

mimka1402
8. jún 2022

@calmo3 Si sa zbláznil?? Veď to je dieťa. To sa nebavíme o dievčati, ktoré si uvedomuje nejaké nebezpečie, naivné.
Ty nemáš šajnu akí sú chlapi. Prepáč, ale z pohľadu ženy, ktorá si prežila všeličo, odmala v chlapskej spoločnosti, takže nemám averziu na chlapov. Ale... Viem ako niektorí nevidia, že žene je niečo nepríjemné. Dokonca to berú ako "výzvu". Tento svet je chorý. Radšej nech dievča je opatrné. Pamätám si ako som mala 12 a chlapi mi na detskom ihrisku dávali nechutne návrhy, bola som dieťa, dospelé črty som nemala aj obliekanim som bola dieťa. Keby som ako autorky dcéra tak nechcem vedieť kde by som skončila... Ak dieťa nemá pud sebazáchovy to je zlé. To nie je, že každý chlap musí byť hajzel. Ale autorka nič zlé nechce. Aj keby sa jej nestalo to čo sa stalo neznamená, že je prehnane ustrachana. Ak nemáš malú dcéru asi to nepochopiš. Vidíš to zo svojej stránky. Veľmi zlej stránky.

sashka22
autor
9. jún 2022

@amonet ďakujem, tú detskú verziu musím vygoogliť, normálnu som videla.
@calmo3 vzala som si to prianie, že nech nič také nezažije, za čo ďakujem a tiež v to dúfam. No ten zvyšok mi nedal, bavíme sa tu o 7 ročnom dieťati a cudzích ľuďoch a nie puberťáčke s frajerom.
@gleep1 asi najčastejšie hovorím, že sa jej nikto nemôže dotýkať tam a tam, a keby sa aj, tak sa mi to nemá báť povedať. Že sme tu nato rodičia, keď ona sa bude niečo báť prezradiť, aby sme to my dospelí vyriešili. Takéto nejaké uistenie chýbalo vtedy mne z rodičovskej strany preto som si s tým nevedela dať rady.
@sense super aká je dcérka. Po tých hodinkách sa poobzerám, lepšie niečo ako nič. Ja som tiež nebola taká kontaktná, keď som bola malá ale dcéra presný opak.
@kittykat22 toto s tým vrecom určite použijem, ďakujem.

zuzinabila
9. jún 2022

@calmo3 chcelo by to zapracovat na emocnej inteligencii,vyznievas dost od veci...

calmo3
9. jún 2022

@sashka22 okej, ospravedlňujem sa za ten zvyšok, ale je to moja chyba, lebo som si to neprečítal poriadne. Myslel som si že sa bavíme o staršom dievčati, ale beriem späť, nemusíte ma tú hneď dobodat 😅.

maribell
9. jún 2022

@gleep1 možno som v tomto staromódna, ale ak som dobre zachytila tak dcéra autorky má 7 rokov. To fakt mám 7 ročnému dieťaťu ako mama vysvetľovať bez okolkov čo je to sexuálne zneužitie, pedofilia bez zjemnovania? Či dokonca pustiť film v sieti? 👀 Ja chápem, že deti treba chrániť, ale takýto rozhovor by som veru nedala. Ani nemyslím, že je taký rozhovor v tomto veku vhodný. To treba primerane veku.

alazala
9. jún 2022

@maribell samozrejme že je to vhodné a práve má na to vek aby to už vedela pochopiť

maribell
9. jún 2022

@alazala samozrejme, rozhovor v tomto veku je na mieste. No podľa mňa určite nie je vhodné hovoriť o sexuálnom zneužívaní bez akéhokoľvek filtra, alebo o pedofilii bez akéhokoľvek zjemňovania.. tobôž nie púšťať dokument v sieti, ktorý je aj vo verzii pre deti odporúčaný až od 12 rokov 👀 ..toto 7 ročné dieťa ťažko pochopí.
Rozhovor áno, ale primerane veku.

karmen118
10. jún 2022

@sashka22 moja má 5 rokov, a presne tohto sa bojíme aj s mužom. Tiež som si zažila obťažovanie ako dieťa, zneužívanie našťastie nie, lebo som vždy mala šťastie a podarilo sa mi z tej situácie dostať. Moja dcéra je rovnako ako tvoja veľmi spoločenská a neuvedomuje si nebezpečenstvo, ku hocikomu kto sa jej zapáči ide, bez toho, aby nám to povedala, či je to dospelý, teeneger alebo dieťa a bez ohľadu na to, aby tušila, či ešte sme na blízku.
A neviem jej to vysvetliť, že toto robiť nesmie, do toho má poruchu porozumenia a reči o to ťažšie je jej to vysvetliť, od 3 rokov to stále s ňou preberám, ale stále si ide svoje ☹. Ona je schopná si aj zobrať sladkosť od cudzieho - tým sa ale našťastie zatiaľ vždy príde pochváliť, tak mám možnosť zareagovať. Ale ak by jej niekto ponúkol ako tvojej nech si sadne k nemu do auta, ruku do ohňa by som za ňu nedala, že by to nespravila 😖.
Nedávno sme boli na prechádzke, šli sme popri parkovisku a tam sedel chlap v naštartovanom aute, okno na strane vodiča mal dole a ona si to kľudne nakráčala priamo k autu a pozdravila ho a išla sa s ním vybavovať a ani netušila, či ešte sme niekde pri nej alebo sme si ani nevšimli, že sa odpojila od nás. Úplne ma zamrazilo vtedy, lebo ak by to bol niekto so zlými úmyslami, stačilo mu otvoriť dvere, šupnúť ju do auta a ujsť nestihli by sme ani dobehnúť k autu!

gleep1
10. jún 2022

@maribell nemusis, môžeš byt naivná a myslieť si ako je to malé dieťa. Sex mu potom predstavia spolužiaci, kde si na mobile všetci spolu pozrú všelijaké gangbangy a iné veci.
Neviem ako ty, ale ja určite nezaspim na vavrínoch a presne v takom veku dcére vysvetlím ako vyzerá normálny sex, prečo na internete nájde to čo tam nájde a aj aké nebezpečenstva na ňu ohľadom sexu striehnu.
Ver mi že dnešné 8 ročne deti videli už úplne všetky rôzne nechutne sexuálne scény. Ti, ktorí majú súrodencov aj v 5 rokoch. Pokojne čakaj do 13-14 kedy sa ti dieťa akurát tak vysmeje že už všetko vie a všetky tvoje reči už budú akurát tak smiešne 🙂

maribell
10. jún 2022

@gleep1 nikde som nenapísala, že budem čakať do 13-14 rokov 🤔 napísala som, že rozhovor je samozrejmý, ale primeraný veku. Neviem, prečo si si z môjho príspevku zobrala, že ja sa s deťmi o tom rozprávať nebudem 🤷. Budem, ale určite nebudem 7 ročnému tvojimi slovami vysvetľovať sexuálne zneužitie bez akéhokoľvek filtra, alebo čo je to pedofilia bez akéhokoľvek zjemňovania.. pod týmto si ja predstavujem rozhovor nepríjemný aj pre dospelého človeka, nie to ešte pre dieťa...možno som to pochopila inak ako si myslela, ale toto je za mňa proste príliš. Namietala som aj na dokument v sieti, ktorý je vo verzii pre deti prístupný od 12 rokov. Ty si radila autorke pustiť ho 7 ročnému dievčatku 🧐.
Samozrejme s deťmi sa treba rozprávať, ale stále sú to deti. A s argumentom, že 8 ročné deti už videli všetko nesúhlasím. Tam už je to žiaľ na rodičoch, aby to ustriehli. Aj v pripade, keď majú staršie dieťa a mladšieho súrodenca 👀.

gleep1
10. jún 2022

@maribell no keď je dieťa v škole tak rodic toho veľa neustriehne ohľadom toho čo sa deje cez prestávky. Ale ako vravím, pokojne buď naivná, ja určite nie som a nebudem 🙂
Bez filtra povedať o sexuálnom zneužití pre mna znamenalo že nepovieš, tak ako sa to zvykne- neber si od cudzích ľudí cukríky ani nič iné, môžu ti ublížiť” a podobne somariny pod ktorými si dieťa vôbec nič nepredstaví. Myslím to tak že dieťaťu naozaj povieš že ho môže SEXUÁLNE zneužiť, čo znamená že ho bude obchytkavat, hladkat alebo chciet od neho aby obchytkavalo dieťa dospeleho. A k tomu vysvetlím prečo, teda vysvetlím sexualitu a vysvetlím že je to choroba, že ti ľudia za to nemôžu ale ona nemôže byt ich obeťou a ako sa zachovať keď sa niečo take stane. Veľa 10 ročným dievčatám čo netušia čo je pedofilia a ako to je choré doslova lichotí keď sa na ne nejaký 40 ročný pozera a snaží sa k ňim dostať- cítia sa príťažlivé a už dospelé- a to som zažila aj so susedkou kedy som bola od nej staršia a jej rodicia jej nič nevysvetlili a vysvetlila som jej ja že si ma dávať naňho pozor že to nie je normalne a je chory a tak isto sa mi to stalo na kúpalisku s cudzím asi 9-10ročným dievčaťom na ktoré tam nechutne pozeral nejaký 30 ročný, plával tam okolo jej, snažil sa jej pod vodou dotknúť. Prišla som za ňou či ho pozná, povedala že nie ale ze je vidno ze sa mu paci.. tak som sla za ním a povedala že keď okamžite neodíde zavolám políciu a ju som poslala nech povie rodicom ze tamtomu mužovi sa “paci” a zaujíma sa o ňu.
Akože prepáč, podľa mna je doslova choré nepovedať malému dievčaťu pravdu. Neviem co pre teba znamená primerane veku, rob si to ako chceš, ale moja dcéra bude vedieť.

calmo3
10. jún 2022

@zuzinabila Emočne som celkom v pohode, len som si to poriadne neprečítal a myslel som si že sa tu bavíme o 16-17 ročnom dievčati.

gleep1
10. jún 2022

@maribell inak ja keď som mala 7 rokov sestra zo školy priniesla DVD ktoré tam kolovalo. Boli tam ženy čo mali sex s koňmi psami , uhorami(normalne ryby si tam pchali a pred ocami to mám doteraz)
Bola tu o podobnom už diskusia, naozaj sa ti nemusí zdať, ale deti sa k tým scénam dostanú. Je smutne ak je rodic naivný a počká na čas kedy to dieťa v dnešnej dobe videlo uz niekoľko desiatok sexuálnych scén.

maribell
10. jún 2022

@gleep1 stále je to žiaľ na rodičoch. Veď tie deti, ktoré to púšťajú v škole majú tiež rodičov. Tí su kde? Prečo majú také malé deti mobil s neobmedzenými dátami a prístupom na všetky stránky? Tí rodičia sa o deti nezaujímajú? Čo robia vo svojom voľnom čase? Aké stránky navštevujú?
Neviem prečo máš stále potrebu tu písať, že je človek naivný, a čaká kým dieťa už všetko vie 🤷... Niekoľkokrát som napísala, že za rozhovor s deťmi som, ale primerane veku. A v 7 rokoch už naozaj nemusíme hovoriť iba o cukríkoch ako si ty písala ale zároveň nebudem dieťaťu púšťať dokument, s ktorým majú problém aj staršie deti.

gleep1
10. jún 2022

@maribell prepáč som dnes rano dosť podráždená a asi vyzniem v príspevkoch dosť pasívne agresívne. Nemá ro nič spoločne s tebou a tvojimi príspevkami, ma to čo robiť s mojou neschopnosťou filtrovať emocie od príspevkov ktoré s timi emóciami nemajú nič spoločne.
Tak, mne príde že je rodic naivný keď si mysli že dieťa vo veku 8 rokov už nevidelo sexuálnu scénu. Možno niekde na dedine, ale v meste s väčším kolektívom podľa mna určite. Takze si myslím že sa detom sa v tom veku dá povedať pravda (a bez filtra som nemyslela že dáš realne kvetnaté nechutne vyklady ale jednoducho že povieš citlivo a áno, primerane veku pravdu)

A áno, aj tie deti čo na to natrafia a úkazu iným majú rodicov čo by sa mali zaujímať a asi to nerobia čo mi je ľúto, ale s tým ja nic nespravím. Ja môžem riešiť len moje deti a informácie krore majú oni… 🤷‍♀️

maribell
10. jún 2022

@gleep1 teraz sa určite zhodneme..s tým súhlasím 👍

julia_12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julia_12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julia_12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz