Silná a dlhá menštruácia
Dobrý deň,
prosím vás o pomoc. Jedná sa o toto. Som tučná 98kg/163cm, nestravujem sa zdravo to si priznám ALE nejem veľa, vždy som pod kalorickým deficitom aj napriek tomu som tučná. Moja obezita začala náhle keď som pribrala za pol roka cca 20kg, a odvtedy len priberám, beriem že je to moja vina, pretože mám sedavý spôsob života aj prácu, ale neprejedám sa. Ešte keď som nebola takáto tučná tak mi začali problemy s menštruaciou začala byť nepravidelná, užívala som antiku, nejako som to extra neriešila, bola som mladá nezaujímalo ma to tak, skôr mi to vyhovovalo že ju nemávam. Avšak posledné dva tri roky sa to pomaly zhoršuje. Menštruáciu mám cca každé tri mesiace no ale k môjmu problému. Tento rok sa mi k meškajúcej menštruácii pridala aj dlhá menštruácia. Trvala 11 dni, išla som na gyndu, tam mi predpísal noretisteron a objednala som sa na endokrynologiu. Noretisteron som užívala 3 mesiace a ďalšie 3 mesiace sme sa nemohli snažiť o babätko. Na endokrynologii mi po hormonalnom profile povedali že to vyzerá na PCOS (syndróm polycystických vaječníkov), že mi má gynekolog urobiť sono. Tak som sla na gyndu povedal ze to vyzera dobre ale napísal mi diagnozu PCOS s tým ze aj endokrynolog aj gynekolog mi len odporučili schudnuť žiadne lieky ani nič. V lete som mala zase dlhú menštruáciu konkrétne 28 dní vkuse, čakala som že to prejde ale neprešlo takže som až na 28 deň šla zase na gyndu ten ma poslal hneď na kyretáž (po kyretáži nemôžem zase 3 mesiace pokus o dieťa). Pri sone pred kyretážou mi iný gynekolog povedal to iste ze vajecniky vyzerajú byť zdrave (čiže nie ako PCOS), Momentálne som po kyretáži dostala menštruaciu na 28 deň ale zase trvá už 3 týždne vkuse a nechce prestať. Už ma ani nebaví chodiť ku gynekologovi lebo nepredpísal mi žiadne lieky, a odporúčil mi schudnúť. Je tu niekto kto by mi vedel poradiť čo mám robiť, schudnúť a dalej čo, mala som tieto problemy aj ked som bola o moc chudsia a len sa to zhoršuje. ... Momentálne sa na chudnutie necítim, nechce sa mi do toho, mám naročnú prácu a robievam dlho, aj keď chápem že budem musieť to riešiť, ale myslím si že musí existovať aj nejaká liečba. PS na PCOS vraj nie sú tabletky, hormonalnu som odmietla kvôli tomu že chceme s priatelom babatko

@madeline1 cukor je skoro vsade: chlieb, zemiaky,ryza,cestoviny,ovocie,vino,pivo,hlavne dzusy su sacharidove bomby. aj mlieko je sladke,paradajky,hrasok,mrkva. velmi "sladka" je zial aj muka. dokonca aj zakysanka je trochu sladka 🙂 clovek ale jest musi, takze si to musi zratat a obmedzovat sa. tato dieta sa odporuca ako stravovanie aj pre zdravych ludi,lebo je striedma, setrna k organizmu. je to napisane asi v kazdej knihe a v kazdom clanku o diabetickom stravovani. lebo diabetes je civilizacna choroba, dotyka sa obrovskeho mnozstva ludi, ktori sa beznym zivotom dopracuju k diabetu vo vyssom veku. nasa dnesna strava je velmi sacharidova, vela potravin je zbytocne sladsich,lebo sladka chut predava. je to nejaka cukrova pasca. jasne ze vela ludi neochorie,ale postupom casu je chorych viac a viac a coraz mladsich ludi. vytvara sa inzulinova rezistencia, kedy sice telo inzulin tvori,ale bunky su voci nemu hluche. jasne ze zdravy clovek si moze uzivat jedlo s radostou, da si aj cokoladu, kolac, trebars chrumky 😀 telo si s tym poradi. ale u niekoho iba do casu.
asi uz vela mudruhem,presviedcat ta nechcem, mne to takto bolo prezentovane aj u dr, aj mam nacitanych kopec info,lebo clovek musi nieco jest. a v podstate moze jest vsetko. tiez sa uplne vyhybam sladkostiam,zakuskom, nedavam si ani rezance do vyvaru, prilohy minimalne,pecivo je takmer tabu. proste clovek setri sacharidy kde moze a je to blbe aj na svadbach,oslavach,lebo vysvetluj vsetkym, nemozem,som diabetik.takze sampanske iba obliznes, trochu sa najes a hotovo. musim jest pravidelne,ziadne hladovanie.cim viac luekov mas,tym je hlad nebezpecnejsi. takze si musis stravu vyvazit. nebudem ta s tym zatazovat, skor ti prajem pevne zdravie 🙂 lebo to ozaj nie je fraza 🙂