icon

Skúsenosti s chirurgickým odstránením panenskej blany

vik1n4
8. jan 2025

Ahojte žienky mam na vas taku otazku ci niektorá z vas bola na chirurgickom odstránení panenskej blany..prvy pohlavný styk som mala pred 5 rokmi a musim vam povedat ze vsetko to boli neskutočne muky..sama som si nejako diagnostikovala ze mam prepazenu panenskú podla fortiek blan na nete.. mam blanu ktorá je uz pretrhnuta ale stale vidim ako mi tam vlastne trcia kúsky z nej a otvor mam velmi maly vdaka ktorému sa nemoze do mna partner na prvy raz dostať ale musime to skúšať a samozrejme k tomu patrí bolesť a pocit trápnosti a hanbi..uz mam toho dost a dočítala som sa o chirurgickom odstránený..rozhodla som sa ze sa pojdem informovať gynekológa ohľadom toho ci dokáže tuto moju diagnózu potvrdit ale tak chcem sa vas spytat ci ste niektorá bola na tomto odstránený popripadne ci vam zákrok preplatila poistovna alebo úhrada bola na vas lebo ako citam tie ceny su nehorázne, moc dakujem za odpoved

vanilkovazmrzka
8. jan 2025

Panenska blana je mytus.

vevesh
8. jan 2025

@vik1n4 znama bola, platila jej to poistovna. Jednoducho nech robili, co robili, nevedel do nej partner poriadne vniknut. U nej to bolo podla lekara aj vekom- prvy sex mala ako 35rocna. A bola to poldnova chirurgia s celkovou anestezou.

tanyan
8. jan 2025

Raz počas mojej hospitalizácie som stretla mladú babu, ktorá mala problémy aj pri menštruácii, lebo jej neodtekala dostatočne krv a mala od lekára indikovaný zo zdravotných dôvodov zákrok na odstránenie / úpravu. Počula som ako jej lekár po zákroku odporúčal "a teraz už len veselo používať." 😀
Ak máš problém, navštív lekára a prípadne môžeš ísť aj k ďalšiemu na konzultáciu. Nie je dôvod trpieť, ak ti môžu pomôcť.

ankare
8. jan 2025

@tanyan somár doktor 😅🤣🤣🤣

ina2405
9. jan 2025

@vanilkovazmrzka tak ten mýtus ma teda dosť bolel 😆

jamimo
9. jan 2025

@vik1n4 kamarátka bola vo veku 39 rokov. Prvý pohlavný styk vo veku 39 rokov - po sobáši. Veľmi bolestivé, na základe toho šla. Preplatila to poisťovňa, ale bolo to už dávnejšie.

maickamf
9. jan 2025

@vik1n4 prvy pohlavny styk pred 5timi rokmi, takze usudzujem, ze pravidelne navatevujes gynekologicku.
Treba sa tam poradit, pozna tvoj zdr.stav.
Co ti tu poradia na MK?

maja22
9. jan 2025

@vanilkovazmrzka pobavila si 😂

danica2711
9. jan 2025

@ankare prečo somár?

tanyan
9. jan 2025

@ankare Áno, on má taký zvláštny humor aj spôsob komunikácie. 😂

vik1n4
autor
9. jan 2025

@maickamf chodim pravidelne na preventívky ale nikdy som s gyn. neriešila tento problem..vzdy som si myslela ze som len zle uvoľnená alebo proste psychika

vik1n4
autor
9. jan 2025

@vevesh ja sa len bojim toho ze ked ju uz mam pretrhnutú budu to brat tak ze tu nieje nic na riešenie a povie mi ze po pôrode sa to zlepší

vik1n4
autor
9. jan 2025

@tanyan ak sa mi to podarí vybavit dufam ze aj mne nieco taketo povie🤣

maickamf
9. jan 2025

@vik1n4 preto treba najprv rozhovor s lekarom, aku navrhne liecbu, co poradi... Potom by som sa prip.obratila na MK poradit sa ohladom kliniky, kde dat zakrok spravit.

misanthropicdann
9. jan 2025

@vanilkovazmrzka toto by som si rad nechal vysvetliť 😀
Prečo je to mýtus?

1sally12
9. jan 2025

@vik1n4 môžem da spýtať - gyn.prehliadky zvladaš dobre? Tam nie je bolesť?

vik1n4
autor
9. jan 2025

@1sally12 tam bolesť necitim ale to sa samozrejme neda porovnať

1sally12
9. jan 2025

@vik1n4 hm, lebo ja nedávam ani tie prehliadky 😕 asi to bude psychického rázu

vik1n4
autor
10. jan 2025

@1sally12 ja mam moc dobrého gynekológa pri ktorom sa viem uvoľniť vzdy dokáže odľahčiť situáciu

mantilka
10. jan 2025

A robí ti aj ultrazvuk zvnútra pri preventívke ? Lebo keď toto zvládaš, tak to asi nebude panenská blana.

dominikac321
11. jan 2025

@vevesh vekom je pevnejsia ci ako? 😂

valikasikulova
11. jan 2025

@vanilkovazmrzka tiež nechápem ci to ma byt žart od teba , či čo si teraz o tebe myslieť ak to myslíš vážne 😯

dominikac321
11. jan 2025

@valikasikulova ma aj nema pravdu

vevesh
11. jan 2025

@dominikac321 co som pochopila, tak ano, bola zhrubnuta vekom a tazko sa cez to slo🤷‍♀️

valikasikulova
11. jan 2025

@dominikac321 tak vysvetli bližšie, ja som cely život v tom ze panenská blana je normálny fyzicky jav každej ženy (pokiaľ sa nestane nejaká abnormalita ze sa nevyvinie alebo niečo podobne) ale nie ze 100% žien na planéte nemá panensku blanu....dakujem za vysvetlenie poprípade adekvátny link, ja hľadať nejdem ale tvoje tvrdenia by ma zaujímali ako obhájis

alabama0011
11. jan 2025

@vik1n4 ahoj, ja som to absolvovala v mojich 20. Tak ako pises, boli to muky, gynekologicka sa len pousmiala a povedala, dajte si sampanske.. dala som si, aj cele, nepomohlo. Sla som inej doktorke, ta ma hned odporucila na tento chirurgicky zakrok a pomohlo. Poistovna preplacala vtedy.

marsmykkok
12. jan 2025

@vevesh podľa mňa každá žena má inú hrúbku, niektoré majú šťastie a majú takú tenkú, že netreba ani sex a pretrhne sa im napríklad pri zavádzaní tamponu... A niektoré majú veľmi hrubú a nejde to ani pri sexe pretrhnúť. Ja som síce na zákroku nebola, ale mala som s týmto problém a ked som bola ako dieťa na prehliadke v 12tich rokoch už vtedy mi povedal lekár, že mám blanu veľmi hrubú, že možno to nepôjde raz a bude treba operáciu. Len asi treba nájsť lekára, čo sa mu to bude chcieť riešiť ak to naozaj nejde aj po x pokusoch a nezľahčí to, že nech si dá pohár vína predtým.

vevesh
12. jan 2025

@marsmykkok ktovie, ta zena isla prvy krat na gyndu az v 35 po vydaji s tymto problemom. Viem si to predstavit, ze to mala uz takto od narodenia a nie som gynekolog, aby som vedela ci je -nie je take nieco mozne a frekventovane, ze zena sa uz s tym takto narodi a nejde to....😀

kinus
12. jan 2025

@vik1n4 ale je to tak, po porode sa to zlepsi.

vik1n4
autor
18. jan 2025

@alabama0011 presne to je aj moj prípad aj ked to chcem alkohol zlahcit nejde to..pojdem sa informovať ze co a ako a hadam mi nejako pomôžu..