icon

Silná bolesť vaječníka počas menštruácie

zenazturca
18. mar 2025

Ahojte, chcem sa spýtať ci ste mali podobnú skúsenosť:
V piatok mi mala nabehnúť MS, neprišla. V sobotu som si robila tehu test a vyšiel negatívny.
MS mi nabehla včera (priebeh co sa týka kŕčov žiadne, množstvo krvi 2x viac ako inokedy).
Ale teraz k veci: dnes od rána silné intenzívne bolesti a pichanie v ľavom vaječníku.
Doteraz som to počas MS nezazila. Vždy bol priebeh krátky max 4 dni, od 5.dna špinenie 2 dni.
Je pravda ze polroka sme nemali styk (beriem to ako prestávku). Posledný nechránený bol počas posledných plodných dni.
Mám sa hlásiť k Dr alebo počkať ešte?
Ďakujem za zmysluplné rady

nika_val
18. mar 2025

Intenzita aj príznaky počas menštruacie sa môžu meniť hocikedy. Tiež som mávala niektorú ms úplne v pohode bezbolestnú a niekedy také kŕče že bez tabletky od bolesti som nespravila ani krok (doslova).

Trochu som sa stratila v tom čo píšeš ďalej. Nemali ste pol roka styk ale posledný nechránený styk bol počas posledných plodných dní.
Ako to myslíš?
Posledných plodných dní pred tým pol rokom?
A kam tým tým mieriš ?
Prečo spájaš bolesť pri ms so sexuálnou pauzou.. iba to skús viac vysvetliť prosím

zenazturca
autor
18. mar 2025

@nika_val posledný nechránený bol pred cca 2 týždňami.
Pred ním sme mali pol roka prestávku.

krasneleto
18. mar 2025

@zenazturca to nema ziaden vplyv na bolest vajecnika... ak nie si tehu, co ti potvrdil test, chod k lekarovi s touto bolestou, nemozeme vediet co sa deje v tvojom vnutri

oceanahory
18. mar 2025

@zenazturca Ja som mala 3x takuto bolest a zakazdym to bola cysta 🙄, bud praskla a uz gynekolog videl iba tekutinu po nej alebo raz praskla, ale zakrvacala, ta sa az potom chvalabohu casom vstrebala. Ak su to naozaj intenzivne bolesti, tak to treba ist skontrolovat k lekarovi.

nika_val
18. mar 2025

@zenazturca tak potom tak ako sa píše vyššie tie bolesti nemajú s tým stykom nič
Ja si myslím že to môžu byť bežné menštruačné bolesti ale ak si chceš byť na 100% istá tak zavolaj svojmu gyn nech sa pozrie

maury
19. mar 2025

Smer gynekologička, ak sa nepreukážu obtiažnosti gynekologického pôvodu, tak aj gynekologička vypíše vymenny lístok a odošle chirurgovi. Chirurg spraví sono a ďalšie potrebné vyšetrenia