Silná anémia, malá hodnota železa a krviniek
Baby potrebovala by som poradiť, zistili mi silnú anémiu...veď už asi rok chodím ako mátoha...všetky príznaky, dychčivosť, unava..stále spím, točí sa mi hlava, migreny...nakoniec zobrali krv..a železo mi kleslo na hodnotu 3, po mesiaci brania železa..mi hodnota klesla pod 1, červené krvinky mám 81:(( idem vo štvrtok na hematologiu...idú mi robiť nejaké vyšetrenia... ms mávam veľmi silnú, a mávala som ju každých 18-20 dní....takže dosť často, možno aj tým...máte niektorá s tým skúsenosti???? ďakujem.
Ahojte baby.Ja mám tiez taky problem len sa bojim ist lekarovi este keby som vedela co mi presne je ci je to tá anemia alebo nieco so psychikou.Poslednu dobu mi byva tiez velmi zle,unavena stale by som len lezala uzkost,velmi slaba sa citim niekedy na odpadnutie,ale mne sa nechty nestiepia,nemám suchu pokozku a ani vlasy mi nepadaju skor mi zhustli po porode.Ked mi byva velmi zle tak mám suco v ustach a ladove ruky.Podla vas co to moze byt?alebo k toremu lekarovi ist?Dakujem.
@trgypadl neuzivam nic, ani antikoncepciu, to je svinstvo..
no, uz mi je lepsie, sice chrbat ma stale boli, ale tak to je dlhodobo..... to bola hodne psychika ten pocit na hrudi, dnes sa citim uplne super 🙂 chvalabohu, takze bude dobre , asi ma to ťazilo tak psychicky skor...
Inak uz sa mi tusim aj menej toci hlava, uz fakt len obcas.... asi mi pekne stupa ten hemoglobin 🙂
@libad sucho v ustach a ladove ruky moze byt aj anemia,ale nemusi.. moze to byt nedostatok B12 napr., alebo to moze byt len nedokrvovanie koncovych casti, skus uzivat ginko biloba...
Inak ja ficim na ajurvedskych cajoch, super ! mam teraz taky na krvotvorbu ,ale dcera ma stale studene , priam ladove ruky aj nohy, idem jej kupit jeden, co je na to zamerany 🙂 a chcem si kupit aj dalsie, je ichh vela druhov a je to prirodne a skvele ucinky 🙂
A insk pri zapalovom procese sa moze tiez zvyraznit anemia
ahoj ja som mala to isté a poviem Ti ze uz pol rok sa na to liečim najhorsie je ze mi nasadia zelezo acidumfolikum piridoxin kyseli listovú a dalsie vitamíny ako nahle to prestanem brat zle a hodnoty mi klesnu mam to z menstruácie bola som aj na kyretazi vsetko vycistili ale aj tak nepomohlo
@trgypadl Nie,nie som na nic alergicka.
@katrin21 Dakujem.Ladove ruky mám len ked mi je velmi zle.A este som zabudla napisat mne sa to zacalo asi tak pred 2007-2008 priblizne,schudla som 23kg vtedy,chodila som po lekaroch vsetky vysledky v poriadku a potom ma vzdy musel aj otec brat na pohotovost vecer,tam mi pichli nejaku injekciu do zadku a bolo mi dobre,toto sa opakovalo dost casto a potom mi na pohotovosti lakarka vravi ze ak sa to este raz bude opakovat musim ist psychologovi,psychiatrovi tak som pochopila ze su to nervy,ale potom som to uz neriesila neisla som nijakemu doktorovi lebo mi zacinalo byt lepsie,kamaratka mi pomohla 🙂 ja som inc bohuzial taká ze sa neviem nikomu vyrozpravat dusim to v sebe,stresujem 😒 a podla mna aj viem preco to zacalo kvoli byvalemu.
Ked som si nasla uz terajsieho manzela bolo mi super aj ked som bola tehotna aj vtedy az teraz tento rok v lete sa to zacalo zas,ale iba ocas a potom koncom septembra mi museli zavolat aj zachranku,vtedy som si uz myslela ze je koniec.Srdce mi zacalo velmi busit,sucho v ustach ledva som aj pohar z vodou udrzala taka som bola slaba,co vedeli tam ma hned vysetrili doma,dali mi nejaky sprej pod jazyk na tlak,ctg som mala tiez dobre ze to je so stresu,velmi som sa triasla tiez od nervov nie od zimy,ale aj tak ma museli zobrat do nemocnice na vysetrenie tam mi zobrali krv vsetko v poriadku,tak som si predpisala antidepresiva,lebo doma mi tiez dali a zabralo to.A teraz to uz mávam kazdy den nie take vazne ak v septembri len sa citim velmi slaba a ked si dam tie tabletky tak je vsetko super a ja nechcem uzivat lieky.Uz sa chystam doktorovi v januari,ale aj tak sa bojim,neviem ci mám ist najprv svojmu a potom on ma posle inemu,ci?
Ups trosku som sa rozpisala 🙂
@katrin21 neskutocne vela robi psychika,neprijemny tlak na hrudi,trpnutie,budenie srdca a podobne...v predchadzajucich prispevkoch si pisala,ze si sa citila relativne fajn,a az po precitani clankov si sa zacalo moc pozorovat,to tiez nie je dobre.hbg len tak za tyzden nestupne,je to dlhodobejsi proces.a preco si anemiu neriesila uz aj predtym??pises,ze v starsich vysledkoch si mala hodnoty nieco vyse 100.ak by si to riesila v zaciatkoch mohla si tomu predist
@libad vykonavas nejaku pohybovu aktivitu,pripadne pestujes nejaky sport?pises,ze tie ruky mas ladove,ked je velmi zle,to je uplne reakcia,ako ked je telo v nadmernom strese.a ak uzivas antidepresiva,a po tych citis ulavu treba co najskor zajst k psychologovi v pripade odporucania k psychiatrovi.nie je to ziadna hanba
@trgypadl To viem aj ja,aj ked vidi na mne manzel ze ma nieco trapi,zubami,nechtami to chce zo mna vytiahnut,ale nejde to,ja to proste nedokazem, nedokazem sa vyrozpravat neviem preco aj kamaratky tolko krat sa ma uz pytali ze co mi je tak im radsej poviem ze nic aj ked mi neveria.A dakujem ti 🙂
@trgypadl ja neviem, lekarka to neriesila, mna to nenapadlo pozerať, az teraz po rokoch som pozerala vysledky... ved 70% obyvatelstva je anemickeho.. ale tak je rozdiel ma hmg 102,107 a rozdiel 76 ... ze ano...ale tak uvidime,ake budu dalsie testy....
mam kamosku, co absolvovala vsetko mozne, a nic jej nezistili a tiez mava tazku anemiu...
@libad no u teba to bude psychika... skus si kupit knihu SLabikar stastia... prave ju citam, je dobra 🙂
a ano, dobre ti radi aj trgypadl .. treba komunikovat, alebo aspon napis na papier co ta trapi a potom to spaľ, aj to pomaha 🙂
a zasla by som aj za niekym ,kto sa venuje trochu dušiam.. kludne mozes mat na sebe nejaku entitu, co ti odobera energiu, nebola by si prva ani posledna...uplne važne.... alebo nejakeho cloveka , co ti " praje"..... a nedus v sebe veci.... ( aj ked lahko sa mi pise, ja si tiez uvedomujem, ze niektore veci, co ma trapia neviem prehryznut, ale aspon o nich hovorim, snad sa s nimi casom aj zmierim a prijmem ich...oni totiž až vtedy predstanu cloveka trapit)
Niekto tu písal, ze pije zeleny caj.. zeleny caj zabranuje vstrebaniu zalaza a tvorbe cervených krviniek... Ja som kedysi pila tento caj dlhodobo a zelezo mi tak kleslo, ze lekarka sa ma spytala ci zijem.. Ja som normalne zaspavala na poradach, poobede v praci.. bolo mi uplne hrozne.. Aj teraz beriem surbifer..
@laila22 ano, vsetky caje zabranuju vstrebavaniu FE, aj kava... aj mliecne vyrobky...
je pravda, ze aj ja som pijavala vela cierneho caju, doobeda kazdy den v praci namiesto kavy... aj liter a pol... takze aj to mi mohlo zhorsit stav...ale teraz ho uz nepijem.. ani zeleny, ale zase on sa moze pit, len nie s jedlami co obsahuju zelezo, alebo s tabletkou, treba casovy odstup velky...a neprehanat to s mnozstvom,to uz dnes viem...
@katrin21 aj ja som ho pila vo svojej nevedomosti na litre s tym, ze ved je zdravy.. Ja mam s tym tiez dlhodobo problem.. Myslím, ze je to menstruaciou.. Vzdy skoncím na hematologii, teraz mam doma nejake odporucania na vysetrenia.. Ale popravde, neviem kedy tam pojdem.. Ako nahle som zacala uzivat zelezo, je mi lepsie..Cítim príval energie.. Akoby som ozila.
@katrin21 lekarka to neriesila??to akoze fakt super pristup,nepoviem ak by bol hbg 115,ale 102 a 107 tak to je na zamyslenie,a skoncit pri 76 ..mala Ti dat liecbu uz pri tych hodnotach a urobit kontrolne odbery.to je sice pekne,ze 70% je obyvatelstva je anemickeho,ale treba tomu predchadzat

@katrin21 pripadne uzivas nejake lieky??alebo si uzivala v poslednom obdobi??