icon

Skúsenosti s biopsiou prsníka Birads4a

nati333
12. feb 2026

Ahojte mate niekto skusenost? Idem na biopsiu je to bolestive...co mozem ocakavat...vdaka za kazdu odpoved

caramellka
•
12. feb 2026

Absolvovala som to v decembri. Tiež som mala Birads 4a. Biopsia nebola bolestivá, lokálne mi to "umŕtvili", robili to pod sonom a mne vzali 7 vzoriek. potom mi to prelepili nejakou kompresnou náplasťou, tú som mala mať 24 hod. a na ňu mi ešte dali ďalšiu, opakovane použiteľnú náplasť s chladivým vankúšikom.

nati333
autor
•
12. feb 2026
@caramellka

Absolvovala som to v decembri. Tiež som mala Birads 4a. Biopsia nebola bolestivá, lokálne mi to "umŕtvili", robili to pod sonom a mne vzali 7 vzoriek. potom mi to prelepili nejakou kompresnou náplasťou, tú som mala mať 24 hod. a na ňu mi ešte dali ďalšiu, opakovane použiteľnú náplasť s chladivým vankúšikom.

@caramellka ako dlho si cakala na vysledky?

caramellka
•
12. feb 2026
@nati333

@caramellka ako dlho si cakala na vysledky?

@nati333 Mali byť do 10 dní, reálne to bolo tuším 14. (V nemocnici v MT.)

nati333
autor
•
12. feb 2026
@caramellka

@nati333 Mali byť do 10 dní, reálne to bolo tuším 14. (V nemocnici v MT.)

@caramellka dakujem...ak sa mozem opytat aky si mala vysledok? Ja sa velmi bojim

caramellka
•
12. feb 2026

Ja som mala fibroadenóm, ale lekárovi v nemocnici na sone sa to ajtak nepozdávalo, takže ešte pred Vianocami mi to aj operovali.
Ja som mala tiež z toho stres, to je normálna reakcia, dokonca som potom na histológiu po operácii čakala až 5 týždňov, ale bolo to našťastie o.k..
Držím palce, viem, že je to ťažké, ale skús sa naladiť pozitívne, verím, že všetko dobre dopadne.

nati333
autor
•
12. feb 2026
@caramellka

Ja som mala fibroadenóm, ale lekárovi v nemocnici na sone sa to ajtak nepozdávalo, takže ešte pred Vianocami mi to aj operovali.
Ja som mala tiež z toho stres, to je normálna reakcia, dokonca som potom na histológiu po operácii čakala až 5 týždňov, ale bolo to našťastie o.k..
Držím palce, viem, že je to ťažké, ale skús sa naladiť pozitívne, verím, že všetko dobre dopadne.

@caramellka dakujem

mayami
•
12. feb 2026

@nati333 mala som biopsiu, mne neumŕtvovali a dalo sa to zniesť aj keď sa mi v tom dr. dosť vŕtal, tiež mám fibrák.

nati333
autor
•
12. feb 2026
@mayami

@nati333 mala som biopsiu, mne neumŕtvovali a dalo sa to zniesť aj keď sa mi v tom dr. dosť vŕtal, tiež mám fibrák.

@mayami dufam ze mne to umrtvia...mala si tiez birads4a?

caramellka
•
12. feb 2026
@nati333

@caramellka dakujem

@nati333 Ešte upresním, že mne najprv skúsili ihlou, či sa ten útvar nedá odsať a teda či to nie je cysta, aj keď bolo na 90 % jasné, že nie. Následne mi robili odbery tkaniva bioptickým delom. Vraj bežne odoberajú 4-5 vzoriek, mne vzali 7. Ale všetko mi už vopred vysvetlil lekár, ktorý ma na biopsiu objednal a rovnako aj lekárka, ktorá mi robila biopsiu bola fajn, všetko čo bude robiť vysvetlila a mohla som sa pýtať, ak som niečo potrebovala vedieť

nati333
autor
•
12. feb 2026
@caramellka

@nati333 Ešte upresním, že mne najprv skúsili ihlou, či sa ten útvar nedá odsať a teda či to nie je cysta, aj keď bolo na 90 % jasné, že nie. Následne mi robili odbery tkaniva bioptickým delom. Vraj bežne odoberajú 4-5 vzoriek, mne vzali 7. Ale všetko mi už vopred vysvetlil lekár, ktorý ma na biopsiu objednal a rovnako aj lekárka, ktorá mi robila biopsiu bola fajn, všetko čo bude robiť vysvetlila a mohla som sa pýtať, ak som niečo potrebovala vedieť

@caramellka mne povedali ze sa bude robit ihlou

caramellka
•
12. feb 2026
@nati333

@caramellka mne povedali ze sa bude robit ihlou

@nati333 Tak uvidíš... Ja som to mala trochu hlbšie, nebolo to hmatné. A tak mi najprv urobili asi 1cm dlhý rez a cez ten pod sonom z druhej strany robili odbery bioptickým delom. Ale z nemocnice som po biopsii išla normálne ešte do práce, dala som si 1 panadol a normálne som fungovala. Na druhý deň sme mali z práce firemný deň - turistiku a nemala som problém. Takže nič také hrozné to nie je. Drž sa.

mayami
•
12. feb 2026
@nati333

@mayami dufam ze mne to umrtvia...mala si tiez birads4a?

@nati333 už si nepamätám, bolo to dávno, ale nemáš sa čoho báť

maria123
•
Autor odpoveď zmazal
•
nati333
autor
•
13. feb 2026
@maria123
Odpoveď bola zmazaná

@maria123 stvrty stupen myslis 4 stadium?

maria123
•
13. feb 2026
@nati333

@maria123 stvrty stupen myslis 4 stadium?

@nati333 asi som sa zle vyjadrila, áno bolo písané birads4 a tak to aj ostalo

nati333
autor
•
13. feb 2026
@maria123

@nati333 asi som sa zle vyjadrila, áno bolo písané birads4 a tak to aj ostalo

@maria123 aky si mala podtyp birads4a alebo ine? Aky velky nador a co potom nasledovalo ak sa smiem opytat..dakujem

maria123
•
Autor odpoveď zmazal
•
nati333
autor
•
14. feb 2026
@maria123
Odpoveď bola zmazaná

@maria123 ano chapem u teba zly vysledok, ale birads4 ma tri podskupiny a b c nenapisala si ktory si mala