icon

Skúsenosti s HPV očkovaním - výhody a vedľajšie účinky

20. feb 2025

Ahojte, prosím nemá tu nejaká žena skúsenosť s očkovaním proti HPV? Zaujímalo by ma či sú po očkovaní nejaké nežiadúce účinky a či to naozaj pomáha zabrániť vírusu aby vás napadol. Ja mám skúsenosti s HPV a bolo mi to odporučené, že aby som sa s tým opätovne nestretla, mala by som sa dať zaočkovať, avšak stále váham. Za každú jednu odpoveď ďakujem.

veronika_sk000
20. feb 2025

ja som sa dala zaockovat, bolelo ma len miesto vpichu, inak nic...ja mam rizikovy typ hpv, po ockovani sa zlepsil nalez a dokonca vysledky z lbc cytologie vychadzaju opakovane ako negativne na hpv, takze ja nemozme povedat vobec nic zle, podla mna som sa rozhodla spravne dat sa zaockovat

stanulienkat
20. feb 2025

Skus pozriet starsie temy. Je ich tu vela.

minsi
20. feb 2025

Nemala som žiadne.

bubinda
20. feb 2025

Neziaduce ucinky ziadne, su to 3 davky (Gardasil 9). Od vtedy je u mna aj liquid base cytologia negativna na HPV. Urcite dam zaockovat aj deti, odporuca sa toto ockovanie aj chlapcom. Napr v Australii je toto ockovanie medzi povinnymi a temer sa u nich nevyskytuje rakovina krcka maternice.

renatka100
20. feb 2025

Pozri na neziaduce ucinky, ci si ochotna to riziko podstupit -https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/gardas...

ronie338
20. feb 2025

Som očkovaná a žiadne vedľajšie účinky som nemala, bolo mi doporučené po konizacii po opatovnych zlých výsledkoch rovnako ako tehotenstvo. To dokonca od onkogynekologa. A pomohlo. Pred tehu som skoro šla opäť na operáciu a už počas tehotenstva v prvom trimestri nič a po pôrode tiež. Drží sa to už 3 roky. Tento rok ma čaká posledná kontrola na onkogynekologii

kacena4
20. feb 2025

dcera ma reakciu po ockovani extremny opuch ale inak nic vsetko bolo ok. a za mna vyhoda je jednoznacna...

ivanalm
23. nov 2025
@veronika_sk000

ja som sa dala zaockovat, bolelo ma len miesto vpichu, inak nic...ja mam rizikovy typ hpv, po ockovani sa zlepsil nalez a dokonca vysledky z lbc cytologie vychadzaju opakovane ako negativne na hpv, takze ja nemozme povedat vobec nic zle, podla mna som sa rozhodla spravne dat sa zaockovat

@veronika_sk000 ja mam rovnaku skusenost,suhlasim 🙂 tiez po zistení vírusu zaočkovaná a prekonaná postupne plus PHVirin čínske huby pravidelne 🙂