Skúsenosti s polycystickými vaječníkmi
Ahojte dnes som bola u lekára, lebo sa snažíme o bábo a odbil ma s tým, že mám zjavne polycystické vaječníky, že nech s bábom na dlho nerátam... ☹ Máte niekto skúsenosti s touto diagnózou? Viete ma dať niekto do obrazu o čo ide a aká je tam liečba? Vopred ďakujem za upokojenie... dúfam
no..folikulometria nie je jediná dg. metóda, ale je jednoznačne hlavná. Pri PCO by mal doktor vidieť jednoznačne diagnózu z USG v podstate hocikedy v rámci cyklu, nakoľko sú tie vaječníky akoby strapcovo-hroznovo zmenné. To, keď nie každý cyklus máš ovuláciu neznamená, že máš PCO. Takže nájsť iného doktora, alebo CAR, z ktorého si mesta?
@sasa1983 no ja som mala perfektneho alebo odisiel pracovat do Presova, co je cca 70 km od nas, tak som sla k inemu, ale ten mi nechce robit folikulometriu, pritom my mozmo snazilkovat len v case ovu, inak len s kondomom, bez folikulometrie som odkazana len na ovu testy a tie nie su celkom spolahlive. Povedal, ze od dalsieho cyklu mam nasadit 5-9 DC clostylbegyt, tak som sa ho spytala, ci mam prist na folikulometriu a on ze netreba, no proste otras. Na 21 dc mam prist na krv na progesteron. Este pocedal, ze clostyl by to vsetko mal upravit, ze mi skrati cyklus
no ja neviem..nezdá sa mi to, ale nechcem Ťa znepokojovať, lebo nič nie je uniformné..
asi áno..koľko máš rokov? ak sa môžem spýtať..?
Dakujem pekne za info, tak to ma caka az po 6-tich baleniach tak snad skor budem tehu 😒
ahoj buba08 čitala som tvoje prispevky a pozeram že mame rovnaku diagnoyu a chodili sme asi aj k rovnakemu lekarovi v kk? možem sa ta opytať ku komu teraz chodis ? ja som bola dost sklamana z toho že odisiel ja som z dr. bola veeelmi spokojna poznal ma už a teraz sa bojim čo zase bude. dik
@adik19 Ahoj, no myslim, ze mi velmi pomohol aj Dufik, no ja som uz posledne 3 mesiace mala taky mixik, bola som na laparke, aby mi urobili drilling ovarii (dierocky do vajicok aby som mala ovulku) potom k tomu inofolic, duphaston a abraka dabra, nechapem sama ako a boli necakane // 🙂

@sasa1983 dakujem za odpoved, no problem je v tom, ze moj dr. odisiel do inej nemocky, tak som si musela najst ineho, ten vobec nie je zastancom folikulometrie, povedal, ze folikulometria je len 50 % ukazovatel, jeho viac zaujima aky budem mat progesteron na 21 DC. ten predchadzajuci mi pravidelne robil folikulometriu a obcas som mala anovulaky, ale teraz sa mi cyklus totalne pokazil z 30 dnoveho mam 36 dnovy a mrcha trva 9 dni (predtym 7), no nejako sa mi to cele dokafralo ☹