icon

Silné menštruačné kŕče

28. júl 2023

Caute baby, prosím Vás čo Vám pomáha najúčinnejšie na silne menštruačné kŕče bez lekárskeho predpisu? Poprípade nejaké doplnky stravy bez predpisu ako napriklad čaje alebo nejaké vitamíny? Ďakujem pekne 😇

Strana
z2
zuzizu2
29. júl 2023

Ked nieco od bolesti tak tento liek. Ine pokusy o zlepsenie, o potlacenie bolesti boli pre mna uplne zbytocne 🙂

autor
29. júl 2023

@yoxinka aha chápem

autor
29. júl 2023

@zuzizu2 ďakujem, toto vyskúšam asi ako prvé, tie ‘klasické’ lieky sú nič moc

viky173
30. júl 2023

@autor Valetol uz sam o sebe obsahuje kofein, v pribalovom letaku je k tomu uvedene nasledovne:
"Liek je zložený liek obsahujúci propyfenazón, paracetamol a kofeín. Propyfenazón pôsobí proti bolesti, horúčke a zápalu. Paracetamol pôsobí proti bolesti a znižuje telesnú teplotu. Kofeín zosilňuje protibolestivé účinky obidvoch zložiek, najmä pri bolestiach hlavy, zmierňuje únavu a zvyšuje duševnú aktivitu. Protibolestivý účinok nastupuje asi pol hodiny po užití lieku a pretrváva niekoľko hodín."
Ja to tak v krajnych pripadoch robim, ze si dam Valetol s kavou a fakt mi to pomohlo, neviem teda ako Tebe, ak budes chciet skus a daj vediet. Drzim palce 🙂

zuzizu2
30. aug 2023

No mne trvalo kym som nasla nieco, co mi zaberie, ale toto co som ti poslala to mi ucinkuje hned, aj teraz som mamine kupovala, lebo jej trhali zub, tak mala potom bolesti a zabral jej rychlo 🙂

rozkvet1
30. aug 2023

Vdaka lieku Cetalgen konečne po milión rokoch viem, čo to je nemať bolesť ale že absolutne žiadnu. Dávam si ho ale hneď ako to dostanem a nie až keď sa dostaví bolesť, pre istotu. Panadol, Ibalgin a iné lieky mi nikdy nepomohli ani troška. Ešte keď som nevedela o tomto lieku tak mi pomohol pohyb- keď som vedela že sa to blíži, skúšala som chodiť na prechádzky a jedla som veľa jabĺk, ktoré vraj tiež zmierňuje bolesť. Ale ako vravím, úplnú bolesť mi odstránili az tento liek ktorý som skúsila vďaka radám tu na MK

autor
1. sep 2023

@rozkvet1 ďakujem veľmi, ten pohyb by som mohla zaradiť aj ja, lenže keď dostanem tie kŕče, tak mám absolútnu nechuť sa aj postaviť z postele, tie jablka taktiež vyskúšam.

faustinka87
9. apr 2024

Ahojky 😊
Ja mávam naozaj ukrutné menštruačné bolesti, až sa škriabem po stene. Vyskúšala som už všetky možné aj nemožné lieky od bolesti a ak mi malo z tých všetkých niečo pomôcť, tak jednoznačne PANADOL ULTRA RAPIDE, šumivé tablety, ale POZOR - dvojitá dávka. To je pre mňa ZLATO medzi analgetikami 😁 a nie len na menzes. Mnoho typov bolestí tela vrátane migrény. Odporučila som ho aj iným a nevedia si ho tiež vynachváliť. Je to kombinácia 3 látok paracetamol/kofein/kodein. Ešte za zmienku stoja kvapky Algifen a Aulin, ale pri užívaní nesteroidných protizápalových liekoch by som bola opatrnejšia.
No a po novom to vyzerá tak, že mi neskutočne pomáha ženský čaj Gynastan 3 krát denne v priebehu MS. Ale treba vyskúšať, čo komu najviac pasuje 😊
P. S. Zmena stravy prípadne protizápalová diéta tiež stoja za debatu. Seriózne nad tým premýšľam 😉

zuzizu2
15. apr 2024

@faustinka87 no to je asi tiez ako u koho ze je to dost individualne. mne fakt teda nic ine tak dobre a rychlo nezabralo ako Cetalgen a to obsahuje len paracetamol a ibuprofen. dokonca si nemusim davat ani dvojitu davku. ako moze sa, no myslim ze uz kazdy pozname to svoje telo a prah bolesti. zabral mi nie len na menstruacne bolesti, ale aj na bolest zubu, migrenu, dokonca ked ma pri chripke bolelo cele telo.

endzi83
15. apr 2024

mne zabera alchemilka ale treba uzivat uz tyzden pred menstruaciou

Strana
z2