icon

Sfinkterotómia

ivik31
2. apr 2023

Ahojte,má niekto skúsenosť s touto operáciou?Už dlhšie sa trápim bolesťami kvôli chronickej análnej trhline a lekár mi odporučil už iba operačné riesenie

ivik31
autor
26. apr 2023

Nikto nič?

nikusqa
15. okt 2023

@ivik31 ahooj, ja mam skúsenosti. Bola som operovana, mala som chronicku trhlinu konečníka a robili mi sfinkterotomiu.

ivik31
autor
15. okt 2023

@nikusqa ahoj a ako ti je?

nikusqa
15. okt 2023

@ivik31 po operacii som mala bolesti lebo mi to aj šili, čiže aj pri wcku som krvacala dlho, ale som aj hematologicky pacient, a mam problém so zrazanlivostou, takze ja som vyše mesiaca pri každom wcku krvacala, brala som lieky na krvacanie, pichala som si sama faktory a až potom to začalo pomaly ustupovať ale výsledok stal za to, keď už som potom mohla ísť normálne na wcko tak to bolo nieco skvelé. Ale bohužiaľ po necelom roku a pol sa mi to vracia, takze skončím asi zase na operačke. Ale je to riziková operácia, v zmysle, že ak by dobre nedopadla alebo by sa niečo stalo tak nastane inkontinencia stolice ako dôsledok. Cize veľmi veľmi záleží od operatera aby bol profík, lebo tam ide o milimetre a úplnú presnosť.

ivik31
autor
15. okt 2023

@nikusqa áno viem,aj ja som nakoniec skončila tak,že som musela ísť,to už boli neskutočne bolesti a krvácanie,mne je teraz celkom dobre,krvácanie niekedy ešte je,aj trošku bolesti pri stolici,ale s tým čo to bolo predtým sa to nedá porovnať,aj si dávaš pozor na stravu?Ako je možné,že sa ti to vrátilo?Bože,to je smola,aj si s tým uz niekde bola?

nikusqa
15. okt 2023

@ivik31 hej, na stravu si dávam pozor. Tak mne hovoril docent, ktorý ma operoval, ze môže sa to vrátiť a ja som vždy extra prípad, čiže aj som to tak brala, ze niekedy sa mi to vráti. Riešim to s chirurgom (docentom), on ma už 3x operoval, ešte nejaký čas počkáme ale skonci to zase operáciou len musíme počkať kým to bude v tom "naj" štádiu.

ivik31
autor
15. okt 2023

@nikusqa a bolesti máš?Veď ja som nevládala ani žiť,drž sa teda

nikusqa
15. okt 2023

@ivik31 hej, take silne tlakové bolesti mam, pulz si cítim normálne v konecniku. A s wckom mam strašný problém, nejdem aj 5 dní a potom horko ťažko to ide a krvacam zase.

ivik31
autor
16. okt 2023

@nikusqa ja si dávam na stolicu zajecicku minerálku,to celkom pomáha,aby bola mäkká,no mrzí ma to

nikusqa
16. okt 2023

@ivik31 a kde sa da ta minerálka kúpiť? O tom som ešte nepočula. Ja som proste extra prípad. Mne sa zužuje aj močová rúra a bola som kvôli tomu na 7 operaciach a museli mi ju rozširovať a to neni posledna operacia. Takze aj s týmto konecnikom som vedela, že 1 operáciou sa to natrvalo nevyrieši. A kde ta operovali?

ivik31
autor
16. okt 2023

@nikusqa v Martine som bola,ta minerálka sa dá kúpiť v lekárňach,ich bože tak ty to máš ťažké,skús ešte toto,mne aj slivky sušené pomáhajú namáčame vo vode a potom to zjem a vodu vypijem

nikusqa
16. okt 2023

@ivik31 slivky ja nemôžem, lebo mam histaminovu intoleranciu+aj laktozovu a ďalšie alergie na jedlo, takze som dost obmedzená. Ale tu minerálku vyskúšam, ďakujem za odporúčanie.
Toto všetko je len slabší odvar, dokopy mam 22 operacii za sebou a som na invalidnom dochodku z nevyliecitelnymi diagnozami, takze zdravá nikdy nebudem. Ale som vďačná za každý jeden deň a neberiem nič tragicky, čo ma prísť príde, všetko sa deje z nejakých dôvodov. Tak treba to prijať ako to je lebo inak by to bolo na psychiku.

ivik31
autor
17. okt 2023

@nikusqa tak to ťa obdivujem za prístup,držkaj sa,nech to všetko dobré dopadne

nikusqa
17. okt 2023

@ivik31 ďakujem veľmi pekne ❤️

ivik31
autor
17. okt 2023

@nikusqa daj si tej minerálky na večer ,tak pol deci do čistej vody asi 2 dcl,to vypi,je trochu horká,ale ja ju takto vypijem a ráno bezim

nikusqa
17. okt 2023

@ivik31 to nevadí, že je horká, prežijem. Pokiaľ mi pomoze tak to je hlavne podstatne. A teda účinok ma cca za 8-10 hodín?

ivik31
autor
17. okt 2023

@nikusqa Áno približne tak,dávam si to na noc

petulka2021
18. okt 2023

A sirup na zmäkčenie stolice si neskusala ?

nikusqa
18. okt 2023

@petulka2021 sirup? Neskúšala

petulka2021
18. okt 2023

@nikusqa tak si kúp macrogolum, dulcosoft je veľa prípravkov, pomôže ti to zmakcit stolicu a nebude to dráždiť trhlinu, preto aj väčšinou vznika, pri tvrdej stolici

nikusqa
18. okt 2023

@petulka2021 dakujeeem