icon

Skrytý zápal močových ciest

8. júl 2025

Ahojte, je tu niekto kto by mi to vedel objasnit? K lekarkr pojdem az o 9 dni, ale zaujima ma to.
Asi tyzden som mala kazdy druhy den tam dole divne palenie, obcas stipanie pri moceni, ale kratko tak 5-10mun denne.
Potom sa mi zdalo,,ze to zacina divne pachnut, sla som k vseobecnej, lebo urinal akut nepomohol., ta mi zobrala moc na lakmusovy papierik,ze je ok, vzala crp 0. Zapal nemam, vraj ked to neprejde, mam ist ku gyn. Presli 4 dni, sla som, vytery ok az na zmenu flory. Divne nepravidelne prejavy tam dole pokracovaki, sla som ku vseob. Zas lakmusovy, moc ok. Ze mi nema co byt. Zaplatila som si urologa ako samoplatca, poslal moc na kultivaciu a potvrdil sa zapal mocakov, preto sa pytam, ako je mo,ne ze nic sa predtym v moci nenaslo a ani crp nebolo pri zapale zvysene?

anos18
8. júl 2025

@anonym_autor pri poslednom zápale som to tiež tak mala, ani bielkoviny, ani krv v moči,ale kultivacia bola e coli

autor
8. júl 2025

@anonym_autor a este domam,ze som pytala vseobecnu ci moze poslať moc na kultivaciu,ze netreba,lebo ked je podpa papierika moc cisty, a nemám zvysene crp ze tam infekcia nie je. Tak ako to je teraz?

autor
8. júl 2025
@anos18

@anonym_autor pri poslednom zápale som to tiež tak mala, ani bielkoviny, ani krv v moči,ale kultivacia bola e coli

@anos18 a co ti prosim ta pomohlo nakoniec? Co ti nasadili?

anos18
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mne urobili kultiváciu a citlivosť na antibiotiká a podľa toho mi nasadil penlac

autor
8. júl 2025
@anos18

@anonym_autor mne urobili kultiváciu a citlivosť na antibiotiká a podľa toho mi nasadil penlac

@anos18 mne to teraz tiez takto spravili, nasadili macmiror

anos18
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v apríli som mala tiež zápal,ale bola som na pohotovosti, tam mi dali Ciphin, povedala,že dobre zaberá, no teraz, keď mi robili citlivosť na ATB, tak Ciphin vyšiel rezistent., zato mi to ani nepomohlo. Ale aj teraz sa necítim celkom ok, ale ja mám dlhodobé problémy, imunologička mi poslala moč na výrobu autovakciny, dúfam,že sa to podarí, ešte mi nevolali. Kúpila som si aj vitálne huby, beriem probiotiká, blokurimu....

anos18
8. júl 2025
@anonym_autor

@anos18 mne to teraz tiez takto spravili, nasadili macmiror

@anonym_autor aj keď je to ecoli, každý ju má citlivú na iné ATB, treba urobiť aj citlivosť na ATB.

nina004
8. júl 2025

Moja skúsenosť pred asi troma rokmi. Tri mesiace som každý mesiac mala deň - dva vysoké horúčky, odpadla som ,mierna bolesť brucha. Každý mesiac u dr testy na všetko možné vrátane moču. Po troch mesiacoch som skončila na pohotovosti s obličkovým kameňom,kde zistili e-coli a zápal obličky (predpoklad ,že nebol liečený zápal močáku). Moc na kultiváciu neposielali lebo na ambulancii bol vždy ok,nemala som ani bolesti pri močení. Tak asi sa to stáva ,že sa na tieto zapáli hneď nepríde. Minulý mesiac tiež zápal močáku a tam už papierik svietil všetkými farbami hneď. 🤷

autor
8. júl 2025
@anos18

@anonym_autor v apríli som mala tiež zápal,ale bola som na pohotovosti, tam mi dali Ciphin, povedala,že dobre zaberá, no teraz, keď mi robili citlivosť na ATB, tak Ciphin vyšiel rezistent., zato mi to ani nepomohlo. Ale aj teraz sa necítim celkom ok, ale ja mám dlhodobé problémy, imunologička mi poslala moč na výrobu autovakciny, dúfam,že sa to podarí, ešte mi nevolali. Kúpila som si aj vitálne huby, beriem probiotiká, blokurimu....

@anos18 axh tak to ma mrzi ze sa s tym tak trapis, snad ti ta autovakcina pomoze.

autor
8. júl 2025
@anos18

@anonym_autor aj keď je to ecoli, každý ju má citlivú na iné ATB, treba urobiť aj citlivosť na ATB.

@anos18 urobili aj citlivost, preto mi nasadili toto.

taktotedanie
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a este domam,ze som pytala vseobecnu ci moze poslať moc na kultivaciu,ze netreba,lebo ked je podpa papierika moc cisty, a nemám zvysene crp ze tam infekcia nie je. Tak ako to je teraz?

@anonym_autor nemusel sa prejavit este a samozrejme lakmusovy papierik je orientacne vysetrenie a nelieci sa papierik ale pacient pokial si tam dosla s potiazami ake si opisala automaticky mal ist moc na dalsie vysetrenie a ziadny papierik!

autor
8. júl 2025
@nina004

Moja skúsenosť pred asi troma rokmi. Tri mesiace som každý mesiac mala deň - dva vysoké horúčky, odpadla som ,mierna bolesť brucha. Každý mesiac u dr testy na všetko možné vrátane moču. Po troch mesiacoch som skončila na pohotovosti s obličkovým kameňom,kde zistili e-coli a zápal obličky (predpoklad ,že nebol liečený zápal močáku). Moc na kultiváciu neposielali lebo na ambulancii bol vždy ok,nemala som ani bolesti pri močení. Tak asi sa to stáva ,že sa na tieto zapáli hneď nepríde. Minulý mesiac tiež zápal močáku a tam už papierik svietil všetkými farbami hneď. 🤷

@nina004 och,tak to je strašné,dufam,,ze sa mas lepšie

autor
8. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor nemusel sa prejavit este a samozrejme lakmusovy papierik je orientacne vysetrenie a nelieci sa papierik ale pacient pokial si tam dosla s potiazami ake si opisala automaticky mal ist moc na dalsie vysetrenie a ziadny papierik!

@taktotedanie no vsak nieco mi hovor. Ja som si toez myslela,ze to pošlú na kultivaciu, len rozumies,ja nechcem lekarovi hovoriť, čo ma robit,ved od toho tam je predsa on,nie ja.

taktotedanie
8. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie no vsak nieco mi hovor. Ja som si toez myslela,ze to pošlú na kultivaciu, len rozumies,ja nechcem lekarovi hovoriť, čo ma robit,ved od toho tam je predsa on,nie ja.

@anonym_autor 🤷🏻‍♀️ riesi a lieci sa pacient

autor
8. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor 🤷🏻‍♀️ riesi a lieci sa pacient

@taktotedanie ale vsak ja som sa pytala ci to pošle na kultivaciu , krd mam take prejavy a ona,zw netreba,ze moc cisty, ja som nemala co viac spravit..mala som si to sama poslat do labaku?:D preto ten sukromny urolog.