icon

Skúsenosti s kyretážou kvôli silnému menštruačnému krvácaniu

15. sep 2025

Ahojte boli ste niektorá na kyrete / čistení kvôli silnému menzesu? Pomohlo? Ako vám to prebehlo všetko ok ? Ráno by mal byť zákrok a poobede/večer domov. Cítili ste potom niečo? Bolesti či celkom nič ? Dik za reakcie

marhulka13
15. sep 2025

@anonym_autor bola som raz, okolo 10.00 ma zobrali a po cca hodine a pol pustili. Necítila som vôbec nič, všetko bolo v poriadku. Mne to veľmi pomohlo, lebo predtým to bol masaker

autor
15. sep 2025
@marhulka13

@anonym_autor bola som raz, okolo 10.00 ma zobrali a po cca hodine a pol pustili. Necítila som vôbec nič, všetko bolo v poriadku. Mne to veľmi pomohlo, lebo predtým to bol masaker

@marhulka13 ahoj tak super ďakujem za tvoju odpoveď, veľmi ma to povzbudilo 👍

janulka155
15. sep 2025

Ahoj ja som bola skoro dva týždne dozadu ale teda kvôli potratu. Mna vzali dole na sálu 8:15 a na izbu som sa vrátila za pól hodku. Po zákroku neboli žiadne bolesti ani nič. Keby som trosku nespinila ani neviem že som na ňom bola. Po obede čo som dostala som išla domov.

autor
16. sep 2025
@janulka155

Ahoj ja som bola skoro dva týždne dozadu ale teda kvôli potratu. Mna vzali dole na sálu 8:15 a na izbu som sa vrátila za pól hodku. Po zákroku neboli žiadne bolesti ani nič. Keby som trosku nespinila ani neviem že som na ňom bola. Po obede čo som dostala som išla domov.

@janulka155 tak super ďakujem aj tebe za reakciu. 😊

anonym_c4bd05
16. sep 2025

@anonym_autor Bola a nne to nepomohlo. Trápila som sa 4 roky s extrémnym krvácaním.

autor
16. sep 2025
@anonym_c4bd05

@anonym_autor Bola a nne to nepomohlo. Trápila som sa 4 roky s extrémnym krvácaním.

@anonym_c4bd05 ahoj a potom ti čo pomohlo?

macilaci
16. sep 2025

@anonym_autor ja som bola 3X. Za jeden rok. Zakrok trvá cca 15 min. A o 2 hodiny môžeš ísť domov. Prvý X som nemala bolesti ani krvácanie. Druhý krát som krvácala dlhšie tretí krát aj bolesti boli dlhšie. Na koniec mi pomohlo vnutromaternicove teliesko.

anonym_9b684e
16. sep 2025

Ja som bola na kyretáži kvôli vysokej sliznici maternice, že mi to neodkvacáva dostatočne a aj polyp som mala.
Bolesti som mala asi mesiac. Sedela som skôr v polo-lehu, a lepšie mi bolo potom stáť než sedieť.

Doktorka mi dala progesterón na 10 dní v mesiaci (Utrogestan). Či to pomohlo, ešte neviem. Kyretáž som mala v lete. Doktorke keď som aj písala, to mi najprv dala duphaston (z ktorého mi bolo zle), potom mi to prehodila na Utrogestan. Histológia dopadla našťastie v poriadku. Lebo inak by mi vraj museli maternicu vyoperovať.

anonym_c4bd05
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c4bd05 ahoj a potom ti čo pomohlo?

@anonym_autor Nakoniec to spôsoboval skrytý myom. Na obyčajnom Sone to nikdy moj lekár nevidel a vybrala som za tie roky všelijaké hormonálne liečby.Nakoniec som už bola rozhodnutá si dať vybrať maternicu ,pretože som to už psychicky nedávala.Tak ma poslal na hysteroskopiu a tam mi zistili skrytý myom.Samozrejme sa naplnili aj moje prognózy a bola som už v premenopaze. Operácia zabrala. Ale už prišiel nástup menopauzi rýchlo.

autor
16. sep 2025
@anonym_9b684e

Ja som bola na kyretáži kvôli vysokej sliznici maternice, že mi to neodkvacáva dostatočne a aj polyp som mala.
Bolesti som mala asi mesiac. Sedela som skôr v polo-lehu, a lepšie mi bolo potom stáť než sedieť.

Doktorka mi dala progesterón na 10 dní v mesiaci (Utrogestan). Či to pomohlo, ešte neviem. Kyretáž som mala v lete. Doktorke keď som aj písala, to mi najprv dala duphaston (z ktorého mi bolo zle), potom mi to prehodila na Utrogestan. Histológia dopadla našťastie v poriadku. Lebo inak by mi vraj museli maternicu vyoperovať.

@anonym_9b684e ja som hormónmi už prepchata a nezaberajú tak dúfam že čistenie mi pomôže.

autor
16. sep 2025
@anonym_c4bd05

@anonym_autor Nakoniec to spôsoboval skrytý myom. Na obyčajnom Sone to nikdy moj lekár nevidel a vybrala som za tie roky všelijaké hormonálne liečby.Nakoniec som už bola rozhodnutá si dať vybrať maternicu ,pretože som to už psychicky nedávala.Tak ma poslal na hysteroskopiu a tam mi zistili skrytý myom.Samozrejme sa naplnili aj moje prognózy a bola som už v premenopaze. Operácia zabrala. Ale už prišiel nástup menopauzi rýchlo.

@anonym_c4bd05 ja dúfam že mi nič nenájdu , vyčistia a pôjdem domov 😬

anonym_9b684e
16. sep 2025

Mne chcela dr. najprv nasadiť najprv antikoncepciu a že potom ak to nebude fungovať, tak kyretáž. Ale to pochybujem, že by samo odkrvácalo, aj ten polyp.
Ale ja som nebola stotožnená s užívaním antikoncepcie. Lebo navrhla, že aspoň 3 mesiace ju užívať. A reku, to pomôže? Že nevie.
tak som povedala, že tak to môžem ísť rovno na tú kyretáž.
Ale teda s tým, že ten progesterón mám 10 dní užívať (a keďže mi z duphastonu bolo veľmi zle zakaždým, vypýtala som si utrogestan, ten je vaginálne 1 na noc)

anonym_c4bd05
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c4bd05 ja dúfam že mi nič nenájdu , vyčistia a pôjdem domov 😬

@anonym_autor Určite bude to dobre. Mne nikdy na kyretáži nič nezistili.

autor
17. sep 2025

Ok dievčatá ďakujem za vaše reakcie

autor
5. okt 2025

Dievčatá mám na zozname do nemocnice vložky, to klasické ake pouzivam pri menzese áno?

anonym_9b684e
6. okt 2025

Áno, klasické vložky, aké používaš.
Ja som mala krvácanie v podstate ten prvý deň, potom len slabé špinenie. Takže ani nejak silné vložky som nepotrebovala.