icon

Silná menštruácia na dovolenke

lili2015
22. jún 2025

Ženy, prisahám, že ma urve. Dovolenku som zajednavala v januári, mala som týždeň rezervu na menštruáciu. Na dovolenku odchádzame 13.7. do 20.7. Termín menštruácie mi vychádza na 17.7., ale keďže mi to celé chodí skôr (v rozmedzí 24-26 dní), môže sa to posunúť. Väčšinou trvá 6-7 dní. Ešte kojím, takže nemôžem ani lieky na posunutie menštruácie. Mám hormonálne problémy, tvorí sa mi príliš hrubá výstelka maternice, asi 2x taká hrubá ako normálne, a preto veľa krvácam. Menštruáciu mám veľmi silnú, tampóny Super si mením tak za 2 hodiny, k tomu musím mať aj menštruačné nohavičky, aby som nepretiekla a niekedy v noci aj tak preteciem 🙈. Lekárka mi na to predpísala jednozložkovu antikoncepciu, ale keďže je kontraindikovana s mojim liekom, tak ju neberiem. Okrem iného, keď som pred 15 rokmi brala antiku, celé zle u nás. Okrem iného zvyknem mať kŕče a tak celkovo mi býva zle. Viete poradiť, čo s tým? Najradšej by som celú dovolenku zrušila, len je už zaplatená.

sella38
22. jún 2025

Tak ale na to nie je rada, pokial nemozes norethisteron. Mozes si kupit ascorutin + vysoke davky Ccka. Na krce mi vedela pomoct nospa. A pi denne caj z rebricka.

janetinka27
22. jún 2025

@lili2015 ahoj, caj z pastierskej kapsicky, ale over si ci ho mozes pri kojeni a svojich liekoch
Rovnako aj vyssie spomenuty rebricek alebo stavikrv vtaci
Ascorutin 2x3 tbl denne, ale mne ascorutin velmi nepomohol, skor ta kapsicka, ta je zazrak, urob si pocas ms caj z 1 polievkovej lyzice, 3x denne zalej pol.lyzicu vriacou vodou, luhuj 10 min a pi, velmi zmierni krvacanie
Ries vystelku, vysoka vystelka nie je sranda, treba riesit pricinu a najma zatial musis uzivat hormony, porad sa so svojou gyn, nech ti zmeni lieky, vysoka sliznica je velke riziko, ak bude tvoja gyn slaba, hladaj inu, ide o tvoje zdravie.to ti hovorim ako zena, co je po nutenom prechode od styridsiatky kvoli vystelke

adri266
22. jún 2025

@lili2015 Kalisok si neskusala?

sella38
Autor odpoveď zmazal
lili2015
autor
22. jún 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 ďakujem. Áno, presne, mám aj krvné zrazeniny, kvôli tej vystelke maternice. Podľa lekárky to prejde, samo sa to ustáli, keď prestanem kojit, ale ak by som aj teraz prestala, tak rýchlo mi to nepomôže 🙈

lili2015
autor
22. jún 2025
@adri266

@lili2015 Kalisok si neskusala?

@adri266 nie, neskúšala, neviem prečo, ale nejak mi to nesedí. Ale možno vyskúšam.

lili2015
autor
22. jún 2025
@janetinka27

@lili2015 ahoj, caj z pastierskej kapsicky, ale over si ci ho mozes pri kojeni a svojich liekoch
Rovnako aj vyssie spomenuty rebricek alebo stavikrv vtaci
Ascorutin 2x3 tbl denne, ale mne ascorutin velmi nepomohol, skor ta kapsicka, ta je zazrak, urob si pocas ms caj z 1 polievkovej lyzice, 3x denne zalej pol.lyzicu vriacou vodou, luhuj 10 min a pi, velmi zmierni krvacanie
Ries vystelku, vysoka vystelka nie je sranda, treba riesit pricinu a najma zatial musis uzivat hormony, porad sa so svojou gyn, nech ti zmeni lieky, vysoka sliznica je velke riziko, ak bude tvoja gyn slaba, hladaj inu, ide o tvoje zdravie.to ti hovorim ako zena, co je po nutenom prechode od styridsiatky kvoli vystelke

@sella38
@janetinka27 ďakujem veľmi pekne. Určite vyskúšam, pozriem či môžem. Minimálne ak mi to pomôže trošku s kŕčmi, budem rada.

labky613
23. jún 2025

Zabaliť vložky/tampóny na silnú ms, menštruačné nohavičky poprípade plavky, ale ak sa nejdete kúpať tak netreba. Keď tak niečo čo vám zmierni bolesti...vy už viete, čo vám môže pomôcť. Ak to nechcete, nedá sa to zrušiť, tak za mňa jedine takto. Veď povedzte partnerovi, že to máte a že možno potrebujete viac oddychu na dovolenke.

lili2015
autor
23. jún 2025
@labky613

Zabaliť vložky/tampóny na silnú ms, menštruačné nohavičky poprípade plavky, ale ak sa nejdete kúpať tak netreba. Keď tak niečo čo vám zmierni bolesti...vy už viete, čo vám môže pomôcť. Ak to nechcete, nedá sa to zrušiť, tak za mňa jedine takto. Veď povedzte partnerovi, že to máte a že možno potrebujete viac oddychu na dovolenke.

@labky613 ďakujem. Zrušiť sa to dá, ale nedá sa presunúť dovolenka ostatným (ideme viac rodín ) ani manželovi. Sme v hoteli hneď pri pláži a máme stravovanie All inclusive, takže nerátam nejaké veľké požiadavky na mňa. To si myslím, že zvládnem.

labky613
23. jún 2025
@lili2015

@labky613 ďakujem. Zrušiť sa to dá, ale nedá sa presunúť dovolenka ostatným (ideme viac rodín ) ani manželovi. Sme v hoteli hneď pri pláži a máme stravovanie All inclusive, takže nerátam nejaké veľké požiadavky na mňa. To si myslím, že zvládnem.

@lili2015 tak si užite dovolenku, veľa šťastia😄

vandica
23. jún 2025

@lili2015 neboj sa, ono to aj tak príde úplne inak ako chceš 🫣 my sme tiež v januári zajednavali. MS som mala dostať 20teho, na dovolenku ideme 24 (zajtra) a krámy nikde 😡😡😡 Pekne by mi to vyšlo, že už by som mala koniec keby sme došli. To určite z tých pred dovolenkových stresov a nervov. Ideme totižto prvýkrát letecky k moru s deckami. Mladší má 17m.
Tak som zvedavá kedy prídu.

lili2015
autor
23. jún 2025
@vandica

@lili2015 neboj sa, ono to aj tak príde úplne inak ako chceš 🫣 my sme tiež v januári zajednavali. MS som mala dostať 20teho, na dovolenku ideme 24 (zajtra) a krámy nikde 😡😡😡 Pekne by mi to vyšlo, že už by som mala koniec keby sme došli. To určite z tých pred dovolenkových stresov a nervov. Ideme totižto prvýkrát letecky k moru s deckami. Mladší má 17m.
Tak som zvedavá kedy prídu.

@vandica tak prajem tiež príjemnú dovolenku, snáď sa ešte posunú.