Skúsenosti s onkomarkerom CA 125 a jeho hodnotami 300?
Ahojte, mate niekto skusenost? Ak ano, aku? Ďakujem 🙂
@martinkatinka a ako zistia respekt. Potvrdia ze su to len “cysty” a len endometrioza? Ako vylucia napr rakovinu? Sono stačí? Ďakujem
@didi44444 cysty zo sona a endometriozu potvrdia az po laparoskopii. Popripade sa robi este aj MRI. Zvysene onkomarkery este neznamenaju hned zhubne nadory ci rakovinu.
@martinkatinka ďakujem 🙂
@didi44444 vacsinou to ide postupne, cize sono, ked tam neni jasny nalez, tak idu mri s kontrastnou latkou. Pamatam si, ze na onkologii pouzivali nejaku latku a to museli pacienti vycikat ako doslova modry moc. To pouzivali na hladanie moznych metastaz. Ja som taky vysoky marker teda nemala, iba nieco okolo 60-90 pred operaciou. Tak drzim palce nech to neni nic vaznejsie
@kiki68 a co sa Vam zistilo nakoniec? Len nejaka cysta to bola alebo? Lebo ja nemam ziadne zenske problemy, ale nemozeme mat dva roky babo+ mavam vytoky, a kopec inych zdravotnych problemov ale nie zenskych, mne to odoberali onkomarker v nemocnicic naposledy na zenskom videli male endometrium. Tak neviem ci to moze byt z toho?
@martinkatinka ale mas prosim ty hodnoty? Ďakujen

Ja mam zvysene hodnoty, mam cysty a endometriozu.