icon

Skúsenosti s operáciou endometriózy a odstránením vaječníka

24. apr 2026

Poprosím skúsenosti, ako to prebieha, čaká ma za cca 3 týždne operácia laparoskopicky endometriózy, výber pravého vaječníka + cysta na ňom. Ako dlho ste boli v nemocnici, ako to prebieha a ako ste sa dlho zotavovali alebo boli PN?
Ďakujem, keby ste tak podrobnejšie mohli popísať, ja sa strašne bojím, ešte ma nikdy neoperovali... Cysta má 6,5 cm a mám aj zrasty.
Deti máme, ešte by sme chceli...

Strana
z2
amalia1234
8. máj 2026
@anonym_autor

@amalia1234
Super, ďakujem ti za povzbudenie, a čo i mám všetko pobaliť? Alebo nezobrať?

@anonym_autor dr. By ti mal všetko vysvetliť. Ja som mala len papučky svoje. Košieľku som dostala, kompresne podkolienky tiež. Ak nepocitas s komplikáciami, tak asi veľmi nic ďalšie. Ak by som vedela, že tam budem týždeň, tak si rozhodne vezmem aj kefku a pastu a balík piškót🙂

autor
23. máj 2026

Ahojte baby. Tak uz to mam za sebou. Strasne som sa bala no nastastie vybrali len pravu stranu s cystou a vajecnik a lava je priechodna ok, tak este by sme mohli mat babatko ak sa postasti. Len neviem ci to ovplyvni aj MS. Vam sa zoslablo krvacanie? Ale poviem vam, radsej by som rodila lebo tie bolesti po prebudeni a vyberanie 30 cm hadice z brucha som myslela, ze zomrem tam. Uz som dama tak sa pomaly mocem ale vstavanie, smiech, kasel a kichanie je utrpenie....

michaela329
23. máj 2026
@anonym_autor

Ahojte baby. Tak uz to mam za sebou. Strasne som sa bala no nastastie vybrali len pravu stranu s cystou a vajecnik a lava je priechodna ok, tak este by sme mohli mat babatko ak sa postasti. Len neviem ci to ovplyvni aj MS. Vam sa zoslablo krvacanie? Ale poviem vam, radsej by som rodila lebo tie bolesti po prebudeni a vyberanie 30 cm hadice z brucha som myslela, ze zomrem tam. Uz som dama tak sa pomaly mocem ale vstavanie, smiech, kasel a kichanie je utrpenie....

@anonym_autor tak super, prajem rýchle uzdravenie a napríklad mojej mamine vybrali po mimomaternicovom jednu stranu a cyklus ako taký (bolesti, krvácanie) jej to neovplyvnilo, no išla veľmi skoro do menopauzy.

Strana
z2