Skúsenosti s chirurgickým odstránením panenskej blany
Ahojte žienky mam na vas taku otazku ci niektorá z vas bola na chirurgickom odstránení panenskej blany..prvy pohlavný styk som mala pred 5 rokmi a musim vam povedat ze vsetko to boli neskutočne muky..sama som si nejako diagnostikovala ze mam prepazenu panenskú podla fortiek blan na nete.. mam blanu ktorá je uz pretrhnuta ale stale vidim ako mi tam vlastne trcia kúsky z nej a otvor mam velmi maly vdaka ktorému sa nemoze do mna partner na prvy raz dostať ale musime to skúšať a samozrejme k tomu patrí bolesť a pocit trápnosti a hanbi..uz mam toho dost a dočítala som sa o chirurgickom odstránený..rozhodla som sa ze sa pojdem informovať gynekológa ohľadom toho ci dokáže tuto moju diagnózu potvrdit ale tak chcem sa vas spytat ci ste niektorá bola na tomto odstránený popripadne ci vam zákrok preplatila poistovna alebo úhrada bola na vas lebo ako citam tie ceny su nehorázne, moc dakujem za odpoved
Raz počas mojej hospitalizácie som stretla mladú babu, ktorá mala problémy aj pri menštruácii, lebo jej neodtekala dostatočne krv a mala od lekára indikovaný zo zdravotných dôvodov zákrok na odstránenie / úpravu. Počula som ako jej lekár po zákroku odporúčal "a teraz už len veselo používať." 😀
Ak máš problém, navštív lekára a prípadne môžeš ísť aj k ďalšiemu na konzultáciu. Nie je dôvod trpieť, ak ti môžu pomôcť.
@vanilkovazmrzka tak ten mýtus ma teda dosť bolel 😆
@vanilkovazmrzka pobavila si 😂
@ankare prečo somár?
@vanilkovazmrzka toto by som si rad nechal vysvetliť 😀
Prečo je to mýtus?
A robí ti aj ultrazvuk zvnútra pri preventívke ? Lebo keď toto zvládaš, tak to asi nebude panenská blana.
@vevesh vekom je pevnejsia ci ako? 😂
@vanilkovazmrzka tiež nechápem ci to ma byt žart od teba , či čo si teraz o tebe myslieť ak to myslíš vážne 😯
@valikasikulova ma aj nema pravdu
@dominikac321 co som pochopila, tak ano, bola zhrubnuta vekom a tazko sa cez to slo🤷♀️
@dominikac321 tak vysvetli bližšie, ja som cely život v tom ze panenská blana je normálny fyzicky jav každej ženy (pokiaľ sa nestane nejaká abnormalita ze sa nevyvinie alebo niečo podobne) ale nie ze 100% žien na planéte nemá panensku blanu....dakujem za vysvetlenie poprípade adekvátny link, ja hľadať nejdem ale tvoje tvrdenia by ma zaujímali ako obhájis
@vik1n4 ahoj, ja som to absolvovala v mojich 20. Tak ako pises, boli to muky, gynekologicka sa len pousmiala a povedala, dajte si sampanske.. dala som si, aj cele, nepomohlo. Sla som inej doktorke, ta ma hned odporucila na tento chirurgicky zakrok a pomohlo. Poistovna preplacala vtedy.
@vevesh podľa mňa každá žena má inú hrúbku, niektoré majú šťastie a majú takú tenkú, že netreba ani sex a pretrhne sa im napríklad pri zavádzaní tamponu... A niektoré majú veľmi hrubú a nejde to ani pri sexe pretrhnúť. Ja som síce na zákroku nebola, ale mala som s týmto problém a ked som bola ako dieťa na prehliadke v 12tich rokoch už vtedy mi povedal lekár, že mám blanu veľmi hrubú, že možno to nepôjde raz a bude treba operáciu. Len asi treba nájsť lekára, čo sa mu to bude chcieť riešiť ak to naozaj nejde aj po x pokusoch a nezľahčí to, že nech si dá pohár vína predtým.
@marsmykkok ktovie, ta zena isla prvy krat na gyndu az v 35 po vydaji s tymto problemom. Viem si to predstavit, ze to mala uz takto od narodenia a nie som gynekolog, aby som vedela ci je -nie je take nieco mozne a frekventovane, ze zena sa uz s tym takto narodi a nejde to....😀
@alabama0011 presne to je aj moj prípad aj ked to chcem alkohol zlahcit nejde to..pojdem sa informovať ze co a ako a hadam mi nejako pomôžu..

Panenska blana je mytus.