Skúsenosti s obriezkou v dospelosti
Mám fimozu a urológ odporúča obriezku. Je tu nejaký chlap, ktorý má s tým skúsenosti, resp. nejaká žena, ktorej manžel toto absolvoval. Mám po 40. a mám obavy z tohto zákroku.
Ja som žena, ale aj tak ti poviem, že obriezku by som nikdy neschvalovala. Nielen že bez tej kože je ten orgán škaredý, ale môže to tiež so sebou prinášať nové zdravotné riziká, niečo si o tom nastuduj.
Môj muž absolvoval v dospelosti, tiež kvôli fimóze a v pohode. Síce som si chvíľku zvykala na to, že mi tam ten kúsok kože chýba, ale fungujeme bez problémov v každom smere.
Môj muž absolvoval v dospelosti, tiež kvôli fimóze a v pohode. Síce som si chvíľku zvykala na to, že mi tam ten kúsok kože chýba, ale fungujeme bez problémov v každom smere.
@anonym_6d0b73 Mal aj nejaké problémy so zníženou citlivosťou po obriezke? Koľko ho to bolelo po absolvovaní zákroku? Platil za to niečo (zistil som, že obriezka z dôvodu fimozy je uhrádza a z verejného zdravotného poistenia)?
@anonym_autor môj kamarát sa ženil pred 40 tkou a chcel mat deti. Mal ten istý problém. Urológ odporučil chirurgicky zákrok. Absolvoval ho a pochvaľoval si to. Má deti. Neviem všetky detaily ale mal časť predkozky prirastenú k žakuďu. Bál sa že to neodrežú ale chirurg vravel, že to bolo ľahké.
Jasne, z čoho máš obavy? Je to bežný zákrok, nič hrozné, iba trochu trápne.
@cutespider bežný zákrok i keď takto dosť neskoro...asi odkladany
Manžel má obřízku od dětství, ale lékaři si určitě poradí i v dospělosti. Myslím, že nemusíš mít obavy. Obřízka má i spoustu jiných výhod. Lepší hygiena, lepší ochrana před sex. přenosnými infekcemi a nemocemi... V intimním životě nemá žádný problém.
@anonym_autor, citlivosť sa výrazne znižuje v prednej časti žaluďa, ale vôbec to nie je problém, bolesť som nemal skoro žiadnu, zákrok prebehol v mojom prípade v celkovej narkóze a pri odchode z nemocnice mi predpísali Diclobene, neplatil som nič
@miska486, fimóza sa zhoršuje s vekom a sa niekedy rozvinie aj neskôr, napr. z cukrovky
@anonym_autor ahojte ja sa tu pripnem ak nevadi. Moj muž mal operaciu fimozy ked bol male dieta, ostala mu jazva na/pod predkožkou. No a mal bolesti a stipanie po a niekedy aj počas sexu ako sa mu predkožka natahovala tak proste to jazvove tkanivo uz nie je elasticke tak sa mu to trošku natrhlo. Urológ dal masticku a ked nezaberie tak zákrok.
Nema s týmto prosim niekto skúsenosť ako to bude s citlivosťou po zákroku?
@anonym_autor ahojte ja sa tu pripnem ak nevadi. Moj muž mal operaciu fimozy ked bol male dieta, ostala mu jazva na/pod predkožkou. No a mal bolesti a stipanie po a niekedy aj počas sexu ako sa mu predkožka natahovala tak proste to jazvove tkanivo uz nie je elasticke tak sa mu to trošku natrhlo. Urológ dal masticku a ked nezaberie tak zákrok.
Nema s týmto prosim niekto skúsenosť ako to bude s citlivosťou po zákroku?
@anonym_1df5c1, ak sa pýtaš na citlivosť pri hojení, tak sex nebude možný jeden (ak budete veľmi opatrní) až dva týždne po zákroku. Ak sa pýtaš na citlivosť počas bežného dňa, tak asi mesiac až dva mi trvalo, kým som si to prestal uvedomovať pri chôdzi. Ak sa pýtaš na citlivosť pri sexe, tak menej citlivé ostatnú iba časti žaluďa, ktoré sa dotýkajú spodného prádla.
Mne doktor hneď odporučil úplnú obriezku, lebo pacienti s čiastočnými sa im po rokoch vracajú s problémami, čo je asi aj prípad Vášho muža.
@anonym_autor, citlivosť sa výrazne znižuje v prednej časti žaluďa, ale vôbec to nie je problém, bolesť som nemal skoro žiadnu, zákrok prebehol v mojom prípade v celkovej narkóze a pri odchode z nemocnice mi predpísali Diclobene, neplatil som nič
@miska486, fimóza sa zhoršuje s vekom a sa niekedy rozvinie aj neskôr, napr. z cukrovky
@cutespider Dakujem. Aj mne to urológ odporučil v celkovej narkoze. Len sa bojím tej bolesti potom.
@anonym_autor Čau, tiež som absolvoval až po 40 a je to super 👍 Hlavne nedaj na povery 🙂
@anonym_autor citlivosť sa mi celkovo neznížila a orgazmy mám väčšinou silnejšie.👍
Ja som žena, ale aj tak ti poviem, že obriezku by som nikdy neschvalovala. Nielen že bez tej kože je ten orgán škaredý, ale môže to tiež so sebou prinášať nové zdravotné riziká, niečo si o tom nastuduj.
@anonym_79c080 moja skúsenosť hovorí, že babám sa to práveže páči, hlavne pri fajke 👍😋
Ex si dával robiť pred 40-tkou, hojilo sa to dobre, mal to citlivé asi pol roka, sex trval tak 2 min, ale potom sa to upravilo ku spokojnosti.
Vyriešilo mu to kopec problémov a neľutoval.

Jasne, z čoho máš obavy? Je to bežný zákrok, nič hrozné, iba trochu trápne.