Slabá menštruácia po vysadení antikoncepcie

ani_ina
9. dec 2021

Ahojte, možno mi niekto bude vedieť poradiť..
Som asi rok a pol po vysadení antikoncepcie, no mám veľmi slabú menštruáciu. V podstate je to len veľmi jemné hnedé špinenie, na intímku. Hormonálny profil, štítna žlaza v poriadku, na sone žiadne zrasty, cysty, proste nič. Najskôr som mala aj 40 a viac dňové cykly. Vkladala som asi pol roka progesterón, najnižšiu dávku, keďže lekárka to nechcela "nasilu" riešiť zas hormónmi, keďže už som teda antikoncepciu vysadila. Menštruácia sa spravidelnila, skrátila, vždy prichádza cca 32-33 deň cyklu, no ako som už spomínala vyššie, je to len také skoro nič. Je to vôbec v poriadku/zdravé mať to takto ? 🤔
Ďakujem

emalka
9. dec 2021

na sone nevidela vysku vystelky maternice? Moze byt ze ti rastie prinizka alebo je tam s nou nejaka porucha a tym padom sa ti bud nema co vyplavit alebo iny problem.
To bolo prve co mi napadlo...

allie458
9. dec 2021

To znie ako problem s progesteronom, hlavne ked spinis. Kedy ti robili hormonalny profil? Mali by 2x aj pocas menstruacie presne kvoli tomu progesteronu, ja by som to urcite dalej riesila.

ani_ina
autor
9. dec 2021

@allie458 aj počas menštruácie, a aj potom. Všetko bolo v poriadku, cyklus bol však anovulačný. Potom som bola u doktorky zas po nejakom čase, tuším kvoli preventívnej prehliadke. Robila sono a povedala, že aj ovulácia prebehla... ale menzes bol potom aj tak veľmi slabý. Nerozumiem tomu už..